Dodaj do ulubionych

"Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzyma...

20 lat temu
A poradnika jak zostać starą panną MS Austin nie napisała? Była chyba
kompetentna w tym zakresie... :-P
Obserwuj wątek
    • looney1 Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy 20 lat temu
      Eee tam, rady jak cioci Balbiny, ale film bardzo sympatyczny, nawet dla
      mężczyzn. Interesujące dialogi, kto dzisiaj układa takie zdania :)

--
      Tylko by o tych zdjęciach gadali i gadali...
      obiektywni.pl
      • Gość: puba to działa. IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 20 lat temu
        u mnie nigdy nie miały szans zwiazki jak Kasia i Tomek , czy Sex w wielkim
        miescie...
        chce związku a nie cwaniackiego układu w którym toczy się walka o ty czyje
        będzie na wierzchu...
        dlatego jestem jeszcze sam
        uroczy, przystojny, dumny i mądry;) hihi
        • Gość: maniana Re: to działa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Sprawdziłam i dziala stwierdzenie:wybieraj facetów, którzy wydobywają z Ciebie
          to co najlepsze.To fakt, łysy, gruby lecz widzial we mnie księzniczke i tak się
          czułam, zwycięzył z przystojniakami.
          • Gość: CAlineczka Re: to działa. IP: *.onlink.net 20 lat temu
            Moj maz kiedy go poznalam 28 lat temu tez byl juz lysiejacym ale ciagle
            usmiechnietym facetem. Wodzil za mna rozmarzonym wzrokiem i bylam dla niego
            naj,naj, naj,. Chociaz nigdy nie narzekalam na brak adoratorow to on jednak
            zyciezyl powalajaco przystojnego faceta.
        • dorotek72 Re: to działa. 20 lat temu
          no,no ....są jeszcze tacy wspaniali faceci...zawsze w to wierzyłam. :-)
    • Gość: on vicious malicious delicious IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Jestem gejem i współpracuję z masą kobiet w biurze. Nic tak na nie nie działa
      jak moja obojętność na ich wdzięczenie się. Im bardziej unikam pewnych tematów
      z oczywistych względów, tym bardziej je to kręci, tym bardziej stają się
      nachalne. Nie jestem wcale jakiś specjalnie atrakcyjny, ale kobiety lgną do
      mnie chyba właśnie ze wzglęgu na to ich pozaseksualne i pozapłciowe
      traktowanie. Widzę w kobietach przede wszystkim ludzi. Rada dla hetero-
      seksualnych facetów: 1. POWOLI, POWOLUTKU. 2.Po prostu ją wysłuchaj.
    • Gość: hihi Austen, nie Austin IP: *.icpnet.pl 20 lat temu
      • usenetposts Re: Austen, nie Austin 20 lat temu
        Nie oczekuj lepiej od dziennikarza.
        • Gość: marianna Re: Austen, nie Austin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          "1. Jeśli facet naprawdę ci się podoba, to mu to okaż.

To nie do końca tak, że facetów kręcą tylko niedostępne kobiety. Nie rozumiała
          tego Elżbieta, bohaterka "Dumy i uprzedzenia". Tak przekonująco udawała
          obojętność, że o mały włos straciłaby ukochanego."

