Gość: anulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Bardzo proszę o rady, jak w domu wyprać piękny koc z żywej wełny. Jest gruby, więc o praniu w pralce nie ma mowy. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BBB Re: pranie koca wełnianego IP: 83.2.157.* 15 lat temu moja mama takie duże rzeczy prała w wannie, ale zamiast męczyć się i prać to rękoma-wchodziła do wanny i ugniatała koc stopami. problem z nimi jest tylko taki, że ciężko to wycisnąć-nie można ponaciągać, bo się zdefasonuje, nie można prać w wodzie cieplejszej niż 40 stopni C. no i suszyć bardziej w poziomie niż w pionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: pranie koca wełnianego IP: *.home.aster.pl 15 lat temu Dokładnie w wannie spokojnie mozesz uprac.Tylko kup bardzo delikatny środek,jak np. derft.I tylko tutaj miałabym jednak problem z wysuszeniem koca.Czy suszyc bez wyzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalnea Re: pranie koca wełnianego IP: *.play-internet.pl 15 lat temu ja mam dwa koce z żyweł wełny i trzeci mały dzięcięcy, często wytrzępuję z nich kurz , wystawiam zimą na mróz na całą noc a latem na śłońce a piorę tylko raz w roku i to w pralce (od wielu lat) mam pralkę Miele, nastawiam program do wełny i pięknie się piorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: pranie koca wełnianego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Dziękuję za rady. Chętnie włożyłabym koc do pralki, tylko nie wiem, czy mój 4,5 kilogramowy Bosch go udźwignie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotti Re: pranie koca wełnianego IP: *.home.aster.pl 15 lat temu Dokładnie jednak takie rzeczy pierze sie w pralni,no ale jak sie uprzesz to i w domu w wannie to zrobisz.Wlej dobry płyn,moze to byc dreft,wlej nie goraca wode max do 40 stopni i pierz recznie.Ale jak to wyzmiesz to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś