Gość: Karolka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20 lat temu Właśnie tego szukałam!! Świetnie napisany przepis. Jak tylko go wykorzystam na jakiejs rodzinnej schadzce dam znac i powiem jak wypadł. Juz mi ślinka cieknie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Tiramisu IP: *.strong / *.strong-pc.com 20 lat temu cool przepis .. to jest to mama obiecała że zrobi do mnie tylko należy znalezienie przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiaa Re: Tiramisu IP: 80.50.23.* 20 lat temu Przepis jest pierwsza klasa!!!!!!!!! Zrobilam juz pare razy i rodzinka jest zachwycona!! Goraco polecam!!!!!!!!! Prawdziwe tiramisu! NIEBO W GEBIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
ela2225 Re: Tiramisu 20 lat temu Mniam kocham Tiramisui wszystko co ma ten smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Tiramisu IP: *.ghnet.pl 20 lat temu Korzystam z tego przepisu i jestem zachwycona rezultatem, szkoda, że jak już zrobię to znika z szybkością błyskawicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteM Tiramisu IP: *.kan.pl 20 lat temu Wypróbowałam i polecam! Naprawdę dobry i się znakomicie udaje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Tiramisu IP: *.transpost.com.pl 20 lat temu Jaki dodałyście alkohol? Moze byc czysta wódka? aaaaa i jakiej firmy serki? Dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Tiramisu IP: *.transpost.com.pl 20 lat temu a to kakao to słodkie czy gorzkie?? i do posypania wystarczą tylko 2 łyzki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Tiramisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu ja daję amaretto i gorzkie kakao, ale na pewno nie 2 łyżki - dużo więcej. Używam też cukru pudru. A biszkopty mogą też być okrągłe. Ciacho rzeczywiście jest pyszne i znika .. bardzo szybko. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Tiramisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Acha, jeszcze serek. Ja używam serka z Piątnicy. Mam też serek dr Oetkera, ale tam trzeba użyć żelatyny i śmietanki 30% - więc wydaje mi się, że jest bardziej pracochłonne. Odpowiedz Link Zgłoś
marry9 Re: Tiramisu 20 lat temu Deser rewelacja. Dodaje tylko i wyłącznie włoskie serki mascarpone i podłużne biszkopty. Eksperymentuje natomiast z alkoholem. Z amaretto miodzio, ale i z polskim jarzębiakiem na winiaku też niczego sobie. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maugosia84 Tiramisu IP: *.bg.am.poznan.pl 19 lat temu swietny przepis polecam, zawsze sie udaje choc nie zawsze zastyga:) ale niezaleznie od postaci znika ze stolu w 5 min:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Tiramisu IP: 212.183.134.* 19 lat temu "Tiramisu" znaczy "unies mnie", a nie zadne "popraw mi nastoj" - to napisala pol-wloszka. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Tiramisu 16 lat temu W jezyku istniej cos takiego, jak idiomy i frazeologizmy. Ich tez nalezy sie uczyc. Najwyrazniej kiepsko znasz swoj jezyk, pol-Wloszko. -- italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinka Re: Tiramisu IP: *.spray.pl 18 lat temu Bomi to nie jest włoska sieć, a polska. Mascarpone z Piątnicy kosztuje ok. 5zł i jest b. dobry. Cudze chwalicie, swojego nie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Tiramisu 16 lat temu Mam podobny przepis, tylko ze daje 5 zoltek a tylko 3 bialka zeby ladnie sie ustalo i nie bylo za rzadkie. Najpierw wkladam na 2 godziny do zamrazalnika a dopiero potem do lodowki, zawsze sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś