Gość: Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu jw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noie Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn 22 lata temu zaplacic komus za umycie ? hihihi moze masz jakiegos malolata co to zrobi za grosze ? bo innego wyjscia raczej nie masz...no chyba ze ci maz jeszcze do tego zostal ;-) pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.ss.shawcable.net 22 lata temu Z zewnatrz mozna myc wezem ogrodowym. U mnie w Kanadzie mozna kupic butelke plynu do mycia okien, ktora przylacza sie do koncowki weza, tak ze zimna woda pobiera troche srodka czysczacego. Nawet to ladnie wyglada po, choc nie az tak dobrze jak po recznym myciu. Ale po jakims tam deszczu to juz nie ma roznicy. Z zewnatrz juz okien recznie nie myje a caly dom szlauchem oblece w 15 minut - lacznie ze scianami. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkarolina Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn 22 lata temu Ale ja mieszkam na ósmym pietrze :]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryma Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Był niedawno wątek o myciu okien, poszukaj we wcześniejszych postach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: 212.244.161.* 22 lata temu Moje mieszkanie jest b. wysokie (4,15 m), a okna mają wys. mniej więcej 3 m. Przez lata było u nas tak, że górną partię okien, stojąc na drabinie malarskiej, mył małżonek, natomiast ja i córka - partie dolne, stojąc na parapetach :-). Niedawno, w przebłysku geniuszu, sięgnęłam po urządzenie do mycia podłóg, takie na kiju, ale nie mop z frędzlami, lecz z taką prostokątną koncówką, na którą nakładana jest szmatka z mikrofibry czy czegoś tam. Nie dodając żadnego środka myjącego, samą tylko mokrą szmatką, stojąc na podłodze (ten wysięgnik jest naprawdę długi, rozciąga się jak wędka) wymyłam szyby w tzw. trymiga, po prostu spłukując tylko szmatkę, spłukując i spłukując. Pięknie się domyły nawet te najpodlejsze miejsca w narożnikach. A na zakończenie - nałożywszy nową, suchą szmatkę, wytarłam do glancu. Sąsiadki oniemiały, cała kamienica od przedwojny ;-) mordowała się z drabinami. Mój autorytet w środowisku znacznie wzrósł ;-) Większość sąsiadek poleciała się zaopatrzyć w owo urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22 lata temu polecałam już na tym forum ściereczkę do mycia szyb która szyby czy lustra myje sie bez uzycia płynu tylko czysta woda -sciereczka do okien była za niewielką cenę w Lidl-u nawet jest w dalszej sprzedazy pakowana teraz po szt.2. ściereczką muje się szyby wyciera do czysta i wysaychają same bez polerowania bez pozostawianych często smug i paproszków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggus79 Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 22 lata temu Dobre są samochodowe pianki do szyb :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu DO iWKA napisz coś więcej o tej ściereczce. Co pisało na opakowaniu (nazwa0, orientacyjna cena. Jestem zainteresowana, ale nie wiem czego szukać. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
iberka ściereczka Lidl'a :-) 22 lata temu polecam polecam polecam:-)))))))))).nazywaja sie <poakowane po 2 szt> aqua pur i kosztuje nicale 10 zl.Sa rewelacyjne:-) iza Odpowiedz Link Zgłoś
apja ścierka z mikrofibry 22 lata temu Kupilam ostatnio ścierke z mikrofibry. Jest rewelacyjna kosztuje coś 3 zl. Moczysz ja w cieplej wodzie bez dodatków (detergentów) i myjesz. W godzinę umylam wszystkie okna. Ramy też można nią myć. Tylko jedno: Jak myjesz to widać efekt dopiero jak szklo wyschnie, jak jest mokre wydaje się ze są zacieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak nienaprowując się umyć baardzo brudne okn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu polecam do ram ludwik do zatłuszczonych powierzchni jest świetny! szyby tez nim traktuje ale w mniejszym stężeniu Odpowiedz Link Zgłoś