Dodaj do ulubionych

PRALKA ELEKTROLUX

IP: *.echostar.pl 21 lat temu
Noszę się z zamiarem zakupu pralki Elektrolux , nie jest tania - w związku z
tym pytanie : czy ktos moze ma pralke Elektrolux a zwłaszcza EWT 1215 ?

Dlaczego Elektrolux - szukam dobrej, nie usterkowej, na lata pralki i na
pytania w sklepach , która by sprzedawca polecił - wskazywali Elektroluxa.
Obserwuj wątek
    • begietka Re: PRALKA ELEKTROLUX 21 lat temu
      Mam pralkę Elektroluxa prawie 10 lat.Funkcjonuje jak nowa i( czemu nie mogłam
      się nadziwić) nie ma nigdzie filtra, który muszę wyciągac i
      czyścić.Dowiadywałam się zarówno przed kupnem jak i po kupnie w serwisie-
      podobno to model samoczyszczący.Wtedy też była dosc droga, ale uważam, że
      opłacało się kupić.
    • dominika8 Re: PRALKA ELEKTROLUX-nigdy więcej 21 lat temu
      od 6 lat mam pralko-suszarkę. Jak ją wtedy kupowalam, była strasznie droga, ale
      Pan mnie przekonywał, że to taki ,,mercedes". W zeszłym roku, nagle przestała
      prać. Zadzwoniłam do kilku serwisów ( w Wawie), w każdym mieli jakieś
      strasznie odległe terminy, pt 2 tygodnie, nie mówiąc, że sam przyjazd liczyli
      sobie nieźle-1,2 zł za km w obie strony. W końcu przyjechał magik, który
      zachwowywał się tak, jak niektórzy goście, w tym programie ,,Usterka". Np,
      opukiwał śrubokrętem pralkę, odkurzał w środku itd. W końcu stwierdził, że to
      jakaś malutka część w silniku, ale Elextrolux jej nie sprowadzi, tylko może mi
      wymienić cały silnik za 800 zł netto + robocizna. A za rok, bardzo często
      podobno w tych pralkach, pójdzie programator, za jakieś 600 zł. Generalnie
      dostał 120 zł, bo sobie przyjechał i popukał. Szlag mnie trafił. Nie mówiąc, że
      powiedział, że ,,sobie to by tą część sprowadził". W końcu znajomy naprawił nam
      za jakieś 200 zł. Ale generalnie jestem już zrażona, i więcej tej firmy nic nie
      kupię.
      • Gość: ość Re: PRALKA ELEKTROLUX- IP: 217.11.142.* 21 lat temu
        po 6 latach dopiero usterka? Kobieto - brylant nie pralka. A że fachowca miałaś
        do niczego, to inna rzecz. My nacięliśmy się koszmarnie na włoski produkt
        (Ardo). Kosztował oczy z głowy, ale kupiliśmy, licząc, że większy wydatek teraz
        zaoowocuje mniejszą awaryjnością w przyszłości. Kicha. Zaraz po skończeniu
        gwarancji (2 lata) zaczeła się ciągle psuć. A dodam, że części do nowoczesnych
        pralek tanie nie są.
        Kupiliśmy potem Elektolux - mamy od kilkunastu lat lodówkę i zamrażarkę tej
        firmy (kupiona była już używana!) działające bezawaryjnie. A i ci znajomi,
        którzy Elektroluxa mają, zachwali.
        Pralka nam się sprawdza (na razie jest jeszcze na gwarancji).
        Generalnie musisz liczyć się z tym, że kupując pralkę "inteligentną", która
        sama waży, mierzy i dobiera rodzaj programu zapłacisz więcej w przypadku
        naprawy - elektronika nie jest tania. Mimo to polecam.
    • Gość: aneta Re: PRALKA ELEKTROLUX IP: *.ghnet.pl 21 lat temu
      mam Elektroluxa od 4 lat (model EWT 1000 - pewnie starszy model tej "twojej"),
      dziala bezawaryjnie, jestem z niej naprawde bardzo zadowolona. Tak wiec jak
      najbardziej polecam:) i niech sluzy dlugie lata;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka