Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu JAKICH UŻYWACIE GARNKÓW? JA ZASTANAWIAM SIĘ NAD BERGHOFFEM ZTERMOSTATEM W POKRYWCE. MA KTOŚ Z WAS? CZEKAM NA RADY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Justa Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Dobry wybór! Miałam to szczęście, że dostałam je w prezencie ślubnym od rodziny, kóra miała je od co najmniej od 5 lat. Używam je od roku. Jestem bardzo zadowolona. Rada praktyczna - pod czas mycia pokrywek trzeba uważać by nie zamoczyć termostatu, bo przestanie działać. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu garnki sa dobre, tylko pokrywki sie niszcza. Jak mam je od 4-rech lat i zastanawiam sie nad zmiana kompletu lub calkowita wymiana pokrywek na takie bez termostatu. Jedna rada: nie wkladaj pokrywek do zmywarki bo szlag je trafi (wiem z wlasnego doswiadczenia). Siostra nie ma zmywarki a pokrywki tez sie jej popsuly. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu dzięki za rady. A praktyczny jest ten termostat i czy uchwyty się nagrzewają? Mam kuchnię gazową. Jaki inny model proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu Uchwyty sie nie nagrzewaja. termostat jest fajny na samym poczatku jak widac, ze cos tam sie zmienia i cisnienie w garnku rosnie. Ja (4,5 roku po slubie i obiady gotuje tylko na weekend) nigdy nie rozgryzlam jak go poprawnie odczytywac, tak ze mi sie osobiscie nie przydeal, tylko sie calkowicie zniszczyl (jak chcesz to moge ci przyslac jutro zdjecia moich pokrywek, tylko sie nie przestrasz bo to horror!). I tak zagladalam do garnka i parzylam, czy zupa sie gotuje, czy nie. W zadnej z ksiazek kucharskich nie ma podanych cisnien w jakich potrawa ma sie gotowac. Ogolnie garnki z podwojnym dnem sa super. Moja mama ma jednal takie pokrywki bez termostaku i nic sie nie psuje, a ja jak juz pisalam szykuje sie na wymiane wszystkich pokrywek, co tez sporo bedzie mnie kosztowac. Wiem tylko, z mama ma taki zestak, ktory uchwyta przy garnkach ma duzpoziomowe: od dolu czarny plastik a na wierzchu stal. W ten sposob latwiej podniesc goracy garnek. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu czy te pokrywki można wymienić (z biegiem lat) ma bez termostatu. A to mnie zmartwiłaś. Już byłam zdecydowana a teraz mam wątpliwości. Zależy mi na grubym dnie i nienagrzewających się uchwytach. A te termostaty można podobno odkręcić-tak mi przynajmniej w sklepie powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu to mozna, ale lepiej przesle cie zdjecia moich pokrywek. Teraz jestem w pracy wiec nie dam rady, ale jutro z samego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniacoerelle Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu sa rewelacyjne, przede wszystkim nie ma czegos takiego jak szorwanie garnka jak cos sie przypali, ich wada jest to ze sa troche ciezkie, ale to nic, no i oczywiscie cena - do tanich nie naleza, ale polecam i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu masz z termostatem? jeżeli tak, to co o nim sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: GARNKI 21 lat temu wlasnie takie garnki dostalam od taty. denerwuja mnie pokrywki bo nie maja wentylka (dziurki) zeby para mola uchodzic i podczas gotowania "dzwonia" pomaga jak skrecam gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu To, że nie mają dziurki to po to aby para właśnie nie uchodziła z garnka tylko się skraplała. Może należy zmniejszyć doływ gazu? Uchwyty nagrzewają się? Co z tym termostatem? Warto go kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: GARNKI 21 lat temu raczej warto bo jak dochodzi do czerwonego obszaru to skrecam gaz, a gotowanie ma taki sam efekt ale przy mniejszym uzyciu energii. generalnie jestem zadowolona - bardzo! ciekawa jestem ile takie garnki kosztuja? dostalam caly zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Zestaw Charm kosztuje 530 zł. Dzięki za opinie. Zdecydowałam się i mam nadzieję, że w weekend będę już na nim gotowała Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu Na allegro znajdziesz te garnki taniej "BERGHOFF !! CHARM 12 ELEMENTÓW GARNKI BERGHOFF !! (numer 64512450)" idg.allegro.pl/show_item.php?item=64512450 Cena Kup Teraz: 390,00 zł za sztukę Koszt wysyłki po wpłacie na konto 21zł, pobranie 25zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu moja mama ma takie i jest zadowolona : www.ebay.pl/viItem?ItemId=4406969064 ja mam te i nigdy wiecej: idg.allegro.pl/show_item.php?item=65080295 takie pokrywki tez sa ok: www.ebay.pl/viItem?ItemId=4407172399 idg.allegro.pl/show_item.php?item=65886165 Odpowiedz Link Zgłoś
am55 Re: GARNKI 21 lat temu polecam Zeptera mam już 8 lat i wyglądają jak nowe oczywiście cały czas je używam,nic złego się z nimi nie dzieje termostaty działają uchwyty zawsze zimne mozna gotować bez tłuszczu można tradycyjnie,świetne do gotowania na parze po prostu super polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Dlaczego tych Twoich garnków nigdy więcej? Właśnie je kupiłam. Co się z nimi dzieje. Teraz się przeraziłam. Proszę napisz co jest z nimi nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu Tylko, ze ja nie mam zestawu Charm! I nie wiedzialam, ze sie te termostaty tak szybko zepsuja i mylam te pokrywki w zmywarce. Mysle, ze jak bedziesz szczegolnie dbala o pokrywki to troszke wytrzymaja. Zrobilam zdjecia moim pokrywka. Gwint rozwalil sie calkowicie i maz go sklejal abym mogla te pokrywki podnosic. img251.imageshack.us/img251/4474/g18lt.jpg img345.imageshack.us/img345/3396/g22ij.jpg img345.imageshack.us/img345/2065/g37uq.jpg img345.imageshack.us/img345/4995/g52og.jpg Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: GARNKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu A no tych pokrywek nie można myć w zmywarce. Poza tym termometry możesz dokupić i wymienić za 20 zł. Pytałam. Ja kupiłam garnek PARM...i jeden był uszkodziny tzn. ma dziurkę w dnie od środka i po zagotowaniu wody zrobiło się brązowo wokół niej. Muszęiść z reklamacją.Poza tym zastanawiam się czy można dokupić jeden garnek. Przydałby mi się jeszcze 2,5 l. Nie wiecie ile taki pojedyńczy kosztuje? Natomiast nie wiem o co chodzi w tych termometrach. Jak jest na 70-80 to zupa już wrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Re: GARNKI IP: 91.222.125.* 13 lat temu Polecam garnki SAPIR -dobra jakość -super cena przy czym są żywotne i nadają się na indukcję. -podwójne dna, ścianki -nadają się do zmywarek widziałem kilka ofert na allegro ale również www.cookstore.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosc101 Re: GARNKI 21 lat temu Jeszcze jedno zdradze, moze nie powinnam bo swiadczy o mojej glupocie, ale tez o waznosc raczek w garnkach. Balym sama w domu. Wyciagnelam radelek (ten z serii), nalalam olej i wlaczylam gaz. Poszlam do pokoju wlaczyc CD i troche sie zasiedzialam. Po powrocie do kuchni z rondelka buchal ogien az do sasiadow. Cala kuchnia w sadzy. Moja pierwsza reakcja byla taka, ze otworzylam balkon kuchenny (na balkonie mamy kafelki), chwycilam za raczke od rondelka i weg z plonacym radlem na balkon. Tam sie garnek ochlodzil i ogien ugasilam. Dopiero po pewnym czasie zdalam sobie sprawe, ze jakby raczka byla goraca (nagrzewala sie podczas gotowania) to jeszcze upuscilabym go na ziemie i cala chalupe z dymem puscila. Tak wiec zwracaj uwage na raczki, czy mozna chwycic podczas gotowania i garnek przesunac. Odpowiedz Link Zgłoś