A nie chodzi tu raczej o Jane (lub Janinę hehe)?
          • Gość: anusia Re: Austen, nie Austin IP: *.aster.pl 20 lat temu
            No cóż rady te czytałam z wypiekami na policzkach no bo rzeczywiście moje
            zwiazki damsko-męskie to typowy przykład warsaw by clubbing night/seks w
            wielkim mieście/bridget jones. Ale jak je zastosować w praktyce: wydaje się
            że należy pokazać facetowi że ci na nim zależy ale wtedy oni robia odwrot o
            180 stopni i stają się pewnymi siebie zarozumialymi palantami z ktorymi zadna
            kobieta o minimalnym poczuciu godności nie da rady wytrzymac. Chyba ze ja
            poznaje nieodpowiednich facetow...
            • Gość: Delfina Re: Austen, nie Austin IP: 217.197.76.* 20 lat temu
              Na pewno poznajesz nieodpowiednich facetów, ten właściwy zawalczy o Ciebie i
              będzie przy tobie, najpierw jako przyjaciel a później jako ktoś więcej... ja
              tak miałam i tylko przy takich mężczyznach mogę byc sobą i niczego nie udawac,
              bo wiem, że jestem akceptowana i kochana za to, jaka jestem
      • annag1 Re: Austen, nie Austin 20 lat temu
        Nie dosyć, że Austin zamiast Austen, to jeszcze Mark (!!!) Darcy. Boże uchowaj
        od takich dziennikarzy!
        • ajtra Re: Austen, nie Austin 20 lat temu
          Ano właśnie.
          Fitzwilliam Darcy, a nie Marc Darcy. Widocznie książka "Dziennik Bridget
          Jones" utkwiła w pamięci Pani Redaktor bardziej, niż "Duma i uporzedzenie" ;)
        • Gość: prawie dobrze Re: Austen, nie Austin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Pani Redaktor, już jest prawie dobrze! Jeszcze parę zamian AUSTIN na AUSTEN i
          obleci...
      • marianna252 Re: Austen, nie Austin 20 lat temu
        Szanowna Autorko ! Bohater "Dumy i uprzedzenia" napisanej przez Jane AUSTEN
        (!!!) nazywal sie FITZWILLIAM Darcy. Mark to ten z "Dziennika Bridget Jones".
        • Gość: ajajaj Re: Austen, nie Austin IP: 148.81.172.* 20 lat temu
          "romansidla Austen"? chyba raczej o "Bridget Jones" tu chodzi...ktora to
          ksiazka tez nie jest az taka glupia aby ja tak ironicznie okreslac
      • goak Re: Austen, nie Austin 20 lat temu
        No właśnie!!! Austen!!!
    • Gość: Ryszard Dziękuję! IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 20 lat temu
      Dziękuję za te rady. Dzięki nim znalazłem chłopaka. TO DZIAŁA!
    • Gość: FreakyMisfit Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20 lat temu
      Ależ te kobiety mają problem... to proste, nie potrzeba stawać na głowie, pokaż trochę dupy i każdy facet twój, wiem co mówię.
      • Gość: anusia Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: *.aster.pl 20 lat temu
        tylko problem jest w tym ze nie chce sie miec faceta za dupe czy cycki tylko za
        to kim jestem i jaka (poza ladna buzia czy fajnym cialem)no tak musisz byc
        facetem zeby tego nie rozumiec
        • Gość: kamiko Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Jezu, takie marne wypociny i tyle błędów rzeczowych!

• qui_pro_quo Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy 20 lat temu
      Może kiedyś zmienię zdanie, ale jak do tej pory mam gdzieś wszystkie poradniki
      i nawet nie zniżyłam się do czytania "Bridget Jones".
    • Gość: joanna Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: *.telia.com 20 lat temu
      mam nadzieje , ze mi sie uda zarwac jednego goscia.Dlatego mysle,ze nie powinno
      sie go wcale pisac.....
    • Gość: m Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      dla mnie te rady to po prostu aby kobieta była uczciwa. odkrycie to nie jest,
      ale fajnie, że coś takiego piszą :)
      • Gość: Artur Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: *.dynamic.mts.net 20 lat temu
        Zapomniala napisac zeby kobiety nie szukaly faceta aby zaimponowac swoim
        kolezankom. Bo przeciez prawie kazda kobieta chcialaby aby innym wyskoczyly
        galy na jego widok, prawda? Przystojny, nadziany, czarny mercedes, prezes
        firmy itp.
    • Gość: salma Re: "Duma i uprzedzenie", czyli jak zdobyć, utrzy IP: 84.114.152.* 20 lat temu
      Ubliżający cały ten artykuł.
      • dariusz_331 Co to za brednie pisze w tym poradniku 20 lat temu
        Dziewczyna aby sie podobac
        powinna miec gust.
        Wiedziec w czym jej do twarzy.

I spokojną uśmiechniętą twarz.

Za pomocą wyglądu działa na faceta kojąco.

Taką dziewczynę mozna nazwac Super Laską;-)))
        • Gość: bodo Re: Co to za brednie pisze w tym poradniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          też tak myślę.
          nic na mnie tak nie działa, jak pogodne, lekko dowcipne usposobienie w skromnie
          eleganckim opakowaniu (koniecznie schludnym - ale to juz właśnie ta skromna
          elegancja...).
          no i jakis miły zapach...
    • silesius.monachijski No "babki"; czekam na propozycje; jestem kims 20 lat temu
      jestem pieknym narcyzem; a oto moje CV
      .
      www.nie.com.pl/art6293.htm
      feldkurat napisał:

> A poradnika jak zostać starą panną MS Austin nie napisała? Była chyba
      > kompetentna w tym zakresie... :-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka