Dodaj do ulubionych

Zapuszczone kafelki

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu
Mam w łazience białe kafle (zmora!). JUż od jakiegoś czasu zbieram się, by je wreszcie dokładnie wymyć - pod prysznicem utworzył się na nich paskudny nalot z mydła. Próbowałam to czyścić Cif-em, Ajaxem, ale powloka brudu nie chce puścić. Znacie może jakieś mocno działające środki, które zdejmą warstwę brudu i nie uszkodzą kafli? No i zeby nie trzeba było długo trzeć siedząc w niewygodnej pozycji... najlepiej
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: Zapuszczone kafelki 22 lata temu
      ja znam.. ale niestety trzeba nieznacznie zgiac kolana... wiec chyba sie raczej
      nie nada...
      • aga857 Re: Zapuszczone kafelki 22 lata temu
        Ja mogę zgiąć kolana, byle te kafelki wyczyścić ...
        Ale nie będę musiała tydzień klęczęć ? ;)
        • Gość: asica74 Re: Zapuszczone kafelki IP: *.ipt.aol.com 22 lata temu
          w kacie, na grochu i z rekoma do gory...
    • Gość: Dana Re: Zapuszczone kafelki IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 22 lata temu
      Ja uwazam ze najlepsze sa srodki z dodatkiem octu.Wystarczy spryskac kafelki i
      przetrzec szmatka.Ja kupuje ten srodek w LIDLU.
    • Gość: BU Re: Zapuszczone kafelki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22 lata temu
      Spróbuj chlorem
      • Gość: hania Re: Zapuszczone kafelki IP: *.ld.euro-net.pl 22 lata temu
        Mnie na brązowe i błyszczące kafelki najbardziej pomógł cillit-gel (ten,
        który "bez trudu usuwa kamień i rdzę")
    • Gość: iwa Re: Zapuszczone kafelki IP: *.core.lanet.net.pl 22 lata temu
      ja doczyściłam kafelki wannę i całe otoczenie zarośnięte kamieniem małymi
      czyścikami Svinto nie wiem gdzie kupić bo dostałam ale skuteczne (takie małe
      jakby druciaczki tylko w miarę szorowanie znikają i dość szybko się zużywa .
      Obecnie odkryłm to i super ściereczkę do okien AquaPur z Lidla też wspaniał do
      kafelków i wogóle do wszystkiego.
      A tym czyścikiem wyczyściłam również czajnik chromoniklowy lekko zarośnięty
      przypalonym tłuszczem który pryska jak się smaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka