Dodaj do ulubionych

BRZYDKI ZAPACH z pralki

21 lat temu
hm sądziłam że może to kanalizacja, gdyż mieszkamy w starych blokach, ale to
jakby z bębna pralki wydobywa się ten zapach.
Dodam, że czyszczę rynienkę na proszki bo itam lubi się wytworzyć "zapaszek"
Czego to może być wina, pralka pracuje pełną parą prawie codzienie więc w
czym rzecz?
Pot pouri, świece zapachowe, odświeżacze to tylko sposób krótkotrwały prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: goska Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki IP: *.gizycko.mm.pl 21 lat temu
      Może spróbuj nastawić pralkę na gotowanie,ale na pusto,bez wsadu,a zamiast
      proszku nalej nakrętkę domestosa.Może coś pomoże.
    • klafuti Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki 21 lat temu
      gosiu dziekuję spróbuję tej metody tylko le wlać tego domestosa żeby nie
      przesadzić?
      • Gość: goska Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki IP: *.gizycko.mm.pl 21 lat temu
        powinna wystarczyć mała nakrętka.
    • Gość: Dana Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21 lat temu
      Kiedy ostatnio czyscilas filtr?
        oj filtr jest czyszczony dość regularnie dbam o to
        dzisiaj robie próbe domestosową i dwa płukania do tego zobaczymy
    • Gość: iwciad Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Jak jest po tym domestosie?, bo ja też mam ten sam problem z tym zapachem.
        po domestosie dobrze. został delikatny zapach domestsa, ale po zrobieniu
        normalnego prania jest ok. Próba węchowa pozytywna. POLECAM TEN SPOSÓB
        • Gość: Maria Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki IP: *.flatrate.dk 21 lat temu
          Kiedy ostatni raz odkamienialas pralke?
          Kamien osadzajacy sie na grzalce i pralce jest porowaty, i tam jest wspaniale
          srodowisko do rozwoju bakterii i grzybkow - cieplo i wilgotno(jesli rzadko
          uzywasz temp. 90 ).Wyjmij pojemnik na proszek - szufladke, wiekszosc daje sie
          latwo wyjac i zajrzyj do otworu, napewno tam jest cala tecza roznych grzybow.
          Szczotka do mycia naczyn, pedzel do malowania kaloryferow beda pomocne do
          wyszorowania tego miejsca.
          Odkamieniajac i choc raz na tydz. gotujac w pralce np. reczniki i sciereczki
          unikniesz rozwoju grzybow i bakterii. Czesc grzybow i bakterii ginie dopiero w
          wysokiej temp.
            mario, dziękuję za twojego posta. jednym słowem muszę częściej gotować.
    • Gość: iwciad Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Ja wczoraj spróbowałam z tym odkamienieniem i dezynfekcją. Nie miałam Domestosu
      ale Bref. Do każdej komory, na proszek, na płyn wlałam po nakrętce Brefu. I
      ustawiłam pralkę na gotowanie. Myślę że będzie przez jakiś czas o.k. Ponieważ
      wąż z pralki mam umieszczony nad wanną, mogłam widzieć co po takim zabiegu
      wypływa. Sama byłam zaskoczona, widząc kawałki kamienia. I to wcale
      niemało.Oczywiście zapach też się zmienił na lepszy.Myślę że kupię jakiś
      specjalny odkamieniacz do pralek i raz na jakiś czas będę takie zabiegi robić.
      • prncesa Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki 21 lat temu
        Czy powinien to być cały program prania, czy jest możliwy krótszy zabieg?
          Ja ustawiłam na cały program. Piorę ubranka dziecięce i jakoś tak miałam obawy
          coby mi porządnie wypłukało. Ale wydaje mi się że nawet krótszy program też
          będzie o.k.
          • prncesa Re: BRZYDKI ZAPACH z pralki 21 lat temu
            dziękuję za podpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka