Dodaj do ulubionych

Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli?

19 lat temu
j.w.
Obserwuj wątek
    • lustroo Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? 19 lat temu

• Bluzki przepocone pod pacham - jak to doprać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: Bea 28.05.06, 11:56 zarchiwizowany

Szukam skutecznego sposobu na dopranie bluzek pod pachami. Kazda nowa bluzka
      jaka kupie szybko przesiaka pod pachami zapachem potu, staje sie w tym miejscu
      sztywna (moze to tez wplyw antyperespirantu)... czasem pojawiaja sie tez zolte
      plamy.
      Dla jasnosci dodam, ze bluzki zmieniem codziennie i uzywam antyperespirantow,
      a chodzi mi o rady na temat: czym to DOPRAC?

Na forach Gazety udalo mi sie znalezc takie pomysly na dopranie potu:
      - zapierac w 5% boraksie
      - zapierac w roztowrze amoniaku z woda (1 czesc amoniaku, 4 czesci wody)
      - zapierac w sodzie oczyszczonej
      - zapierac w mydle (robie to od lat, pewnie daje lepszy efekt niz samo pranie
      w pralce, ale jak dla mnie zdecydowanie nie wystarczajacy)
      - zapierac (namaczac) w occie
      - prac w Perwolu w liliowej butelce
      - zapierac w Vanishu (ktos inny radzi namaczac na noc w Vanishu)
      - zapierac w paście BHP lub Komfort
      • polala Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? 19 lat temu
        dziękuję już dotarłam do w/w archiwum:)ale gdzie kupić boraks i amoniak, w
        sklepie chemicznym?
        • lustroo Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? 19 lat temu
          W chemicznymna pewno. Może w drogerii lub aptece.
          • Gość: dzia myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.radioalfa.pl 19 lat temu
            czy to od antyprespirantu?
            a propos: czy gdzieś znajde o sposobach przeciw poceniu (bez chururga i botoksu)?
            • Gość: dolores12 Re: myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
              Też tak się pociłam - spróbuj preparatu Antidral z apteki. To niezły zajzajer,
              ale pomaga naprawdę. Też myślałam o botoksie.
              • annaagata Re: myślałam, że tylko ja tak mam 19 lat temu
                dziękuję, spróbuje - przypadłość uciążliwa co by nie powiedzieć
              • annaagata Re: myślałam, że tylko ja tak mam 19 lat temu
                dziękuję, spróbuje - przypadłość uciążliwa co by nie powiedzieć:(
            • polala Re: myślałam, że tylko ja tak mam 19 lat temu
              nie od antyperspirantu, tak po prostu pot na mężowskiej koszuli,a co do
              preparatów to czytałam,że ETIAXIL jest skuteczny,do nabycia w aptece, pozdrawiam
            • Gość: Pot Re: myślałam, że tylko ja tak mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
              najlepiej zlizać
            • Gość: ania Re: myślałam, że tylko ja tak mam IP: 213.25.194.* 19 lat temu
              przetestowałam wszystkie antyperspiranty i dopiero gdy trafiłam na etiaxil w
              aptece nie mam z poceniem się problemów. Stosuje sie go na noc na suche nie
              podrażnione goleniem pachy. Rano trzeba to umyć. Przez pierwsze dwie noce
              trochę szczypie i swedzi ale potem jest oki. Najpierw stosuje się go 3 noce pod
              rząd, a potem jak organizm potrzebuje. Ja stosuję raz na 2 tygodnie-o plam.
              Polecam:)
          • Gość: luki Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? IP: *.opera-mini.net 11 lat temu
            te porady nie mają żadnego związku z usuwaniem żółtych plam na białej koszuli.
    • Gość: karolka Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19 lat temu
      powiem juz troche stare plamy z potu polaczonego z antyperspirantem. kupilam
      vanish,ten oxi action w proszku.zrobilam papke i polozylam na plame.na sucha
      plame.juz nie od dzis wiem ze vanish trzeba lac na sucha plame bo na mokra to
      moze nie podziaalc.na opakowaniu pisza o 5-10 minutach,a ja trzymalam 15, co 5
      minut troche tej papki dokladajac.podobno trzeba uwazac z czasem bo proszek
      moze kolor odbarwic,no ale Wam chodzi o biale rzeczy wiec spoko.patrzylam wiec
      sobie czy kolor nie blaknie i czy plama schodzi i jak mi sie wuydawalo ze jakby
      zeszla to zapralam dodajac jeszcze odrobine tego proszku.wyplukalam,wysuszylami
      sladu po plamie nie bylo.aaa a teraz widzialam jeszcze ten proszek ale taki w
      bialej puszcze tylko do bialych rzecz ale jeszcze nie probowalam.ale wydaje mo
      sie ze to bedzie swietne na jakes przyzolkniete rzeczy.
      pozdrawiam i zycze powodzenia:)
    • polala Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? 19 lat temu
      dziękuję za wszystkie odpowiedzi,czas wybrać się na zakupy;),spróbuje z vanishem
    • misiamalatralalala Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? 19 lat temu
      a co zrobic z takimi "twardymi" sladami?
    • agatorka Re: Jak usunąć plamy z potu na białej koszuli? 19 lat temu
      Też borykałam sie z plamami z potu i ktoś polecił mi mydełko dr.Beckmann.
      Musiałam sie troche natrzeć, ale po kilku sesjach plamy zniknęły w 99%

a tak w ogóle to rzadko kupujemy białe bluzki (plamy powstatja pod pachami
      Lubego) i ja mam problem z głowy ;)
    • al-ika żółte plamy na białej koszuli 12 lat temu
      mydełko z rossmana nie sprawdza sie, chyba ze zapierze sie swieze plamy np z czarnych sladow na bialych skarpetkach, ale zolte plamy (dodam ze stare plamy) spod pach na koszuli nie schodza mydelkiem
      • Gość: alpepe Re: żółte plamy na białej koszuli IP: *.pools.arcor-ip.net 12 lat temu
        takie plamy ci zejdą po vanishu w granulkach, może się okazać, że będziesz musiała namaczać kilka razy, ale zejdą.
    • Gość: Gabi Plamy z potu IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
      Oto sposób na pozbycie się plam z potu w 100% naturalny i skuteczny - wypróbowany osobiście! Po wielu próbach dopiero ta substancja pomogła mi usunąć już bardzo zaschnięte i uporczywe plamy z antyperspirantu!!! Nie tylko do białych tkanin, sama przetestowałam na jasnej jeansowej koszuli, tkanina nie została naruszona a plamy zniknęły. Oto przepis:
      Wymieszaj porcję płynu do naczyń z wodą utlenioną w proporcjach 1:2, a potem dodaj niewielką ilość sody oczyszczonej tak by lepiej się wcierało. Ja użyłam miękkiej szczoteczki aby wetrzeć substancję w tkaninę. Pozostaw na plamie jakiś czas, około godziny powinno wystarczyć, ale ja niecierpliwie wypłukałam koszulę po około pół godzinie i też zadziałało. MAGIA!!!!!!! Plamy brak a już myślałam, że koszulę będę musiała wyrzucić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka