mea8 22 lata temu Może ktoś ma sprawdzony pomysł na bezbolesne zmycie tłustego kurzu z kuchennych szafek. Sama myśl mnie irytuje a co dopiero ta okrutna czynność:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wrocławianka Re: Porządki w kuchni IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu ja myje domestosem ładnie schodzi tłószcz z szafek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinn26 Re: Porządki w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu witam,ja myje ciepłą wodą i cifem,a później rozkładam na szafkach stare gazety,dzięki nim tłusty kurz nie osiada na szafkach tylko na gazetach,tak wysoko nie widać ich i nie musze mys szafek przed świętami tylko wymieniam gazety :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu polecam brudpur firmy voit,płyn-koncentrat myje wszystkie zabrudzenia,szczególnie tłuste plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pini1 Re: Porządki w kuchni 22 lata temu Ale niezły patent z tymi gazetami! Napewno wypróbuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dużazuza Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Ten numar z gazetami to mój tato stosował juz jakieś 30 lat temu. A tłuściznę z szafek b.dobrze ściera się jednorazowymi chusteczkami MrMuscle w takim pomarańczowym opakowaniu. Są dosyć drogie (ok.9zł), ale skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Porządki w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Wypróbuj może odtłuszczacz np. Ajax w sprayu, czyści wszystko co tłuste. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Porządki w kuchni 22 lata temu ludwik do zatłuszczonych powierzchni + papierowe ręczniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Moja znajoma sprzedała mi pomysł na spryskanie szafek płynem do mycia szyb. Tłuszcz naprawdę schodzi rewelacyjnie. Na wilgotną powierzchnie na szfkach "naklejam' folię do żywności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Jaki tłusty kurz a szafek? Gdzie wy macie te szafki? W kuchni? No to wspolczuje domownikom i gosciom. Ja z takiej kuchni niczego bym nie przeklnal. Moja zona myje wszystkie szafki co jakis czas i nie dopuszcza do osadzania sie tlustego kurzu, ktory trzeba by myc ze wstretem. I nawet ja nie marudze, kiedy musze pomoc. Polecam ten sposob na utrzymanie kucni w czystosci - czestsze mycie, wowczas wystarczy sama ciepla woda z odbrobina plynu do mycia naczyn. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Porządki w kuchni IP: *.spm.pl / *.spm.pl 22 lata temu fajną masz żonę, też bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Porządki w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Scierką zanurzoną w wodzie ze sporą ilością płynu do zmywania przecieram leciuteńko powierzchnię szafek, właściwie chodzi o to, żeby powierzchnia była mocno zwilżona. I teraz najważniejsze: odczekać ok. 5 min. Po tym czasie brud bardzo łatwo schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu to ci dopiero pedancik.......zaglodziłabym cię z czystą (!) przyjemnością! Ten cholerny tłuszczobrud z góry wiszących szafek zmywam raptem 3 - 4 razy do roku. I tez nienawidzę tego robić. Tez kładę gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: Porządki w kuchni 22 lata temu Jest taki spray - Frosch Activ Soda (z żabką) - spryskujesz tłustą powierzchnię, odczekujesz chwilkę i wycierasz do sucha - jak w telewizyjnej reklamie :) Takie sprzatanie to sama przyjemność, schodzi nawet ten najgorszy brudny tłuszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja102 Re: Porządki w kuchni 22 lata temu Ja nieświadoma dopiero dowiedziałam się,że ten tłusty kurz robi się przy spalaniu gazu.Może ten gość,który nie ma problemu z tym ma kuchnie elektryczną lub ceramiczną. Odpowiedz Link Zgłoś