Dodaj do ulubionych

czym usunąć plamę z fluidu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
Prysnął mi fluid na czarną bluzkę. Prałam ją wszystkim, Vanish, szare mydło,
odplamiacze do tłustych plam, nic nie pomaga, wgryzło się cholerstwo. Czy
ktoś miał taki problem i udało się czymś usunąć fluid?
Bardzo proszę o poważne porady, niechcący zadałam to pytanie na
forum "kuchnia" i niestety oczekując porad od jakże zorientowanych w
prowadzeniu domu gospodyń domowych, doczekałam się tylkko kpiny. Ratujcie,
czekam na poradę. Bluzeczka nowa, żal wyrzucać.
Obserwuj wątek
    • greentea2 Re: czym usunąć plamę z fluidu? 20 lat temu
      Tez chetnie skorzystam z porady, ale szczerze mowiac watpie, ze jest na to jakis sposob. Nigdy nie udalo
      mi sie usunac adnej plamy z fluidu.
      • Gość: spróbowałam Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.jmdi.pl 13 lat temu
        Cudo, płyn do mycia naczyń ( w moim przypadku Puhr, ale pewnie wszystkie mają te podobny skład) wyczyścił plamy z fluidu na cudo.
      • Gość: pers Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: 193.243.143.* 8 lat temu
        Natrzeć PIANKĄ DO GOLENIA i do pralki!!! Mi tak zeszło, z jasnej bluzki :)
    • monisia53 Re: czym usunąć plamę z fluidu? 20 lat temu
      Spytaj w profesjonalnej pralni, albo w sklepie, ktory sprzedaje srodki
      czyszczace.Wez ze soba owy fluid i badz pewna, ze wiesz z jakiej tkaniny jest
      bluzka.Sama mozesz sprobowac namoczyc w letniej wodzie z dodatkiem lagodnego
      detrgentu albo np. sody oczyszczonej(lyzeczka na litr).Co jeszcze bym zrobila?
      Probowalabym podfarbowac to miejsce, a w ostatecznoci mialabym jedna wiecej
      bluzke do zalozenia przy domowych porzadkach.
      • beata.tr Re: czym usunąć plamę z fluidu? 20 lat temu
        Ciepła woda i płyn do naczyń Ludwik. Fakt, do naczyń - ale plamy - z podkładu
        też - zawsze mi rewelacyjnie usuwa. A biała bielizna w nim wyprana nie
        szarzeje. Polecam.
        beata.tr@gazeta.pl
        • loreley1 Re: czym usunąć plamę z fluidu? 20 lat temu
          Zaplamiona bluzeczka jest jednak...czarna, trudno doradzic poniewaz nie
          podano rodzaju tkaniny, z ktorej jest bluzka. Plyny do naczyn najczesciej
          odbarwiaja kolorowa bawelne.
          • Gość: awa Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
            Spróbuj posypac solą (dużo tej soli!), poczekaj z godzinę i nalej wrzątku na tę sól.
        • Gość: pani domu Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.dynamic.mm.pl 13 lat temu
          to prawda,kropla plynu do naczyn na plame i pod ciepla wode,lekko potrzec,splukac i gotowe:)))
    • Gość: zosia samosia Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.107.116.17.mediahost.pl 13 lat temu
      Ciepła woda i zwykłe szare mydło!!!
    • Gość: ewa Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.einet.lublin.pl 13 lat temu
      płynem do demakijazu
    • Gość: Gosia czym usunąć plamę z fluidu ? IP: *.xdsl.centertel.pl 13 lat temu
      Polecam płyn do demakijażu :) I pomógł :)
    • Gość: Zarus plamy z fluidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
      Ja właśnie ubrudziłam ostatnio bluzkę i szukałam tutaj jakiś rad. płyn do demakijażu nie pomógł, natomiast płyn do mycia naczyń był rewelacyjny :)
    • Gość: Dominika pomocy !!! IP: 91.222.57.* 13 lat temu
      a jak wyczyścić plamę po użyciu gorącej wody z solą
    • Gość: izolda Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12 lat temu
      właśnie przetestowałam płyn do naczyń- rzeczywiście pięknie zadziałał na bawełnianej bluzce ale miałam większą plamę na spodniach dżinsowych i lipa- albo je skrócę albo wyrzuce bo fluid pozostawił plamy- mniej widoczne ale jednak...
    • Gość: Sabina Plama z fluidy IP: *.range86-164.btcentralplus.com 12 lat temu
      Ja użyłam z Clinique do mycia twarzy pomogło :)
    • Gość: mila2011 czym usunąć plamę z fluidu IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
      ja właśnie użyłam płynu do mycia naczyń i gorącej wody.. troszkę puściło! wrzucę jeszcze do pralki to może zejdzie.. najgorsze jest to że wczoraj kupiłam tą bluzeczkę i dzisiaj chciałam ją założyć i tak się rano do pracy spieszyłam że chlapnęło mi na bluzkę.. :/ no ale nawet jakby został ślad na bluzce to na szczęście plama jest niewielka.. raz już miałam problem z podkładem i plamą. powinnam mieć nauczkę!
    • Gość: karolina plamy z fluidu IP: 195.191.163.* 12 lat temu
      spirytus!!!!! super rozpuszcza:) wlasnie niechcący to odkryłam:)
    • Gość: Kasia płyn IP: 213.77.26.* 11 lat temu
      Spróbuj płynem do higieny intymnej ;)
    • Gość: Sylwia plama z fluidu IP: 87.246.217.* 11 lat temu
      Ja usunęłam plamy, z fluidu , ktore byly na białej sukience- płynem pur ale takim jasnym żeby nie zabarwić bieli. Pomógl rewelacyjnie wszystko zeszlo. Polecam ;)
      • Gość: Emila K. Re: plama z fluidu IP: 5.174.70.* 11 lat temu
        Ja do prania zarówno białych jak i kolorowych ubrań polecam Perluź. Pranie czyste i olśniewający zapach. #?Perlux? ?#?NajskuteczniejszePerly?
    • Gość: Ania3003 Plama z pudru czy fluidu.. IP: *.centertel.pl 11 lat temu
      Najlepszy jest płyn do naczyń Fairy......nalej bez namaczania na plamę delikatnie wterzyj aż plama zniknie.....wypłucz w zimnej wodzie i gotowe. Wyprobowałam na nowiutkiej atłasowej miętowej bluzeczce...pożyczyłam ją znajomej....oddała z okropnymi plamami na całym dekolcie po ciemnym fluidzie....zabieg z Fairy zadzaiłał idealnie i bluzeczka jest znów jak nowa:)
      • Gość: Zdesperowana Re: Plama z pudru czy fluidu.. IP: *.146.83.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11 lat temu
        Przed momentem załatwiłam bluzke fluidem w płynie... biała z niebieskimi maziaiami. Probowalam plynu - nic. Specjalnych chusteczek - nic. Nawet tego plynu do higieny intymnej - nic, nic, nic.
        Pomoglo mi mydlo, jakies niemieckie do plam - GALLSEIFE. Natarlam brudne, wilgne (po porzednich probach) miejsce (na zlewie, lepiej dziala na twardej powierzchni pod spodem) i dzieki wszystkim świętością zadzialalo! Bluzka matki uratowana :-)

P.S. przepraszam za w wiekszosci brak polskich znakow...
    • anakardia Re: czym usunąć plamę z fluidu? 10 lat temu
      Ubrudziłam ciemno zieloną firankę fluidem. Czytałam ze letnia lub zimna woda będzie najodpowiedniejsza i odrobina odżywki do włosów. Jednak wielkiego efektu nie było. Wtedy rozcieńczony Fairy użyłam i plama zeszła.
      • Gość: ona Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 8 lat temu
        Pomogla pasta blanx! Trzeba wetrzec paste i potrzec.
    • Gość: Sandra Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: *.play-internet.pl 9 lat temu
      Właśnie się ubabralam podkładem i wiecie przetestowalam wszystko co napisałyscie.... Bez skutku tylko zmwchacilam bluzkę... A plama jak jest tak jest.... Więc jedyna rzecz jaką pomogła od razu i bez ściemy... Wtarcie proszku do prania... Palama robi się ciepła i puszcza bez problemu... A i gdyby ktoś chciał pozbyć się plamy z krwi to zdecydowanie woda utleniania nawet na białym śladu nie będzie
    • Gość: talka Re: czym usunąć plamę z fluidu? IP: 82.177.246.* 8 lat temu
      podobno odżywka do włosów pomaga, polewasz letnią wodą bluzkę później nakłdasz odżywkę aż do pojawienia się piany i zostawiasz na pół godziny a następnie pierzesz standardowo w pralce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka