kella 16 lat temu Czy któraś z forumowiczek prala w domu wełnianą kołdrę , ale taką tradycyjną robioną ręcznie? Pralnie mnie odsyłają -wodna -nie, bo się skurczy, chemiczna - nie, bo się zbije i będzie śmierdzieć, a kołdra brudna leży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lustroo Re: pranie wełnianej kołdry 16 lat temu A tu szukałaś? www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1280&bih=616&q=pranie+we%C5%82nianej+ko%C5%82dry&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=a91f9cee251ad1cb Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-w-czerwonym1 Re: pranie wełnianej kołdry 16 lat temu Prałam wielką kołdrę z tych reklamowanych, rzekomo zdrowotnych, wynalazków, co to je różne firmy na pokazach wciskają emerytom ( nie wiem co to jest kołdra robiona ręcznie). W wannie, w letniej wodzie, w płynie z lanoliną. Wypłukałam 2 razy w wodzie o takiej samej temperaturze jak używana do prania, wypuściłam wodę, wygniotłam i zostawiłam w wannie na noc, żeby woda jeszcze odciekła. Powiesiłam w ogrodzie, wyschła byskawicznie. Od czasu do czasu strzepnęłam i kołdra jest super czysta! Odpowiedz Link Zgłoś