Dodaj do ulubionych

Norma a seks

IP: 10.202.6.* 19 lat temu
Ciekawy artykul.
Obserwuj wątek
    • nie_depcz_mojego_cienia Re: Norma a seks 19 lat temu
      A ja lubię to robić ze swoją partnerką. I tylko z nią.
      • Gość: hx Re: Norma a seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        > A ja lubię to robić ze swoją partnerką. I tylko z nią.

Ja też lubię to robić z twoją partnerką, ale nie tylko z nią :P
        • eexmd2 Re: Norma a seks 19 lat temu
          a ja tam nie specjalnie lubie z jego partnerka ale nia mam sumienia jej
          odrzucac...
          • frant3 Re: Norma a seks 19 lat temu
            Jak ktoś nie używa palców, tylko wystykuje literki na klawiaturze członkiem, czy to jest normalne?

--
            Frant ♥
            • Gość: Gnom Re: Norma a seks IP: *.lublin.pl 19 lat temu
              Jest to jak najbardziej normalne. Członkiem możesz nawet kawał pola zaorać
      • Gość: antykaczy.blog.on. Re: Norma a seks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        www.antykaczy.blog.onet.pl no i dobrze a kto Ci kaze byc homo ? ale to ze
        jestes hetero nie oznacza ze homo nie mają prawa byc homo ! POZDRAWIAM
    • Gość: dsa Wybiorcza propaguje dewiacje IP: *.multicon.pl 19 lat temu
      Wczoraj tekst o "2 lesbijskich mamach" a dzis o transwestytach.
      Czyzby Michnik mial jakas misje do spelnienia ?
      • Gość: , normalny sex =1 on + 1 ona IP: *.cable.ubr13.edin.blueyonder.co.uk 19 lat temu
        ,
        • Gość: hx normalny sex = everyone happy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        • homopromo 1 on + 1 on też jest OK 19 lat temu
          Jak ktoś nie wierzy, może spróbować ;)
          • Gość: pako19 Re: 1 on + 1 on też jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            Proszę,nie zarażaj ludzi swoim zwyrodnieniem.
            • Gość: Aho Re: 1 on + 1 on też jest OK IP: 82.139.30.* 19 lat temu
              ty też kolego - nie każdy jest zwyrodniałym oszołomem kipiącym od nienawiści do
              innych (czyżby z powodu braku sukcesów w swoim "normalnym" życiu łóżkowym?).
              Mnie tam geje nie przeszkadzają - co mnie obchodzi co oni robią w swoich łóżkach?
              • Gość: antykaczy Re: 1 on + 1 on też jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
                www.antykaczy.blog.onet.pl brawo chłopie tak trzymac !!!
            • li-mu-bai Re: 1 on + 1 on też jest OK 19 lat temu
              Jezu, zaraziłem się, Zostałem gejem, Michnik mnie zindokrynował, medialnie
              zgwałcił, zmienił moją orientację. Co robić, drogi pako19?

• halev Re: 1 on + 1 on też jest OK 19 lat temu
                li-mu-bai napisał:
                > Jezu, zaraziłem się, Zostałem gejem, Michnik mnie zindokrynował, medialnie
                > zgwałcił, zmienił moją orientację. Co robić, drogi pako19?

Wiesz, jak pako19 ogląda film albo czyta o delfinach, czuje się delfinem, jak o
                kurach kurą i dlatego tak strasznie boi przeczytać o gejach :-)
                • critto Re: 1 on + 1 on też jest OK 19 lat temu
                  ciekawe co robi, gdy czyta o swiniach... albo o szczurach:)))
              • Gość: antykaczy Re: 1 on + 1 on też jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
                www.antykaczy.blog.onet.pl idz synu do księdza Dariusza OKo lub jedz do
                lubelskiej Odwagi oni Cie wyleczą - alebo jedz do Ojca Dyrektora do Torunia -
                oni Cie wyleczą
            • mark.parker Re: 1 on + 1 on też jest OK 19 lat temu
              Gość portalu: pako19 napisał(a):

> Proszę,nie zarażaj ludzi swoim zwyrodnieniem.

Czujesz się zarażony(a)? Nawet płci nie potrafisz sobie wybrać :))))
          • Gość: dgf Re: 1 on + 1 on też jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            spróbowałabym, ale obawiam się, że moja partnerka może się nie zgodzić na dwie
            operacje zmiany płci ;)
          • Gość: www.antykaczy.blog Re: 1 on + 1 on też jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
            www.antykaczy.blog.oet.pl zgadza sie ! :-) i nie chodzi tylko o sex ale
            przede wszytskim o całe wspólne zycie !
        • Gość: ateista A ksiądz sam z sobą ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          • arius5 A nie, bo ksiądz z ministrantem. n/t 19 lat temu
        • Gość: gosciuwa Re: normalny sex =1 on + 1 ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Ty bedziesz narzucał nam SWOJE normy????? My jesteśmy dorośli i tez mamy SWOJE
          normy. Spadaj na drzewo.
          • Gość: , europejska norma 1murzyn+20bab = HIV IP: *.cable.ubr13.edin.blueyonder.co.uk 19 lat temu
            ,
            • critto Re: europejska norma 1murzyn+20bab = HIV 19 lat temu
              powiedz mi madralo, czy wsrod bialych nie ma nieostroznych osob zarazajacych
              HIV-em?? Jest ich pelno, zwlaszcza wsrod mlodziezy uczeszczajacej na tzw.
              'wiejskie dyskoteki'. A w Rosji i na Ukrainie to tez moze Czarni zarazaja, co??
        • Gość: bobo nie zapomnij o zgaszeniu swiatla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          • Gość: , spoko wierp tylko niktorych wykastruje :] IP: *.cable.ubr13.edin.blueyonder.co.uk 19 lat temu
            ,
        • critto Re: normalny sex =1 on + 1 ona 19 lat temu
          tylko jedna?? ;)) zaden szanujacy sie szejk arabski nie przyznalby Ci racji:))
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Wybiorcza propaguje dewiacje? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19 lat temu
        Ta "misja do spelnienia" to - glownie - chec przyciagniecia
        czytelnikow. Jedni wola sluchanie Oyca Rydzyka, inni zas
        czytanie o seksie. Kazdy stara sie przyciagac
        odbiorcow na swoj wlasny sposob...
      • Gość: marta Re: Wybiorcza propaguje dewiacje IP: *.icpnet.pl 19 lat temu
        uważam, że poza propagandą GW jest to ciekawy artykuł, bo dotyczy nas
        wszystkich- bo bez seksu by nas nie było i świata również. pięknie, gdy jest
        piękny i gdy wnosi do życia mnóstwo radości, poczucia bezpieczeństwa i ciepła.
        dobry człowiek uczy się tej sztuki dawania ciepła i troski o drugą osobę. ja
        jestem bardzo szczęśliwa w swoim związku również pod względem seksualnym,
        chociaż z partnerem nie jesteśmy, jak sądzę, zbyt nowocześni ;) a jednak bardzo
        szczęsliwi:)
        • laureno Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
          > bo bez seksu by nas nie było i świata

Nie przesadzaj. To Twoja hipoteza, dla mnie bezsensowna.
          Uzależnianie istnienia świata od seksu to chyba przesada.
          • lumpenliberal Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
            No jasne, że przesada. Taki minister Orzechowski powstał zapewne przez pączkowanie.
            • critto Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
              to raczej skrot myslowy :)
              Chodzilo zapewne o swiat ozywiony, w ktorym wiekszosc gatunkow rozmnaza sie
              plciowo:)
        • mark.parker Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
          Gość portalu: marta napisał(a):

> uważam, że poza propagandą GW jest to ciekawy artykuł, bo dotyczy nas
          > wszystkich- bo bez seksu by nas nie było i świata również. pięknie, gdy jest
          > piękny i gdy wnosi do życia mnóstwo radości, poczucia bezpieczeństwa i ciepła.
          > dobry człowiek uczy się tej sztuki dawania ciepła i troski o drugą osobę. ja
          > jestem bardzo szczęśliwa w swoim związku również pod względem seksualnym,
          > chociaż z partnerem nie jesteśmy, jak sądzę, zbyt nowocześni ;) a jednak bardzo
          > szczęsliwi:)

O jaką propagandę Ci chodzi? Pytam serio, bo nie rozumiem Twojej aluzji :)
      • Gość: bobo Re: Wybiorcza propaguje dewiacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        a ty? czyzbys mial problemy np. z erekcja?
      • konbar Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
        Gość portalu: dsa napisał(a):

> Wczoraj tekst o "2 lesbijskich mamach" a dzis o transwestytach.
        > Czyzby Michnik mial jakas misje do spelnienia ?
        Adas ma takie zadanie i kazdy rozumny czlowiek to zlapal w lot.
        Atakujac PIS,czy tez propagujac zboczencow robi dobra robote
        powiekszajac szeregi zwolennikow braci Kaczynskich.
        Dziekujemy.Niech dobry Pan Jezus wynagrodzi mu za trudy.
        • bibicz Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
          "robi dobra robote
          powiekszajac szeregi zwolennikow braci Kaczynskich" hehehe to dobre.
          rzeczywiscie szeregi zwolennikow kaczorow powiekszaja sie w nieslychanym tempie..
      • Gość: ant dewiacje to propaguje KK !! IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
        samoumartwianie (masochizm) oraz celibat (sadyzm) !!!

--
        wole pedała niż klerykała !
      • bibicz Re: Wybiorcza propaguje dewiacje 19 lat temu
        to byl tekst o transach?
        przeczytale(a)s go w ogole?
        a moze dla ciebie dewiacja ktora propaguje gw jest tez sex oralny?
    • Gość: taktak Norma a seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      pan doktor mowi: "Dojrzałość obojga partnerów, obustronna akceptacja, obustronne
      dążenie do sprawienia sobie i partnerowi rozkoszy, nieszkodzenie sobie i
      nieszkodzenie innym. Jeżeli te kryteria są spełnione, z punktu widzenia
      seksuologa wszystko jest w porządku."

no tak, czyli np. zwiazki kazirodcze są ok! zdrowe tez sa panie z siusiakami,
      ktore kiedys byly panami a teraz chca po prostu uprawiac seks raz z pania raz z
      panem, czasem siusiajac na siebie! tak tak! niech zyje wolnosc i normalnosc
      przez chore 'n'...

zezwierzecenie postepuje!!!
      • Gość: olo Re: Norma a seks IP: *.zab.nat.hnet.pl 19 lat temu
        ale rani Cie ze pani ma siusiaka i robi "to" z panem? co to Cie obchodzi, jak
        wszyscy sa zadowoleni to nic zlego w tym nie ma.. a Ty pewnie gasisz swiatlo i
        uprawiasz sex .. tfuu mowi sie "robisz<TO>"... tylko dla prokreacji?
      • varan1983 Re: Norma a seks 19 lat temu
        Seksuolog wyraznie zaznaczyl ze stosunki kazirodcze sa patologia, radze czytac
        dokladniej przed wyrazaniem komentarzy. Zupelnie sie zgadzam z doktorem. Jezeli
        oboje partnerzy sa ok, z tym co robia, nikogo nie rania i nikomu nie
        szkodza-nikomu nic do tego. Mieszkam w Stanach i wydaje mi sie ze tu tolerancja
        seksualna jest bardziej rozwinieta. Troche jeszcze czasu minie jednak nim O
        zezwierzeceniu radze poczytac w ksiazkach o ludobojstwie.
        Polecam "Savage Love" on www.avclub.com/content/savagelove new every
        Wednesday.I polecam "Shortbus" directed by
        John Cameron Mitchell, ktory niedawno wyszedl w kinach w Chicago. Nie dla
        wrazliwych (nietolerancyjnych) bo beda wymiotowac po pierwszej scenie. Niech
        zyje zdrowy sex!!! Pozdrawiam
        • mark.parker Re: Norma a seks 19 lat temu
          varan1983 napisała:

> Seksuolog wyraznie zaznaczyl ze stosunki kazirodcze sa patologia, radze czytac
          > dokladniej przed wyrazaniem komentarzy. Zupelnie sie zgadzam z doktorem. Jezeli
          > oboje partnerzy sa ok, z tym co robia, nikogo nie rania i nikomu nie
          > szkodza-nikomu nic do tego. Mieszkam w Stanach i wydaje mi sie ze tu tolerancja
          > seksualna jest bardziej rozwinieta. Troche jeszcze czasu minie jednak nim O
          > zezwierzeceniu radze poczytac w ksiazkach o ludobojstwie.
          > Polecam "Savage Love" on www.avclub.com/content/savagelove new every
          > Wednesday.I polecam "Shortbus" directed by
          > John Cameron Mitchell, ktory niedawno wyszedl w kinach w Chicago. Nie dla
          > wrazliwych (nietolerancyjnych) bo beda wymiotowac po pierwszej scenie. Niech
          > zyje zdrowy sex!!! Pozdrawiam

Zaraz zamawiam Shortbus w Netflixie :)
          • Gość: urviss Re: Norma a seks IP: 89.241.212.* 19 lat temu
            a ja mam to wszystko w d..pie.
            -no chociaz moze troszeczke bolec czasami ;)
      • Gość: pęczek_drutu Re: Norma a seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Zastanawiam się, skąd Ci przyszły do głowy te "panie z siusiakami", bo o nich
        mowy nie było. Jak również o tym, że te panie uprawiają seks raz z panią raz
        panem. Nie znam się co prawda na paniach z siusiakami, natomiast kiedys
        czytałem artkuł o transseksualizmie, który dość jasno precyzował, że w tym
        przypadku biseksualizm jest raczej niespotykany.
        Zadziwia mnie też skojarzenie doprawiania sobie siusiaka przez niektóre panie
        li tylko w celu oddawania moczu na partnera, skoro sikać mogą również siusiaka
        nie posiadając. Ale fantazję to Ty masz... Tylko pozazdrościć ;)
        Co do związków kazirodczych to w artykule zostało wyraźnie
        powiedziane: "nieszkodzenie innym". A jescze wcześniej pan doktor mówił też o
        przestrzeganiu prawa. To tak gwoli ścisłości :)
      • Gość: init.d nie zezwierzęcenie, uczłowieczenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        zwierzęcy to jest genitalny seks hetero 1 na 1.
        norma w świecie zwierzaków.

chcesz być człowiekiem, wymyśl coś ciekawszego.
        • Gość: elibre Re: nie zezwierzęcenie, uczłowieczenie. IP: *.leed.cable.ntl.com 19 lat temu
          i tu sie mylisz, bo istnieja np. gatunki ptakow bodajze na Madagaskarze, ktorych
          samice kopuluja z wieloma samcami w celu zwiekszenia szansy na zaplodnienie.
          Wiecej Discovery i nie tylko MTV ;-)
          • Gość: init.d Re: nie zezwierzęcenie, uczłowieczenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            jednocześnie kopulują?
            jakoś nie widziałem wśród zwierząt MMF threesomes :)

ludzki seks, to wyrafinowany pomysłowością seks.
        • Gość: kotBehemot Re: nie zezwierzęcenie, uczłowieczenie. IP: *.elb.vectranet.pl 19 lat temu
          chwila chwila, zwierzęta potrafią się masturbować(delfiny, małpy) być bi czyli raz samiczke raz samczyka... ogólnie wygląda to tak że im barzdiej rozinięty układ nerwowy i mózg tym większe skłonności do różnych form zaspokajania seksualności
          a że my to "najwyższe" zwierzęta więc u nas największa różnorodność
        • Gość: urviss Re: nie zezwierzęcenie, uczłowieczenie. IP: 89.241.212.* 19 lat temu
          no i tu sie mylisz:
          1. milosc francuska jest znany wsrod zwierzat (np. lizanie genitalii
          samicom<klempom?> przez samce jelenii)
          2. zwiazki homo<bleee> tez wystepuja (np najlepiej opisane sa pod tym wzgledem
          łabedzie)
          3. sex nie sluzy zwierzakom (rowniez sapie.ns-zwierzkom ;)) tylko
          prokreacji(poczytaj o szympansach bonobo)
          • critto Re: nie zezwierzęcenie, uczłowieczenie. 19 lat temu
            Gość portalu: urviss napisał(a):

> no i tu sie mylisz:
            > 1. milosc francuska jest znany wsrod zwierzat (np. lizanie genitalii
            > samicom<klempom?> przez samce jelenii)
            > 2. zwiazki homo<bleee> tez wystepuja (np najlepiej opisane sa pod tym w
            > zgledem
            > łabedzie)
            > 3. sex nie sluzy zwierzakom (rowniez sapie.ns-zwierzkom ;)) tylko
            > prokreacji(poczytaj o szympansach bonobo)

nie wiem jak tam u zwierzat, ale u ludzi seks sluzy rowniez przyjemnosci i
            umacnianiu wiezi. Jest jednym z najlepszych 'odlotow' - bardzo zdrowym, bo
            naturalnym i poprawiajacym kondycje organizmu (w przeciwienstwie np. do alkoholu
            w nadmiarze czy narkotykow). A swoja droga, w filozofii tantryzmu seks pelni
            troista role:
            1. prokreacja (tu pelna zgoda)
            2. przyjemnosc
            3. wyzwolenie

• ravendom Re: Norma a seks 19 lat temu
      Gość portalu: maniana napisał(a):

> Ciekawy artykul.

No ciekawy. Ale juz stary. Ja go juz chyba ze wa lata temu czytałem.
    • Gość: gd Re: Norma a seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Moze geje i lesbijki wreszcie zrozumieja: w domu robicie co chcecie i nikt nie
      ma wam tego za zle. Ale wychodzenie ze swoimi upodobaniami na ulice to zwykla
      patologia, ktora nalezy leczyc. Proste.
      • halev Re: Norma a seks 19 lat temu
        Gość portalu: gd napisał(a):
        > Moze geje i lesbijki wreszcie zrozumieja: w domu robicie co chcecie i nikt nie
        > ma wam tego za zle. Ale wychodzenie ze swoimi upodobaniami na ulice to zwykla
        > patologia, ktora nalezy leczyc. Proste.

Ej, gdzie widziałeś gejów albo lesbijki uprawiające seks na ulicy? Nooo, podziel
        się...
      • Gość: Kika Re: Norma a seks IP: *.toya.net.pl 19 lat temu
        A nie pomyslales, że jak kobieta i mezczyzna sie kochaja i wychodza na ulice, to
        nie wstydza sie trzymac za rece, dac sobie buzi i takie tam niewinne zachowania
        pokazujace swiatu, ze z ta osoba jestesmy szczesliwi. Dlaczego wiec parom
        homoseksualnym tego odmawiac??? Wyobrazasz sobie dwoch mezczyzn na ulicy
        calujacych sie na dzien dobry???? A to jest bardzo wazne, nie obawiacjac sie
        odrzucenia powiedziec swiatu, ze jestesmy inni. I po to wlasnie sa marsze
        rownosci, aby pokazac spoleczenstwu, ze swiat jest bardziej zroznicowany niz to
        co sie dzieje w najbizszym otoczeniu. I tego trzeba nauczyc ludzi, rozszerzania
        choryzontow.
        • Gość: korektor Re: Norma a seks IP: *.server.ntli.net 19 lat temu
          hory ten choryzont...
        • Gość: urviss Re: Norma a seks IP: 89.241.212.* 19 lat temu
          ta
          jak jechalem metrem to taka parka homo
          przysiadla sie obok
          - jak sie zaczeli tulic to poczulem sie nie swojo
          ale jak sie zaczeli calowac to tylko mi sie zygac chcialo...
          (naszczescie szybko wysiedli)
          ja moge poszerzac swoje choryzonty
          ale niech moj wymiar analny zostanie malutki i dobrze skurczliwy :)
          pozdro
    • Gość: PukPuk W Polsce nie ma żadnego ośrodka... IP: *.seudo.net 19 lat temu
      "W Polsce nie ma żadnego ośrodka, który by leczył przestępców seksualnych."
      Dlaczego tylko "przestępców seksualnych"? A co z ludźmi, którzy mają skłonności
      pedofilne, ale nie skrzywdzili żadnego dziecka i chcieliby się z tego wyleczyć?
      Przecież powinny być propagowane i szeroko reklamowane miejsca, gdzie tacy
      ludzie mogliby zupełnie anonimowo uzyskać pomoc. Zapobiegłoby to wielu tragediom.
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: W Polsce nie ma żadnego ośrodka... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19 lat temu
        A moze ci ludzie "PukPuku" powinni zwracac sie
        anonimowo o pomoc do kosciola rzymsko-katolickiego?
        W koncu... ow kosciol ma w tym spore doswiadczenia!
        • Gość: omgwtfbbq Re: W Polsce nie ma żadnego ośrodka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Rozumiem że mówisz o zgłoszeniu się do działu rekrutacji.
    • Gość: anal&tik nervovy A kto zostaje psychologiem i seksuologiem ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      • varan1983 Re: A kto zostaje psychologiem i seksuologiem ?? 19 lat temu
        A dlaczego by nie?
        sounds like a good job to me!
    • Gość: les ziobro jestes nr.1 IP: *.dsl.mindspring.com 19 lat temu
      lekarstwo na pedofilje jest tylko jedno.kastracja.nie polecam ruskiej kastracji
      za pomoca 2 cegiel bo to jest niebezpieczne,kastrujacy moze sobie przytluc palce.
    • premier.z.krakowa znowu GW promuje dewiacje 19 lat temu
      a jak tam guru GW Samson?

Gość portalu: maniana napisał(a):

> Ciekawy artykul.
      • ready4freddy Re: znowu GW promuje dewiacje 19 lat temu
        przeczytaj jeszcze raz caly artykul, gluptaku, w razie czego zapytaj o znaczenie trudniejszych slow.
      • Gość: bobo Re: znowu GW promuje dewiacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        a wiesz przynajmniej o czym ten artykul jest?
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: znowu GW promuje dewiacje? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19 lat temu
        "premier-z-krakowa"? Jedna wielka dewiacja!
    • hidori Re: Norma a seks 19 lat temu
      Ludzie są różni i mają wszelakie potrzeby, wszystko jest wporządku jeśli tego
      nie manifestują przed osobami którym nie odpowiada takie zachawanie.
      • Gość: fanfan tulipan Re: Norma a seks IP: *.eranet.pl 19 lat temu
        manifestowaniem byloby uprawianie sexu na ulicy

marsze rownosci (bo do nich pijesz) sa wolaniem o tolerancje

nikt nikomu niczego nie kaze robic ani ogladac

zostanmy przy tym

oui?
        • Gość: hidori Re: Norma a seks IP: *.chello.pl 19 lat temu
          a dlaczego tak odrazu ostro z seksem? manifestować swoją indywidłalność możma w
          szelaki sposób. a marsz równości był poprostu sprowokowaniem tępych głow
          skrajnie prawicowych bojówek
      • critto Re: Norma a seks 19 lat temu
        wolisz sytuacje, w ktorej samo podejrzenie o 'takie' sklonnosci (homo, bi,
        sado-maso, transwestytyzm, itd) oznacza wykluczenie z towarzystwa, a czesto i
        inne szykany (np. w pracy czy na uczelni)?? Bo ja nie. Manifestowanie
        odmiennosci przez osoby ja reprezentujace jest konieczne tam, gdzie panuje
        zatechly fetor nietolerancji i nienawisci wobec innosci; tam, gdzie jest ona
        pogardzana, wyszydzana, ponizana, odrzucana juz na wstepie. Sam jestem
        heteroseksualista o wyzwolonych pogladach i nie przeszkadza mi nic, w czym nie
        ma krzywdy drugiej osoby.
    • sztuka.latania Re: Norma a seks 19 lat temu
      "Próbujemy wytłumaczyć, że to, co robicie we własnych czterech ścianach, co
      służy budowaniu waszej miłości, jest OK. Cieszcie się z tego, co możecie dać
      sobie nawzajem. I niech nikt z zewnątrz, ze swoimi normatywnymi zapatrywaniami,
      nie wchodzi do waszego łóżka."

I o to chodzi. I komentarze osób trzecich są zbędne.
      • critto Re: Norma a seks 19 lat temu
        sztuka.latania napisała:

> "Próbujemy wytłumaczyć, że to, co robicie we własnych czterech ścianach, co
        > służy budowaniu waszej miłości, jest OK. Cieszcie się z tego, co możecie dać
        > sobie nawzajem. I niech nikt z zewnątrz, ze swoimi normatywnymi zapatrywaniami,
        > nie wchodzi do waszego łóżka."
        >
        > I o to chodzi. I komentarze osób trzecich są zbędne.

dokladnie, zgadzam sie w 100%. Mozna narzekac, ze za duzo seksu w mediach itd --
        wszystko to prawda, ale z drugiej strony WSPANIALA rzecza jest to, ze teraz seks
        jest traktowany jak normalna przyjemnosc dwojga ludzi; jako cos wznioslego, a
        nie grzesznego; warto przestac myslec o seksie jako o 'szatanskiej pokusie' i
        zaczac go celebrowac, traktowac jak swietosc (jak np. w filozofii tantryzmu).
        Uwazam, ze nie warto sie przejmowac uwarunkowaniami religijnymi
    • precz.z.debilem dostajesz zgłoszenie do abuse, jak zwykle 19 lat temu
      za obydwa posty.
    • Gość: md Re: Norma a seks IP: *.atol.com.pl 19 lat temu
      www.agro.jarnoltowek.pl/
    • Gość: bobo Jak ktos urzadzi orgie na 20 osob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Glupszego pytania nie mozna bylo zadac?
      • kora251 Re: Jak ktos urzadzi orgie na 20 osob... 19 lat temu
        ja urzadzam codziennie i ju wiem ze jestem normalna:)
        ............
        patrz.pl/?108186
        • Gość: , Re: Jak ktos urzadzi orgie na 20 osob... IP: *.cable.ubr13.edin.blueyonder.co.uk 19 lat temu
          Podaj adres wrzuci sie kilka granatow.
    • alpepe Norma a seks 19 lat temu
      przecież to strasznie stary artykuł, co oni ludzi robią w balona?
      Czytałam ten artykuł na portalu co najmniej rok temu.
    • Gość: kk Pracuje w branzy erotycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      I dobrze wiem jak roznych potrzeb sexualnych ludzie potrzebuja. Czego pragna i
      co realizuje. I ilu chcialoby a sie boi.
      • critto Re: Pracuje w branzy erotycznej 19 lat temu
        zycze Waszej branzy powodzenia; choc nie podoba mi sie lansowanie wzorca seksu
        rodem z burdelu (chodzi mi o sam wystroj niektorych sex shopow, promowanie
        modelek i modeli jak z prymitywnych pornoli, itd). Mimo to uwazam, ze robicie
        duzo dobrego, niszczac zupelnie niesluszne (dla mnie chore) poczucie
        'grzesznosci' seksu. Przekraczacie pewne zatechle, nikomu niepotrzebne granice,
        dzieki czemu uwalniacie od nich reszte populacji (nawet tych, co z Waszych uslug
        nie korzystaja). Bodajze w Australii (jakies 50 lat temu) rewolucje obyczajowa
        wywolal jeden dosc smialy film erotyczny (w zadnym wypadku nie byl to pornol);
        ludzie zobaczyli, ze mozna o "tym" mowic, cieszyc sie z tego, celebrowac to.
        Dzieki wyzwoleniu seksualnemu jest mniej stresu, wiec mniej frustracji, nerwic,
        psychoz, zawalow (seks sprzyja zdrowemu sercu), itd. Popieram Was, a najbardziej
        chcialbym, zeby uznac seks za swietosc, ktora nalezy celebrowac.
    • Gość: BoroVague Norma a seks IP: *.fbx.proxad.net 19 lat temu
      Dlaczego tylu ludzi nie mysli w ten sposob?
    • Gość: Krzych Oczywiście masturbacja! IP: *.dip.t-dialin.net 19 lat temu
      Nie zgadzam się, że masturbacja w związku (tzn. MIMO związku) to coś
      nienormalnego!!! A jak żonę głowa boli ;-)? Albo jak się puszcza wodze fantazji
      na zupełnie inny temat...? Co za głupota. Jedno nie wyklucza drugiego!
    • Gość: M A X I Szkoda że dr.Depko nie jest już na forum IP: *.dag.pl 19 lat temu
      eksperckim 'seksuologia'.
      Brakuje takiej normalnej rozmowy na ten temat.
    • Gość: janko muzykant Tak, tak, tak IP: 149.9.0.* 19 lat temu
      Sadysta, ktorego jedyna uciecha seksualna jest znecanie sie na swoja
      partnerka/partnerem jest normalniejszy od pedofila, ktoremu podobaja sie 13-14
      latki, i nie ma zamiaru ich krzywdzic, tylko kochac (uczuciowo oczywiscie).
      Dziwny jest ten swiat.
      • critto Re: Tak, tak, tak 19 lat temu
        Gość portalu: janko muzykant napisał(a):

> Sadysta, ktorego jedyna uciecha seksualna jest znecanie sie na swoja
        > partnerka/partnerem jest normalniejszy od pedofila, ktoremu podobaja sie 13-14
        > latki, i nie ma zamiaru ich krzywdzic, tylko kochac (uczuciowo oczywiscie).
        > Dziwny jest ten swiat.

wykorzystywanie osob nieletnich zawsze jest chore. One poprostu nie moga podjac
        swiadomej decyzji, nie maja prawa glosu. Wiec jakakolwiek ich wypowiedz nalezy
        traktowac jako niezgode; a seks bez zgody drugiej osoby to gwalt.
        Natomiast 'sadysta' o ktorym piszesz, to bardzo nieszczesliwy, mozliwe ze chory
        czlowiek. Natomiast seksualne sado-maso uprawiane przez wiele par nie ma z takim
        podejsciem nic wspolnego: jest nieszkodliwa zabawa, taka gra role-playing (RPG)
        dwojga ludzi. Sam nie jestem jego zwolennikiem, ale znam pare osob, ktore sie
        przyznaja do takich praktyk; jest to rodzaj gry i nie ma w niej mowy o bolu czy
        cierpieniu; wrazenia zmyslowe np. w postaci razow zadawanych pejczem (przewaznie
        bardzo lagodnych; to, co pokazywane jest w niektorych filmach porno jest chore i
        nikt normalny tego nie robi), sa przez te osoby odbierane podobnie, jak np.
        masaz czy biczowanie sie wierzbowymi galazkami na saunie; sa przyjemne,
        rozluzniajace, ekscytujace; natomiast pozwolenie partnerce/partnerowi na uzycie
        wiezow (kajdanek, sznurow, itd) to przejaw glebokiego zaufania do Drugiej Osoby
        i calkowitego oddania sie jej. Podobnie symulacja sytuacji pani-niewolnik czy
        pan-niewolnica: czy mozna kochac partnerke/partnera bardziej, niz wtedy, gdy
        zgodziloby sie byc w jej/jego niewoli, na jej/jego lasce??? Jednoczesnie
        wiedzac, ze ona/on nie zrobi zadnej krzywdy?? Bo pamietajmy, ze O TYM jest tu
        mowa
    • Gość: MC BialeKozaczki IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 19 lat temu
      A jesli jaraja mnie panie tylko w bialych kozaczkach?jesli codziennnie ogladam
      bialekozaczki.blog.pl i fotgrafuje panie w takich butkach to jestem
      zboczony??
    • onlyoner Trzecia definicja normy 19 lat temu
      Pan Depko wymienił dwie normy, społeczną i medyczną, ale widzę że zapomniał o
      normie biologicznej. Ta norma wydaje mi się istotna bo w biologii najważniejszy
      jest naukowy obiektywizm podczas gdy w medycynie nieraz wystarczają
      "czarodziejskie zaklęcia"
    • Gość: vinceb´nt92 Norma a seks IP: *.bredband.comhem.se 19 lat temu
      CZy nie powininen Jarek byc oskarzony o zoofilie z kotem?
    • Gość: buSH USA bleee IP: *.chello.pl 19 lat temu
      "Do dziś w trzech stanach Ameryki Północnej stosunki oralno-genitalne traktowane
      są wciąż jak przestępstwo."

TO TRZY NAJGORSZE STANY
      a zreszta jakie tam stany, jak tu o jakims stanie mówic... na penwo nie o stanie
      orgazmu.... ani o staniu tego i owego

;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka