maura5 21 lat temu dziewczyny która z was byłaby zainteresowana ogródkiem ziołowym na parapet? odzywajcie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamillla Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu Witaj!!! Bardzo lubie świerze zioła!! Mam od niedawna bazylię w doniczce ale myśle o innych zióLkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maura5 Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu niedługo będe miała rózne zioła odezwę się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewióra Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Też jestem zainteresowana. Czekam cna odzew. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? IP: 195.8.101.* 21 lat temu uwielbaim ziola i jestem zainteresowana Twoim pomyslem. Daj znac na maila korpo@interia.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maura5 Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu W porządku dziewczyny juz niedługo będą w sprzedaży odezwę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? IP: *.f.strato-dslnet.de 21 lat temu Zawsze mnie ten temat interesowal, ale nigdy nie zdobylam sie na wiecej (brak czasu). Maura napisz jakie ziola mozna na parapecie kuchennego okna najlepiej hodowac, jakie maja zastosowanie? Jezeli znasz odpowiedz na te pytania i jeszcze wiecej, odezwij sie prosze. Bardzo chcialabym je stosowac w przyzadzaniu posilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
giga28 Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu Ja tez jestem zainteresowana , nigdy tego nie robilam , zawsze mialam na oknie najwyzej cebulke lub ziel. pietruszke a chcialabym wiecej tylko nie wiem jak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lapilla Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu O tak, jak najbardziej. Właśnie się zbieram, żeby coś posiać. Zastanawiałąm się nawet czy nie skiełkować lekko nasionek przed wysianiem do ziemi, żeby było trochę szybciej. CO WY NA TO, może już ktoś próbował? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltra Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu Jak będziesz miał te zioła to się odezwij.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siren1 Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu Witam. A ja mam "Kącik z ziołami" w moim ogródku. Mam miętę, melisę, rozmaryn, bazylię, majeranek i melisę. Powiedzcie, co dokupić jeszcze w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Pytanie do siren IP: *.f.strato-dslnet.de 21 lat temu Czy do uprawy tych ziol trzeba miec specjalna ziemie? Do jakich potraw stosujesz poszczegolne ziola? Odpowiedz Link Zgłoś
siren1 Re: Pytanie do siren 21 lat temu witam. Nie stosuję żadnej specjalnej ziemi. Zioła kupiłam w markecie w doniczkach i wysadziłam do ogrodu. Przezimowały już bez problemu kilka lat. Do czego je stosuję: mięta - do picia melisa - też do picia, ale rzadko (herbatka uspokajająca). Lubię wrzucić świezy listek melisy do zwykłej herbaty, ma wtedy taki cytrynowy aromat. Rozmaryn - w niewielkich ilościach do wołowiny i wieprzowiny. majeranek - suszę i stosuje normalnie jako majeranek. bazylia - siekana świeża bazylia jest swietna do zup, klasycznego spagetti, do marynaty na grilla. rukola - rodzaj ostrej w smaku sałaty - dodaję do zwykłej sałaty lub do surówek. W tym roku chyba dokupię tymianek, szałwię i czerwoną bazylię :)) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Do Siren1 IP: *.f.strato-dslnet.de 21 lat temu Dzieki za informacje, juz wiem wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Pytanie do siren 21 lat temu siren1 napisała: > Rozmaryn - w niewielkich ilościach do wołowiny i wieprzowiny. Rozmaryn ma bardzo intensywny aromat - dlatego trzeba się pilnować, żeby nie przesadzić :) > majeranek - suszę i stosuje normalnie jako majeranek. Świeży, posiekany też jest super - do sałatek, a także tam gdzie zwykle dodajemy suszony - barszcz biały ze świeżym majerankiem - palce lizać :) > bazylia - siekana świeża bazylia jest swietna do zup, klasycznego spagetti, do > marynaty na grilla. także do sałatek, na kanapki > W tym roku chyba dokupię tymianek, szałwię i czerwoną bazylię :)) A gdzie czerwoną bazylię kupić? o takiej nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu I ja też jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: ogródki ziołowe ktoś zainteresowany? 21 lat temu Ja też byłabym zainteresowana:) Odpowiedz Link Zgłoś