Dodaj do ulubionych

brzydki zapach w pralce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
No własnie - jak usunąć. Jeśli tylko nie jest przez cały czas otwarta, to
zbiera się w niej bardzo brzydki "szuwarowy" zapach. Co to? Czy to grzyb?
Pralka jest automatyczna i nie tak znowu stara, bo 3-letnia. Poradźcie....
Obserwuj wątek
    • Gość: Kate1972 Re: brzydki zapach w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Wyjmij zbiorniczek na proszek i płyn i umyj i pojemnik i tą wnękę. Przecież tam
      gromadzi się koszmarny syf i jest to rodzaj pleśni chyba. Poza tym do prania
      używaj raz na ile tabletek odkamieniających, bo może to i tam gdzieś tkwi
      problem.
      • Gość: Justyna Re: brzydki zapach w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Pojemnik myję, jeszcze nigdy nie urosła mi tam żadna pleśń. A facet z serwisu
        (tylko nie pomyślcie, że wzywałam z tego powodu serwis - to było przy okazji)
        polecił mi zamiast kalgonu, zrobić raz na jakis czas krótki pranie (gotowanie)
        z kwaskiem cytrynowym. Dziś zrobiłam z 3 torebek kwasku. I jakis efekt jest.
        zamknęłam pralkę na jakis czas, dla testu, i nie śmierdzi. Jakiś zapach jest,
        ale nie taki wstrętny - szuwarowy :)
    • Gość: Justyna Re: brzydki zapach w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Widzę, że to powszechny problem :)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=36981322&v=2&s=0
    • Gość: kola Re: brzydki zapach w pralce IP: 212.160.234.* 20 lat temu
      Wydaje mi się że przyczyną jest ruła (szlałf) odprowadzająca wodę z pralki jest
      zbyt wysoko i cała woda nie jest wstanie odpłynąć i potem ta woda co
      pozostanie tak śmierdzi.Tak przynajmniej jest u mnie.
    • Gość: K Re: brzydki zapach w pralce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu
      A jak brzydki zapach wydobywa się z bębna albo z jego okolic? Co wtedy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka