Dodaj do ulubionych

Ile na wycieczke?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
Witam. Mam problem. Moja córka (16 lat) jedzie na jednodniową wycieczkę do
Niemiec. Nie wiem ile pieniędzy kieszonkowego jej dać. Jakie tam są ceny??
Czy wystarczy jej 50€ ??
Obserwuj wątek
    • burza4 Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
      zalezy co ma zapewnione przez organizatorów (posiłki).
      moja córka brała na tydzień zimowiska ok. 70E i wszystko wydawała, ale
      podejrzewam, że znaczną część niepotrzebnie na słodycze. Cola czy herbata
      kosztuje w knajpce ok. 2 euro
      • Gość: Barbara Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Nie ma żadnych posiłków. A jeśli chodzi o inne rzeczy? Np jakieś pamiątki??
    • krakoma Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
      a ile bys dala, gdyby wycieczka byla w pl? daj tylko samo w €
      • Gość: Adrian Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        przecież to nie to samo, tam jest wyższy standarda życia
    • noie Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
      jesli twojej corce nie zalezy na super jedzeniu(np. obiad w restauracji) tylko
      cos na szybko w barze szybkiej obslogi, to powinno wystarczyc. wszystko zalezy
      co jest tam planowane. chca gdzies cos zobaczyc trzeba pomyslec o bilecie
      wstepu, jak z jazda autobusem , nocleg ? ja moge ci tylko powiedziec ze male
      sniadanko (tez zalezy gdzie) za 5 euro dostaniesz, na obiad moze jakies 10-15
      euro (teza zalezy co chce zjesc). wydaje mi sie ze jesli bedzie "oszczedna" to
      nie tylko moze tez jakas pamiatke kupic ale nawet cos spowrotem przywiezc ....
      pozdrawiam
      noie
        Córka ma zapewniony wstęp do kilku miejsc. Mają również odwiedzić jakieś
        centrum handlowe. Chciałam, żeby przeznaczyła te pieniądze na coś do zjedzenia
        i głównie na pamiątki. Myślicie że 50 starczy jeżeli nie będzie za bardzo
        oszczędzać??
        • Gość: jackob Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          chyba starczy
    • Gość: Anetka Re: Ile na wycieczke? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Jeśli możesz to daj jej więcej, na wszelki wypadek. Przecież nie musi
      wszystkiego wydać. To wszystko zależy od Waszych możliwości finansowych.
      • catinka1 Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
        rzeczywiście widziałaś kiedyś 16-latkę która nie wydała chociaż mogła, zeby
        zaoszczędzić?
        • Gość: Anetka Re: catinka1 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Niestety widziałam, to przyjaciółka mojej córki. Z wycieczki przywoziła
          wszystkie pieniądze jakie dostała od rodziców a do tego jeszcze jakąś pamiątkę
          kupioną pezez...moją córkę. Że o lodach już nie wspomnę.
          • catinka1 Re: catinka1 20 lat temu
            nie pochwalam ale przyznaję, że pierwszy raz słyszę, proponuję córce
            zasugerować zmianę przyjaciółki bo przecież nie może robić za czyjąś skarbonkę.
            Moje córki przyjeżdżają z wycieczek kompletnie "spłukane".
    • dziewice Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
      obawiam sie ze jej nie wystarczy, daj jej wiecej jezeli mozesz. ewentualnie daj
      jej do plecana 5 snickersow to przez dwa dni z glodu Ci nie umrze jak wyda na
      wszystko inne niz jedzenie.

--
      CEO
        Wycieczka jest jednodniowa. Oczywiście, że dostanie jedzenie do plecaka (weźmie
        sobie co będzie chciała), ale oprócz tego chciałam jej dać pieniądze.
    • Gość: danka Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      wystarczy, możesz spac spokojnie :)
    • Gość: LIsa Re: Ile na wycieczke? IP: *.server4you-dsl.de 20 lat temu
      Moja corka (11) na jeden dzien dostala 20 € jej kolezanki tez,
      i to bylo w sam raz:))
      Kupila sobie lody (ok. 1.20€ dwie galki) a reszte na slodycze i male pamiatki w
      cenie ok. 10€.
      • dziewice Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
        gdy zapytalem znajomych z .DE to stwierdzili ze na prochy jej nie wystarczy.
        • asja103 Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
          uwzględniając prochy, to musi dać więcej ;)
          • Gość: ese Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            a wy już o prochach, myślicie, że jak z waszego otoczenia ludzie biorą, to już
            odrazu wszyscy
            • Gość: asja103 Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
              no ja nie biorę...ale młodzież jest otwarta ;)
              • Gość: ese Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                a kto powiedział, że tylko młodzież? starsi też są chętni!
      Wydaje mi się, że jednak zostaniemy przy 50. Dziękuję za komentarze, pomagające
      podjąć mi decyzje. Pozdrawiam
      • noie Re: Ile na wycieczke? 20 lat temu
        daj tak z ciekawosci czy starczylo i czy cos przywiozla spowrtoem :-)
        pozdrawiam
        noie
    • Gość: Justynka Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Moi rodzice uważają, że to za dużo :/
    • Gość: Weronika Re: Ile na wycieczke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      ja dałabym 35 E, powinno starczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka