Dodaj do ulubionych

brzydki zapach w butach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
Macie na to jakąś radę. Nosze obuwie skórzane, fakt, ze przewaznie po
kilkanascie godzin.Nie mam mozliwosci zmiany butów w pracy. Wieczorem wstyd
je ściagac, bo stopy okropnie cuchna, buty wewnątrz tez. Niezaleznie czy mam
bawełniane skarpetki czy rajstpy. Licze na Waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: uncja Re: brzydki zapach w butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      trochę pomogą wkładki pochłaniające zapach - praktycznie w większości sklepów
      obuwniczych można je kupić za kilka zł, ale jeśli skóra butów już przesiąkła
      zapachem, to radykalnie to nie pomoże niestety.
      • Gość: milka Re: brzydki zapach w butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        :( cholercia, że też ja nie pomyślałam wcześniej o tych wkładkach
        • martaross Re: brzydki zapach w butach 21 lat temu
          Codziennie wcieraj w stopy (oczywiscie po umyciu) krem do stóp (praiwe
          wszystkie mają składniki przeciwpotne), co dwa trzy dni na noc wcieraj
          Antidral. A buty spryskuj dezodorantami do obuwia.

Gwarantuję ze pomoże, ale obawiam się że te buty które "już pachną", nie
          odzyskają świeżości...
          • Gość: Małgorzata Re: brzydki zapach w butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            Najlepiej zaczac uzywac dezodorantu, zaraz gdy ma sie nowe buty, takim uzywanym
            to juz chyba niewiele pomoze...
    • annb Re: brzydki zapach w butach 21 lat temu
      najlepiej mieć na zmianę dwie pary butów, i ubierac co drugi dzień
      do stóp krem na noc, do butów "dezodorant" antyzapachowy
      rano popsikaj nogi dezodorantem do stóp
      i jesli możesz jak już radzono zakup wkładki antyzapachowe....
    • Gość: wojo Re: brzydki zapach w butach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      to wszystko guzik prawda najlepszy jest kwas borowy sypany do skarpet i do butów
      i z nim trzeba chodzić. To jest przepis starego wojaka.
    • Gość: gość Re: brzydki zapach w butach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      w przypadku przepoconego już obówia bardzo pomaga "żwirek dla kotów", który
      wsypujemy do butów pochłania on bardzo nieprzyjemny zapach
      • Gość: Danusia do goscia i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Co to jest "zwirek"dla kotow i gdzie moge to kupic,jaki koszt...Poprosze tez
        jeszcze o inne sposoby aby zniwelowac zapach z brzydko juz pachnacych
        butow...Pozdrawiam
      • Gość: Pisuar Re: brzydki zapach w butach IP: *.elsnet.pl 21 lat temu
        A używany żwirek czy nieużywany?
    • Gość: gość Re: brzydki zapach w butach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      "żwirek dla kotów" kupuje się w sklepie zoologicznym,(wsypuje się go do kuwety
      gdzie zwierzaki załatwiają swoje potrzeby)Problemem jest to,że są to dosć duże
      paczki, ja dostaję taki żwirek od znajomych, którzy mają kota:))
    • Gość: ania Re: brzydki zapach w butach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      bardzo dobre efekty daje dezodorant "Odour" firmy Scholl; kupisz w aptece ok.
      20 zł
      • Gość: Loreali Re: brzydki zapach w butach IP: *.ipact.nl 21 lat temu
        Kiedys gdzies czytalam ze do niemile pachnacych butow trzeba wlozyc woreczek
        zrobiony z takiej cienkiej skarpetki (rajstopowej) wypelnionej herbata
        lisciasta. Podobno pomaga, ale gwarancji nie dam bo jeszcze nie probowalam.
        Pozdrowienia
    • Gość: Dana Re: brzydki zapach w butach IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21 lat temu
      Ja uzywam Febreze w sprayu.
    • Gość: zzz Re: brzydki zapach w butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      puder daktarin ok 16-18 złotych kupuje sie chyba tylko w aptece;sypie się
      trochę do butów, wydajny, wypróbowany
    • utopia7 Re: brzydki zapach w butach 21 lat temu
      Na noc wetrzec w stopy olejek ozonowy i ubrac skarpety
      Po 2-3 dniach problem przestanie istniec.
      Ale z butami?W rzeczy samej musisz je zdezynfekowac
      ale juz nie olejkiem.Pozostaje colloidal silver.
    • pola145 Re: brzydki zapach w butach 21 lat temu
      ja używam ( tzn. wsypuje do butów) talk Oriflame w zółtym pudełku ( kosztuje ok
      18 zł) ale czasami jest promocja i kosztuje 13 zł. Mi bardzo pomaga. Polecam
    • Gość: ewcia Re: brzydki zapach w butach IP: *.chello.pl 21 lat temu
      Spróbuj proszkiem do pieczenia.Ja tak robię z butami mojego syna.Na noc wsypuję
      po pół torebki(możesz całą) do każdego buta, a rano dokładnie wysypuję.Mniej
      pachną.
      • Gość: gaaaa Re: brzydki zapach w butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        proszę bardzo; zobacz:
        www.kdc.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=725200&p_op=1010&session=56d2e577dab76eb4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka