Dodaj do ulubionych

Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
jw.
Obserwuj wątek
    • noie Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn 22 lata temu
      zaplacic komus za umycie ? hihihi moze masz jakiegos malolata co to zrobi za
      grosze ? bo innego wyjscia raczej nie masz...no chyba ze ci maz jeszcze do tego
      zostal ;-)
      pozdrawiam
      noie
      • Gość: Artur Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.ss.shawcable.net 22 lata temu
        Z zewnatrz mozna myc wezem ogrodowym. U mnie w Kanadzie mozna kupic butelke plynu do mycia okien, ktora przylacza sie do koncowki weza, tak ze zimna woda pobiera troche srodka czysczacego. Nawet to ladnie wyglada po, choc nie az tak dobrze jak po recznym myciu. Ale po jakims tam deszczu to juz nie ma roznicy.
        Z zewnatrz juz okien recznie nie myje a caly dom szlauchem oblece w 15 minut - lacznie ze scianami.
        • kkkarolina Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn 22 lata temu
          Ale ja mieszkam na ósmym pietrze :].
    • Gość: maryma Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Był niedawno wątek o myciu okien, poszukaj we wcześniejszych postach
      • Gość: Laura Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: 212.244.161.* 22 lata temu
        Moje mieszkanie jest b. wysokie (4,15 m), a okna mają wys. mniej więcej 3 m.
        Przez lata było u nas tak, że górną partię okien, stojąc na drabinie malarskiej,
        mył małżonek, natomiast ja i córka - partie dolne, stojąc na parapetach :-).
        Niedawno, w przebłysku geniuszu, sięgnęłam po urządzenie do mycia podłóg, takie
        na kiju, ale nie mop z frędzlami, lecz z taką prostokątną koncówką, na którą
        nakładana jest szmatka z mikrofibry czy czegoś tam. Nie dodając żadnego środka
        myjącego, samą tylko mokrą szmatką, stojąc na podłodze (ten wysięgnik jest
        naprawdę długi, rozciąga się jak wędka) wymyłam szyby w tzw. trymiga, po prostu
        spłukując tylko szmatkę, spłukując i spłukując. Pięknie się domyły nawet te
        najpodlejsze miejsca w narożnikach. A na zakończenie - nałożywszy nową, suchą
        szmatkę, wytarłam do glancu. Sąsiadki oniemiały, cała kamienica od przedwojny
        ;-) mordowała się z drabinami. Mój autorytet w środowisku znacznie wzrósł ;-)
        Większość sąsiadek poleciała się zaopatrzyć w owo urządzenie.
    • Gość: iwka Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22 lata temu
      polecałam już na tym forum ściereczkę do mycia szyb która szyby czy lustra
      myje sie bez uzycia płynu tylko czysta woda -sciereczka do okien była za
      niewielką cenę w Lidl-u nawet jest w dalszej sprzedazy pakowana teraz po szt.2.
      ściereczką muje się szyby wyciera do czysta i wysaychają same bez polerowania
      bez pozostawianych często smug i paproszków.
      • Gość: aggus79 Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 22 lata temu
        Dobre są samochodowe pianki do szyb :)
      • Gość: ALI Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        DO iWKA napisz coś więcej o tej ściereczce. Co pisało na opakowaniu (nazwa0,
        orientacyjna cena. Jestem zainteresowana, ale nie wiem czego szukać. Pozdrówka
        • iberka ściereczka Lidl'a :-) 22 lata temu
          polecam polecam polecam:-)))))))))).nazywaja sie <poakowane po 2 szt> aqua pur
          i kosztuje nicale 10 zl.Sa rewelacyjne:-)
          iza
    • apja ścierka z mikrofibry 22 lata temu
      Kupilam ostatnio ścierke z mikrofibry. Jest rewelacyjna kosztuje coś 3 zl.
      Moczysz ja w cieplej wodzie bez dodatków (detergentów) i myjesz. W godzinę
      umylam wszystkie okna. Ramy też można nią myć. Tylko jedno: Jak myjesz to widać
      efekt dopiero jak szklo wyschnie, jak jest mokre wydaje się ze są zacieki.
    • Gość: mm Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      polecam do ram ludwik do zatłuszczonych powierzchni jest świetny!
      szyby tez nim traktuje ale w mniejszym stężeniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka