Dodaj do ulubionych

Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!!

IP: *.devs.wavenet.pl 21 lat temu
Sprzatała, jak pisałam kiedyś, myła okna, mimo swojego wyższego
wykształcenia, nie było dla mnie problemem jej pochodzenie, jak pisali
niektórzy, ale moje dla niej...... Zmęczyła się, nie przyszła ani do mnie,
ani do koleżanki, która ją poleciła.... Napisała, że coś tam........
10 zł to jednak mało!!::))))))))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      A za ile godzin pracy jej to 10 zł dałaś?
      • dziewice Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! 21 lat temu
        ja pierdziele, kobieta wykorzystuje kobiete!!!!!!

uwazam ze to jest obrzydliwe wykorzystywanie ludzi w charakterze
        sluzazych/sprzataczek itd..

rece Ci nie powiem gdzie przyrosly i nie chce Ci sie po sobie
        posprzatac i bawi Cie opisywanie jak to tej biednej Kobiecie dalas 10PLN !?!?!

ale syf... jakby moja przyszla Zona tak zrobila z kims to mysle ze nie za bardzo
        mielibysmy o czym rozmawiac.
        • Gość: !!! Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Nawet jak dostała 10 zł za godzinę ,to trzeba liczyć ,ze z 6 zł wydała na bilety
          w dwie strony i z całej roboty zostało jej 4 zł - jak Cię nie stać na godziwą
          zapłatę, to sama bierz scierę !
        • nglka Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! 21 lat temu
          dziewice napisał:

> ja pierdziele, kobieta wykorzystuje kobiete!!!!!!

Jakby to była dla Ciebie nowość - doładnie tak samo jhak facet faceta, kobieta
          faceta i facet kobietę

> uwazam ze to jest obrzydliwe wykorzystywanie ludzi w charakterze
          > sluzazych/sprzataczek itd..

- Żadna praca nie hańbi, to nie jest wykorzystywanie tylko UCZCIWA PRACA w
          której więcej się płaci za godzinę niż na niejednym stanowisku po ukończeniu
          studiów!

> rece Ci nie powiem gdzie przyrosly i nie chce Ci sie po sobie
          > posprzatac i bawi Cie opisywanie jak to tej biednej Kobiecie dalas 10PLN !?!?!

- Po sobie? Czy po facecie, który ma dwie lewe ręce, takie poglądy jak ty - i po
          rozwydrzonych dzieciach, od których wykochania jest "żona", mimo, że -pracuje,
          sprząta, gotuje, pierze, myśli o wszystkim?

> ale syf... jakby moja przyszla Zona tak zrobila z kims to mysle ze nie za bardz
          > o
          > mielibysmy o czym rozmawiac.

- Hihi, już Jej współczuje, tej Twojej przyszłej! ;-) Mieć takiego ciemnogroda
          za męża, hihi! :D
          dziewice napisał:

> uwazam ze to jest obrzydliwe wykorzystywanie ludzi w charakterze
          > sluzazych/sprzataczek itd..

- Acha, ale jak facet wykorzystuje kobietę (pracującą!) jako kucharkę,
          sprzątaczkę i przedszkolankę - to to jest w porządku? ;-)
          • Gość: :) Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
            nglka napisała:

> dziewice napisał:
            >
            > > uwazam ze to jest obrzydliwe wykorzystywanie ludzi w charakterze
            > > sluzazych/sprzataczek itd..
            >
            > - Acha, ale jak facet wykorzystuje kobietę (pracującą!) jako kucharkę,
            > sprzątaczkę i przedszkolankę - to to jest w porządku? ;-)

Jak się da wykorzystywać,to jej sprawa.
              Gość portalu: :) napisał(a):

> Jak się da wykorzystywać,to jej sprawa.

Oczywiście, że tak.
              To działa w OBIE strony.
    • Gość: siostra Jerzego Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      I , dobrze zrobiła .

10 zł , za sprzątanie ? Spróbuj sama .
      Ukrainki też mają swoją godność .
      Popieram .
    • Gość: ann Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21 lat temu
      zaproponowałaś jej podwyżkę?
      • Gość: beti Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.devs.wavenet.pl 21 lat temu
        10 zł za godzinę płaciłam tej Ukraince!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • dziewice Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! 21 lat temu
          czyli za MALO, gdybym kogos potrzebowal do sprzatania mojego domu to minimum co
          moglbym wymyslec to 25-30PLN za godzine i to by jeszcze zalezalo od tego czy to
          jest poczatek wspolpracy czy juz po jakims czasie, jezelibylby to poczatek to
          myslalbym raczej o 40 lub 50PLN. Mozna to takze podzielic na czynnosci.
          • azza4 Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! 21 lat temu
            a mi placa 9-10 euro za godzine sprzatania w Holandii i dodatkowo nie nie czuje
            sie jak podgatunek czlowieka z tego tylko powodu,ze sprzatam.Na zachodzie nie
            dochodzi do tego typu podzialow na lepszy-gorszy z racji wykonywanego
            zawodu.Liczy sie czlowiek i powiedzenie ze "Zadna praca nie chanbi" ma tu
            odzwierciedlenie.
          • nglka JA CHCE U CIEBIE SPRZATAC!!!!! 21 lat temu
            Człowieku, 50 zł za godzinę?
            Albo masz nie tak w głowie albo pojęcia nie masz o stawkach! ;-)
            • azza4 Re: JA CHCE U CIEBIE SPRZATAC!!!!! 21 lat temu
              cos ty czytasz chyba od tylu.W Holandii napiosalam wyraznie.No,chyba ze nie mam
              pojecia jakie stawki sa tutaj.Podobno i tak nie rewelka,dziewczyny za mniej niz
              10 euro nie zabieraja sie do sprzatania.12 jest dobrze.
              • nglka Re: JA CHCE U CIEBIE SPRZATAC!!!!! 21 lat temu
                azza4 napisała:

> cos ty czytasz chyba od tylu.W Holandii napiosalam wyraznie.No,chyba ze nie
                > mam pojecia jakie stawki sa tutaj.Podobno i tak nie rewelka,dziewczyny za
                > mniej niz 10 euro nie zabieraja sie do sprzatania.12 jest dobrze.

Azza4: Zwróć uwagę, że odnośnik posta wskazuje, że odpowiadałam na treść
                napisaną przez użytkownika "dziewice", który dałby 50 zł za godzinę, w kraju,
                gdzie stawka podstawowa (najniższa) wynosi około 3 zł (przebitka o prawie DWA
                TYSIĄCE %)
                • azza4 Re: JA CHCE U CIEBIE SPRZATAC!!!!! 21 lat temu
                  ok.Przepraszam.
          • Gość: ociec Re: Pani z Ukrainy się wypięła!!!!!!!!!!! IP: *.alpha.sosnowiec.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
            tyle kosiory to Ty na oczy nie widzialas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka