brzeczyszczykiewiczowna4 20 lat temu Robimy grilla - jak nie będzie lało - macie jakieś fajne przepisy?? Sałatki, mięska?? Tylko niezbyt trudne zebym sobie poradziła:) Trzeba teściów zaskoczyć:) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niya Re: Przepis na grilla 20 lat temu ja tylko gratuluje nicka , troche przydługawy, ale film cudny jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewika31 Re: Przepis na grilla 20 lat temu wiesz co ja ci mogę dać swietna marynatke do miesek.. karkóweczek piersiaczków czy żeberek.. a wiec olej cytrynka (sok z połowy) posiekany drobniutko czosneczek, piertuszka, sol pieprz, no i do tego jeszce tak z pół małej łyzeczki słodkiej papryki :):) wszystko zmieszaj i wsadz w to miesko na minimum 3 gosdz!!! pyszotka :):) Odpowiedz Link Zgłoś
agapolak Re: Przepis na grilla 20 lat temu ja karkówkę marynuję tak: olej, czosnek, musztarda, troszeczkę keczupu, przyprawa do grilla, sól, pieprz. natomiast wg mnie najlepsza do grilla jest sałata z pomidorem i fetą z sosem vinegrette jeszcze robię sosik do mięsa ala tzatziki (chyba tak to się pisze ;)) ): trę świeżego ogórka solę odrobinę i odciskam sok do tego dodaję jogurt naturałny+serek ostrowia naturałny (jeżeli znalazłabyś jogurt bałkański to wtedy bez ostrowi dodaję ją po to aby zagęścić jogurt) do tego trę rzodkiewkę, dodaję czosnek (dość sporo) i sól (vegetę) i pieprz życzę smacznego Aga Odpowiedz Link Zgłoś