miki_25 20 lat temu Witam! Priosze o rady przy zakupie pralki bo samam nie wiem na co sie zdecydowac. Pranie musi byc wkladane z przodu. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justihr Re: kupno pralki 20 lat temu Nie wiem na jaką Cię stać, ale najlepiej klasy A (energooszczędna) i dobrze jakby miała jak najwięcej funkcji. Dla mnie najważniejsza oprócz podstawowych była: możliwość ustawiania czasu włączenia prania (późny powrót do domu często uniemożliwia zrobienie prania, a tak można nastawić na konkretną godzinę), funkcja odświeżania (krótkie i delikatne pranie dla rzeczy ubranych tylko raz czy dwa i niezabrudzonych). Jest też wiele innych funkcji, możesz o nich poczytac w opisie pralek i zdecydować które w Twoim przypadku są ważne. Dobrze że jesteś zdecydowana na pralkę pakowana od przodu, bo ponoć piorą lepiej niż te pakowane z góry - taką informację znalazłam przeszukując forum:)Co do konkretnych firm to trudno mi coś polecać, mam whirpoola i nie narzekam. Nie wiem jak inne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Bosh, ostatnio nabylam w sklepie internetowym, cena ok. 1600 zl, 350 zl taniej niz w sklepie model; Bosch WAE24460PL Poszukaj w google zdjecia i opisu. Rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu też zastanawiam się nad tym modelem boscha. z którego sklepu korzystałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Witaj! Ja również serdecznie polecam Ci bosch. Przerabiałam już whirpoola i bardzo ale to bardzo Ci go odradzam, gorszego śmiecia chyba jeszcze nie wymyślili... Mam boscha 20460 - ta wąska. Kupiłam tu: www.brava.pl/descri1.php?ID=46&tab_name=Bosch_wolnostojace&prodtit=WLX+20460PL&kattit=Pralki+wolnostojące +-+ Polecam Ci i ten sklep, i pralkę. Zamówiłam ją przez internet, a następnego dnia wieczorem pan ją przywiózł, podłączył i zapłaciłam przy odbiorze. Praleczka pierze super, jest cichutka i zgrabniutka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu dzięki za link. Mam pytanie, a co robicie ze starymi pralkami przy kupnie przez net? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu jeszcze pytanie do posiadaczy bosha 20460 - czy zalicza się ona do cichych czy raczej głośnych pralek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu W porównaniu do whirpoola bosch jest cichy jak mysz. Osobiście uważam ją za bardzo cichą pralkę, prostą w obsłudze. Starą pralkę mąż wyniósł na balkon hehehe - też nie wiem, co z nią zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kupno pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu właśnie, a kupując w realu można starą zostawić. a może są w necie dostawcy/ sprzedawcy którzy zabierają stare pralki? Odpowiedz Link Zgłoś