Dodaj do ulubionych

Porządki w kuchni

22 lata temu
Może ktoś ma sprawdzony pomysł na bezbolesne zmycie tłustego kurzu z
kuchennych szafek. Sama myśl mnie irytuje a co dopiero ta okrutna czynność:))
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocławianka Re: Porządki w kuchni IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu
      ja myje domestosem ładnie schodzi tłószcz z szafek
    • Gość: kinn26 Re: Porządki w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      witam,ja myje ciepłą wodą i cifem,a później rozkładam na szafkach stare
      gazety,dzięki nim tłusty kurz nie osiada na szafkach tylko na gazetach,tak
      wysoko nie widać ich i nie musze mys szafek przed świętami tylko wymieniam
      gazety :)
      • Gość: cytryna Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        polecam brudpur firmy voit,płyn-koncentrat myje wszystkie
        zabrudzenia,szczególnie tłuste plamy.
      • pini1 Re: Porządki w kuchni 22 lata temu
        Ale niezły patent z tymi gazetami! Napewno wypróbuję!
        • Gość: dużazuza Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          Ten numar z gazetami to mój tato stosował juz jakieś 30 lat temu.
          A tłuściznę z szafek b.dobrze ściera się jednorazowymi chusteczkami MrMuscle w
          takim pomarańczowym opakowaniu. Są dosyć drogie (ok.9zł), ale skuteczne.
          • Gość: Opty Re: Porządki w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
            Wypróbuj może odtłuszczacz np. Ajax w sprayu, czyści wszystko co tłuste.
            Pozdr.
            • aankaa Re: Porządki w kuchni 22 lata temu
              ludwik do zatłuszczonych powierzchni + papierowe ręczniki
    • Gość: Eliza Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Moja znajoma sprzedała mi pomysł na spryskanie szafek płynem do mycia szyb.
      Tłuszcz naprawdę schodzi rewelacyjnie. Na wilgotną powierzchnie na
      szfkach "naklejam' folię do żywności
    • Gość: janek Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Jaki tłusty kurz a szafek? Gdzie wy macie te szafki? W kuchni? No to wspolczuje
      domownikom i gosciom. Ja z takiej kuchni niczego bym nie przeklnal. Moja zona
      myje wszystkie szafki co jakis czas i nie dopuszcza do osadzania sie tlustego
      kurzu, ktory trzeba by myc ze wstretem. I nawet ja nie marudze, kiedy musze
      pomoc. Polecam ten sposob na utrzymanie kucni w czystosci - czestsze mycie,
      wowczas wystarczy sama ciepla woda z odbrobina plynu do mycia naczyn. :)
      • Gość: wawa Re: Porządki w kuchni IP: *.spm.pl / *.spm.pl 22 lata temu
        fajną masz żonę, też bym chciała
      • Gość: ela Re: Porządki w kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Scierką zanurzoną w wodzie ze sporą ilością płynu do zmywania przecieram
        leciuteńko powierzchnię szafek, właściwie chodzi o to, żeby powierzchnia była
        mocno zwilżona. I teraz najważniejsze: odczekać ok. 5 min. Po tym czasie brud
        bardzo łatwo schodzi.
      • Gość: pestka Re: Porządki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        to ci dopiero pedancik.......zaglodziłabym cię z czystą (!) przyjemnością!
        Ten cholerny tłuszczobrud z góry wiszących szafek zmywam raptem 3 - 4 razy do
        roku. I tez nienawidzę tego robić. Tez kładę gazety.
    • ka_thy Re: Porządki w kuchni 22 lata temu
      Jest taki spray - Frosch Activ Soda (z żabką) - spryskujesz tłustą
      powierzchnię, odczekujesz chwilkę i wycierasz do sucha - jak w telewizyjnej
      reklamie :) Takie sprzatanie to sama przyjemność, schodzi nawet ten najgorszy
      brudny tłuszcz.
      • gaja102 Re: Porządki w kuchni 22 lata temu
        Ja nieświadoma dopiero dowiedziałam się,że ten tłusty kurz robi się przy
        spalaniu gazu.Może ten gość,który nie ma problemu z tym ma kuchnie elektryczną
        lub ceramiczną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka