Dodaj do ulubionych

Ściereczka z microfibry

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
Używacie ściereczek z microfibry? Jeżeli tak to czy jesteście zadowolone?
Obserwuj wątek
    • bj27 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      Używam, ale jestem średnio zadowolona. Kupiłam ją za namową przyszłej teściowej,
      która się nią zachwycała. Jak dla mnie zwykła ściereczka.
      • Gość: KATI Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        JESTEM BARDZO ZA DOWOLONA Z TEJ SCIERECZKI
      • Gość: KATI Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        JESTEM BARDZO ZA DOWOLONA Z TEJ SCIERECZKI
    • polly6 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      ja używam tych ściereczek i jestem bardzo zadowolona, super chłoną wodę,
      świetnie czyszczą meble, szyby, lustra. No zwykłe szmatki się nie umywają.
      Ściereczki często piorę, mam kilka sztuk.
      • Gość: Dorna Re: Ściereczka z microfibry IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
        Ja jestem niezadowolona.Kupiłam bo mnie ktoś namówił.Uważam,że niczym nie różnią
        się od zwykłych szmatek które dotychczas używałam do sprzątania.
        Okrzyczana ścierka z mikrofibry poszła do śmieci a ja używam normalnych
        ściereczek od kurzu i Pronto.
        • Gość: dewa Re: Ściereczka z microfibry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Dziwne, że uważasz, że nie różni się od zwykłych a jednak ją wyrzucasz.
          Ja nie wyobrażam sobie mycia szyb i luster bez tych ściereczek. Już zapomniałam
          ile kosztują płyny do szyb. Zwykła woda jest wystarczająca, a na szybie nie
          znajdziesz ŻADNEJ smugi - pod warunkiem odpowiedniej konserwacji tych szmatek (
          nie prać np.z ręcznikami, bo "haczyki" mikrowłókien oblepiają się bawełną, nie
          płukać w płynach do płukania)
          • Gość: yaga Re: Ściereczka z microfibry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
            są rewelacyjne!!! nie używam żadnych płynów. myję okna ściereczką wypłukaną w
            gorącej wodzie i później przecieram na sucho. polecam.
        • czylija2 Re: Ściereczka z microfibry 19 lat temu
          w czym pierzecie sciereczki z microfibry?w plynach czy w proszkach? i jakich
          ,zeby nie stracily na wartosci
    • allija Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      Używam ale tylko Prima lub Viledy. Kupiłam kiedys ściereczke jakby z frotte i
      ta jakos nie bardzo mi podpasowała. Natomiast te poprzednie sa doskonałe.
      Warunkiem jest, ze musza byc czyste a więc często trzeba je płukac w trakcie
      pracy, no i często prać. Brudna ściereczka, szczególnie tłusta, zostawi smugi
      na czyszczonej powierzchni. Może stąd biora sie kłopoty niektórych
      uzytkowniczek? bo nie wyobrazam sobie jak mozna byc z nich niezadowolonym.
      Nawet mój mąż, który początkowo twierdził, że w cuda nie wierzy też czasami
      prosi o sciereczke i czyści nią monitor oraz komputer.
    • Gość: xxwieczna Re: Ściereczka z microfibry IP: 217.153.205.* 20 lat temu
      Popieram.
      Są super, ale ja używam teżtylko prima. I jeszcze jeden warunek - jedna
      ściereczka do jednego rodzaju powierzchni. Tzn ta do mycia kuchni nie może
      służyc do mycia czegoś innego. Schodzi nawet najgorszy tłuszcz i bez
      detergentów!!!
    • Gość: Matylda Re: Ściereczka z microfibry IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Pierwszą kupiłam w sklepie "po 4 złote" bo wtedy tylko tam były. Teraz cały
      czas kupuję te same bo są bardzo dobre. Nie ma nic lepszego do okien, szklanych
      półek w regale czy luster. Pięknie poleruje się nimi szklanki, kieliszki,
      porcelanę, kryształy. Takie, które nie nadają się już do szkła służą do mycia
      urządzeń sanitarnych. Oczywiście każda służy do innego celu. Jedną mam w kuchni
      i poleruję nią metalowy chlebak, żeby nie był wiecznie ochlapany bo stoi blisko
      zlewu. Ściereczką można pięknie wyczyścić okulary, lepiej nawet niż irchą.
      • Gość: Karimata Re: Ściereczka z microfibry IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
        Co za bzdury!Po przetarciu ekranu telewizora i monitora myślałam,że nie będzie
        przylegał do nich kurz.Myliłam się.Te ścierki są nic nie warte.
        • Gość: jola z opola Re: Ściereczka z microfibry IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 20 lat temu
          Ja mam dwie rózne(cieńszą i grubszą).Grubszą pod wpływem reklamy w tv, jest
          trochę gorsza od tej cieńszej.Ta doskonale sprawdza się w użyciu.
          W sumie obie dobre więc polecam.
          Ta lepsza kupiona w Niemczech-nazwy nie pamiętam.Lepsza to ta cieńsza.
          Kup.
        • andersena Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
          > Co za bzdury!Po przetarciu ekranu telewizora i monitora myślałam,że nie będzie
          > przylegał do nich kurz.Myliłam się.Te ścierki są nic nie warte.

nie sa nic nie warte, tylko do czyszczenia urz. elektrycznych służą inne
          ściereczki. nie napisze ci, jak sie nazywaja, bo i tak zapomnisz:)
        • tereza11 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
          > Co za bzdury!Po przetarciu ekranu telewizora i monitora myślałam,że nie będzie
          > przylegał do nich kurz.Myliłam się.Te ścierki są nic nie warte.
          To może polecisz nam jakieś lepsze, może takie jak Ty używasz.
          No, jeśli myslałas, ze wystarczy raz przetrzeć i będziesz miała spokój do końca
          życia to, rzeczywiście, są nic nie warte. Na takie cuda to chyba jeszcze
          przyjdzie nam poczekać.
          Zaletą tych ściereczek jest to, ze doskonale czyszczą i to bez udziału
          detergentów, nie trzeba po nich dosuszać powierzchni poniewaz wysychają same
          bez smug. Niczego innego nie należy sie spodziewać.
        • Gość: wawa Re: Ściereczka z microfibry IP: *.pronet.lublin.pl 20 lat temu
          Karimata napisał(a):

Po przetarciu ekranu telewizora i myślałam,że nie będzie
          > przylegał do nich kurz.

blondynka czy wagarowiczka ?
          • Gość: Karimata Re: Ściereczka z microfibry IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
            Oj,jakie mądrale się znalazły!To po co mam sprzątać jak za 5 minut kurz zbiera
            się znowu?Wolę normalną szmatką i Clin p/kurzowi.Naprawdę lepiej działa niż
            Wasza okrzyczana ściereczka.
            Tak samo próbowałam czyścić nią kuchenny okap ze stali nierdzewnej.Zostały
            smugi.Dlatego uważam,że jest do niczego.Uwierzyłam reklamom.Niepotrzebnie.
              A ja mój okap ze stali nierdzewnej czyszczę doskonale, zero smug.
              Musisz pamietać, że na okapie zbiera się nie tylko kurz ale i tłuszcz. Powinnas
              czyścic więc ten okap bardzo regularnie, co 2 dni, najwyzej co 3 i wówczas smug
              nie będzie. Jeśli czyścisz okap rzadko to jest tam zbyt dużo tłuszczu żeby
              ściereczka dała temu radę, część tłuszczu zmyje a resztę rozsmaruje na okapie
              poniewaz sama jest juz zbyt brudna /tlusta/. Możesz więc ją przeprać /nawet w
              ręku/ i czyscic dalej lub zmyc okap jakims środkiem odtłuszczającym a potem
              czystą ściereczką juz regularnie czyścic okap. Tym bardziej, że taki zabieg
              trwa co najwyżej minutę, możesz to zrobić np. czekając az zagotuję sie woda w
              czajniku.
              Jeśli ktos robi porządki raz na miesiąc to rzeczywiście, tylko agresywne
              środki u niego sie sprawdzaja. I taka sciereczka jest do niczego.

• Gość: ulka Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          chyba się pomyliłaś, ścierka to nie odganiacz kurzu tyklo szmata ułatwiająca np
          mycie okien lub luster- żadnych smug ani kłaczkków- są super pod warunkiem że
          się je pierze i są czyste, jak nie chcsz mieć kurzu na telewizorze to wywal
          telewizor, innego sposobu nie ma!
    • Gość: siena Re: Ściereczka z microfibry IP: *.chello.pl 20 lat temu
      polecam sprawdzilam te sa super
      www.allegro.pl/item104517632_hit_super_scierki_z_mikrofibry_101_zastosowan.html
      • Gość: maryś Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Vileda jest naj, prać należy wyłącznie szarym mydłem i także podczas używania jej
        • veeto1 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
          Popieram Karimatę. Mikrofibrę przerabiałam już różną i różnistą. Za bardzo
          różne pieniądze. Myślałam, że przecież skoro ludzie chwala, to musi być dobra.
          No i powiem wam, że dałam za wygraną. Mikrofibra jest do kitu. Nigdy więcej!!!
          • Gość: Dorna Re: Ściereczka z microfibry IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
            Popieram.Powiem nawet mocniej : jest do d...
            • Gość: skorpionica11 Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
              Uzywam ta scierke i dobrze nia sie myje okna dodam ze taka scierke tylko
              mozna moczyc w samej wodzie bez roznych polynow poniewarz nie bedzie dawala
              takiego efektu.
    • Gość: reza Re: Ściereczka z microfibry IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
      microfibra? wole pronto i zwykla sciereczke.popieram microfibra jest do d***
      • lilac_wine Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
        ja tam jestem z nich zadowolona. Ładnie czyszczą różne zabrudzenia, a lustra
        czyszczą bez smug.
          nie wiem po co wyciagac stare wątki ale, powtórzę, sciereczki sa bardzo dobre,
          idealne wręcz. Ten kto mówi inaczej, a szczególnie ze niby do d... to albo nie
          umie ich uzywac albo ma cos wspólnego z producentami różnych środków
          czyszczacych bez ktorych te sciereczki spokojnie sie obchodza.
          ja doprawdy nie rozumiem jak chocby po jednokrotnym uzyciu mozna twierdzic, ze
          sa złe. Cały dom nimi "oblatuję", bez żadnego problemu.
    • Gość: Aga Re: Ściereczka z microfibry IP: 86.67.66.* 20 lat temu
      Spróbowałam Viledy, ale lepsze efekty uzyskuję używając ręczników papierowych i
      płynu do szyb/naczyń/mebli etc. Po prostu tą cudną ściereczką musiałam przetrzeć
      ze 3 razy zamiast normalnego 1.
    • Gość: Iwona Re: Ściereczka z microfibry IP: *.ihp-ffo.de 20 lat temu
      Używam ściereczek już od dłuższego czasu. Jestem z nich bardzo zadowolna.
      Stosuję je jednak tylko na sucho. Ponadto, przy większym zabrudzeniu najpierw
      usuwam je mokrą ściereczką, a dopiero później czyszczę powierzchnię ściereczką z
      mikrofibry. Nie trzeba wtedy stosować żadnych chemikaliów a efekty są dużo
      lepsze i szybciej widoczne.
      • lustroo Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
        Achaaaa do luster, to muszę se kupić ;)
    • agnesp76 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      A uzywacie ściereczek tylko na mokro, czy na sucho też?
      • Gość: aga525 Re: Ściereczka z microfibry IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 20 lat temu
        lustra, szyby i stal nierdzewną czyszczę na mokro i od razu poleruję drugą -
        suchą (nie ma prawa być żadnych smug), pozostałe powierzchnie tylko na mokro
    • chani-nr1 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      osobiście wole kupic standardowe pieluchy - są idealne do kurzy, na mokro i na
      sucho i do podłóg
    • kryspin50 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i nie rozumiem tych napastliwych. Ja niestety
      nie mogę używać tych ściereczek. Nie wiem z czego są wykonane,ale moje ręce po
      ich użyciu są bardzo ostre i nie mogę ich domyć. Mam niestety bardzo wrażliwą
      skórę.Stosowałam rękawiczki gumowe, ale nie zawsze je mam, więc zrezygnowałam ze
      ściereczek. Najlepiej kupić jedną i wypróbować.Pozdrawiam.
      • wiedzma30 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
        Rece po uzyciu sciereczki z mikrofibry sa ostre?! Nie mozesz domyc rak? Po czym?
        Moze kupilas cos innego?

Te sciereczki sa bardzo miekkie...
    • Gość: angelika Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      ja nie używam,używam ściereczki ale uważam że ta ściereczka z mikrofibry jest
      super.
      • Gość: lia Re: Ściereczka z microfibry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        kupilam w Biedronce scierkę za niecale 4 zl, i jestem nieludzko zadowolona:)))
        Armatura i dodatki chromowane ,ktorych mam w łazience sporo blyszcza jak
        dopiero zamontowane a maja juz ponad 3 lata, szafki w kuchni czyszcze lekko
        zmoczoną w wodzie- tłuszcz znika błyskawicznie, mikser czy maszynka do mięsa -
        po przetarciu wygladaja jak nowe a maja juz ponad 8 lat....szybki w szafce
        kuchennej, na których mocno osadza sie tłuszcz z kurzem - blyskawicznie
        doprowadzam do porzadku ta własnie scierką! nadaje sie absolutnie do
        wszystkiego , pooooolecam!!!!
    • Gość: ala Re: Ściereczka z microfibry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Kupilam sciereczki firmy Stella, sa po prostu super!
      Uzywam do mycia i wycierania np luster - bardzo dobrze czyszcza, nie zostawiaja
      smug ani wloskow bez zadnych dodatkowych srodkow - uzywam tylko wody a potem na
      sucho.Te do mebli, kuchni i naczyn rowniez kapitalne.Polecam rowniez scierke do
      podlogi, nie musze mocno dociskac .Wszystko zbiera i tez uzywam tylo wody!
      zadnych datargentow!
    • veeto1 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      Używałam, próbowałam różnych firm za różne ceny. Moim zdaniem nie warto, nie
      znalazłam nic dla siebie. Znowu używam zwykłych ściereczek i środków, które mi
      odpowiadają.
    • ja27-09 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      A najlepsze są do czyszczenia okularów :))
    • Gość: goy Re: Ściereczka z microfibry IP: *.gorzow.mm.pl 20 lat temu
      czesc ja uzywam sciereczek z mikrofibry, ktore kupije w biedronce cena okolo 3
      zl sa super starczaja na dlugo mozna prac w pralce. uzywam ich do wycierania
      kurzu wystarczy zamoczyc w goracej wodzie i wykrecic. sa tez super do mycia
      szyb i plytek polecam
      • teletombola1 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
        Są the best! Używam tych najtańszych z Biedronki. Niedawno też kupiłam mopa z
        mikrofibry - po prostu rewelka!
        • Gość: matelka Re: Ściereczka z microfibry IP: *.bazapartner.pl 20 lat temu
          Też kupuję ściereczki zmikrofibry w Biedronce,mam ich 4 ,każda służy do czego
          innego.Ta duża do podłogi też jest świetna,bardzo dobrze wchłania wodę,można
          nią sprzątaćna mokro i na sucho.Polecam
    • Gość: zosia Re: Ściereczka ??z LIDL IP: *.e-wro.net.pl 20 lat temu
      nie jest to mikrofibra a coś co działa jak scierak do brudu ,biała szmatka
      kupiona do czyszczenia szyb i luster- w Lidl ,
      po jednej str.prążki działają jak tarka i zcierają tłusty brud ,po
      wyczyszczeniu z brudu i umyciu samą wodą druga str.(gładka) słuzy do wytarcia
      na sucho i pozostawienia powierzchni do wyschnęcia -bez smug i innych paprochów
      które pozostaja po innych scierkach
      • Gość: elutka Re: Ściereczka ??z LIDL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        ja używam ściereczek z mikrofibry juz od 3 lat. Jestem bardzo zadowolona.
        Wszystkie lustra i powierzchnie chromowane czyszczą się idealnie. Bardzo dobra
        równiez do okularów. Polecam.
        • Gość: Roster Re: Jak ściereczka to tylko mikrofibra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          ja używam tych ze Stella pack, co teraz reklamują w telewizji - najlepsze.
          Super trwałe i super czyszczą. Wszystko zgodnie z opisem. A że moje dziecko ma
          uczulenie na detergenty - do sprzątania bez tych różnych płynów i chemii są
          najlepsze. Próbowałam innych ale okaząło się że że niska cena to niska jakośc.
          w porównaniu z biedronką są o wiele lepsze i trwalsze.
        • Gość: azalia Re: Ściereczka ??z LIDL IP: 195.117.208.* 19 lat temu
          Są idealne do czyszczenia okularów oraz mycia okien.
        • Gość: azalia Re: Ściereczka ??z LIDL IP: 195.117.208.* 19 lat temu
          Są idealne do czyszczenia okularów oraz mycia okien.
    • adriana_78 Re: Ściereczka z microfibry 20 lat temu
      uzywam tylko tych scierek!
      lepszych nie ma!
    • Gość: Dorota Re: Ściereczka z microfibry IP: *.3s.pl 19 lat temu
      Ściereczka z microfibry jest SUPER !!!Nadaje się do wszystkiego:mycia
      okien,wycierania naczyń(szczególnie szklanych)do sucha nie pozostawiając
      zacieków,do wycierania mebli z kurzu,mycia paneli na wilgotno(super
      sprawa!!!).Ogólnie rzecz biorąc : DO WSZYSTKIEGO !!!!!
      • Gość: ja Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        REWELACJA.
    • Gość: gosiaa Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Używam, takie żółte ze sklepów po 4,50 i jestem zadowolona. Piorę w mydle. Są
      suuuper.
      • Gość: daisy Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Używam tylko ściereczek z mikrofibry.Bardzo dużo oszczędzam, bo nie
        kupuję chemikaliów. Do tego aspekty zdrowotne-pełno chemii w domu to
        murowana alergia.
    • Gość: kiki Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      jestem zadowolona,ale czesto piore je w pralce.
    • modliszka24 Re: Ściereczka z microfibry 19 lat temu
      ja tak już ok 15 lat ale pierwsze przywoziłam z zagranicy nawet tą pierwszą mam
      do tej pory
    • Gość: alek z mikrofibry Re: Ściereczka z microfibry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      ja kupiłem sobie garnki z mikrofibry - normalnie rewelka,
      a w biedronce jest jeszcze telewizor z mikrofibry - normalnie
      rewelka tylko uważajcie nie można go prać normalni8e w pralce bo się
      zakosmaci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka