Dodaj do ulubionych

pluskwa domowa

• Gość: wer Re: pluskwa domowa IP: *.static.ip.netia.com.pl 9 lat temu
      Jeśli nie możesz zastosować mocnej chemii bo na przykład masz małe dzieci. Po pierwsze zadbaj by łóżko w żaden sposób nie stykało się ze ścianami, zasłonami itd. Pluskwy nie wejdą po gładkich nogach łóżka. Następnie zabierz się za samo łóżko - codziennie przeglądaj i szukaj pluskiew w samym łóżku - bardzo dokładnie- pod materacem i w szczelinach w szczególności. Do szczelin w łóżku gdzie nie masz dostępu możesz zastosować albo Raida albo dużo wygodniejszą parownicę (np. Karchera).
      • Gość: Artur Re: pluskwa domowa IP: *.17-1.static.cable.virginm.net 8 lat temu
        Ja zmagałem się z pluskwami w domu przez kilka miesięcy, wyrzucanie materay, odświeżanie mieszkania, czyszcenie... nic to nie dało, problem ciągle powracał. Zdecydowałem się na profesjonalistów, firma BIOS z trójmiasta bardzo mi pomogła, bios.net.pl/. Profesjonalne odkarzanie mieszkania i problem z pluskwami znikł.
      • Gość: Gosia Re: pluskwa domowa IP: *.play-internet.pl 2 lata temu
        Jakorzystałam z usuwanie pluskiew łódź w firmie vector-uslugi.pl
    • Gość: Gość Re: pluskwa domowa IP: 148.252.129.* 9 lat temu
      Moi drodzy.
      Chciałabym podzielić sie z wami moimi doświadczeniami z pluskwami, bo każdy, kogo dotknął ten problem wie, ze jest to prawdziwy dramat w domu!
      Próbowałam chyba wszystkiego, nic nie skutkowało. Prawdziwy koszmar trwający miesiące, do momentu, kiedy to wyczytałam, ze pluskwy nie znoszą zapachu lawendy. Zastosowałam lawendowe odświeżacze do powietrza, które wkłada sie do kontaktu (są włączone 24 godziny na dobę). Przed położeniem sie do łóżka smaruje całe ciało kremem lawendowym. Piorę wszystko w temperaturze 50 stopni, używając oczywiście płynu lawendowego. Śpię spokojnie i budzę sie bez żadnych ugryzień już od kilku tygodni. Nie wiem jak długo będę musiała w ten sposób postępować, ale wiem, ze to działa!
      Mam nadzieje, ze i wy uporacie sie z tym świństwem.
    • dziurb1 Re: pluskwa domowa 9 lat temu
      ja miałem jakieś ugryzienia po wizycie w piwnicy wieżowca... bąble ok. 0,5 cm, swędzenie okropne... mam kumpelki w aptece i kazały mi wodą utleniona... niestety, nadtlenek czy jak to sie nazywa wypaliło mi dziury w ciele i lekarka PK dała mi antybiotyk.., oprócz tego smarowałem Alantanem, (dziury pozostały)... sprysałem wyro (amerykanke) jakims srodkiem na pluskwy i inne robactwa, wytrzepałem wszystko, spryskałem dodatkowo "drzewo sandałowe + lawenda- olejek lawendowy dolałem kilka kropel" i pomogła... wszystkie robactwo przyniesione z piwnicy zakoconej (śliczne kotki - czarne, wypasione- pewnie łowią myszy i "szczury" jak maja żarcie w miseczce) i zapchlonej (opiekunki kotów- stare c*ipy) oby je szlag trafił i jestem free.... oq... o liściach orzecha nie słyszałem (chyba włoskiego?), tylko o nafcie wstawianej w naczyńkach w nóżki
      łózka, amerykanki czy czego tam.. ale to sposób ze "wschodnich ziem polskich" Pokucia, Huculszczyzny itp...
      • krutki42 Re: pluskwa domowa 8 lat temu
        chyba denaturat ci mózg wypalił a nie woda utleniona
    • Gość: Jajek Re: pluskwa domowa IP: *.centertel.pl 8 lat temu
      Warto poczytać tutaj na temat pluskiew www.prusator.pl/porady/
    • Gość: Artur Re: pluskwa domowa IP: *.17-1.static.cable.virginm.net 8 lat temu
      Ja zmagałem się z pluskwami w domu przez kilka miesięcy, wyrzucanie materay, odświeżanie mieszkania, czyszcenie... nic to nie dało, problem ciągle powracał. Zdecydowałem się na profesjonalistów, firma BIOS z trójmiasta bardzo mi pomogła. Profesjonalne odkarzanie mieszkania i problem z pluskwami znikł.
      • gosia.wrona1 Re: pluskwa domowa 8 lat temu
        Pluskwy to spore nieszczęście, bo gryzą, wypijają krew a Tobie przez jakiś czas wydaje się, że to komary Cię pocięły. One tymczasem się mnożą i coraz trudniej je wytępić.Jak jeszcze masz w domy psa czy kota to problem rośnie. Bezpiecznie dla domowników możesz zadziałać bardzo niskim temperaturami. Dezynsekcję suchym lodem w Łodzi wykonuje firma Sanitex zobacz na czym to polega na usuwanie-pluskiew-lodz.pl/
    • dbpik Re: pluskwa domowa 8 lat temu
      Jest kilka sposobów na pozbycie się tych insektów, ale najskuteczniejszym jest raczej sprowadzenie specjalisty. Jako, że pluskwa domowa jest dosyć uciążliwym owadem, wymaga się aby przeprowadzić nawet 2 zabiegi dezynsekcji.
      Mogę polecić firmę Keder, która zajmuje się tym od wielu lat.
    • agek82 Re: pluskwa domowa 7 lat temu
      Najlepiej zatrudnić do wygonienia tych paskudnych pluskw dobrą firmę ddd. Ja walczyłam, parowałam, prałam, ale te ugryzienia mnie pokonały nerwowo i zadzwoniłam po pana Mleko z firmy Zakład Usługowy DDDD Zbigniew Mleko
      z Krakowa. Chyba juz po samym telefonie zaczęły uciekać ;). Po wizycie, już się nie pojawiły. Pan opowiedział co robi i dał kilka rad, co robić na przyszłość. Poza tym od razu wiedział, skąd je "mamy", a mianowicie przyjechały z nami z wakacji. Namiary na p. Mleko www.dezynsekcja-krakow.pl/
    • Gość: Sue Re: pluskwa domowa IP: *.dynamic.chello.pl 7 lat temu
      Samodzielna walka z pluskwami grozi porażką. Trzeba wezwać firmę. Ważne, aby firma , która przeprowadza dezynsekcję wydała nam PROTOKÓŁ SANITARNY zawierający informacje jaką substancje aktywną zastosowano oraz dala gwarancje, ze w przeciągu 3 mies. nie pojawią się pluskwy. Niestety w moim przypadku tak się nie stało i mało nie przepłaciłam tego życiem. Moim zdaniem najskuteczniejsza niestety tez najdroższa jest metoda wymrażania.
      • Gość: m4dik Re: pluskwa domowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 5 lat temu
        Wymrażanie faktycznie działa. U mnie jeden zabieg i ten koszmar zniknął. Korzystałam z tej oferty > insektstop.pl/wymrazanie-pluskiew-cryonite/

Wystawili protokół, jeden zabieg gwarancyjny w cenie, ale mam nadzieję, że już nie będę musiała z niego korzystać... na razie z pluskwami spokój
    • sliwka1989 Re: pluskwa domowa 5 lat temu
      Jeśli widziałaś to znaczy że są i na pewno jest ich więcej. Przejrzyj dokładnie każdy zakamarek. Materac, rama łóżka, listwy, meble, obrazy, ściany... My długo walczyliśmy. Na początku ogólnodostępna chemia ale nie pomogło. Kupiliśmy myjkę parową i koncentrat do rozcieńczania "cymex-out" ze strony z produktami na opryski. Zaczęliśmy walkę. Para + oprysk, po tygodniu znów i na następny tydzień kolejny raz. Jest spokój ale co jakiś czas sprawdzam czy gdzieś się coś nie zaległo. Wystarczy że jedna się uchowa i problem się powtórzy. Jak się napije to składa jaja które po ok dwóch tygodniach się wyklują. Jak znalazłam jaja to najpierw para a później szczoteczka namoczoną w specyfiku i szorowanie. Pluskwy są okropne. Po nocach mi się śniły. Codziennie oglądam dzieci i sprawdzam czy wszystko w normie. Trzeba być zdeterminowanym i uzbroić się w cierpliwość. Jednorazowe działania nie pomogą niestety.
      Powodzenia
    • Gość: Monomorium Re: pluskwa domowa IP: *.icpnet.pl 5 lat temu
      Jeśli ktoś ma pluskwy i próbował już chemii, ale nawracają przez zapluskwionych sąsiadów spróbujcie Państwo tego:
      Https://www.monomorium.com
      • stopowadom.pl Re: pluskwa domowa 5 lat temu
        Masz problem z pluskwami? Koniecznie zgłoś się do nas Zwalczanie pluskiew Warszawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka