Gość: bti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Macie może jakies "patenty " na czyszczenie tej szufladki w pralce ? Można ją po prostu wyjąc i włożyć do zmywarki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radiok Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 193.24.24.* 19 lat temu U mnie można, a jeśli chodzi o to co jest u Ciebie.... to moze podaj przynajmniej model pralki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Indesit. Nie pamiętam dokładnie modelu. Pakowana od przodu, wąska. Chyba po prostu zrobię dziś eksperyment Trochę sie boję tylko, ze wysoka temperatur zniszczy plastik.. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9646 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Nie zniszczy,śmiało możesz umyć w zmywarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alutek Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.spray.net.pl 19 lat temu Ja tez mam indesit Wyciagam ja wysuwajac na maxa a potem lekko do gor i dalej wyciagam Myje w zmywarce w 50 stopniach. Wyzej sie boje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alutek Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.spray.net.pl 19 lat temu Oczywiscie szufladke a nie pralke :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
zarembski Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Gość portalu: Alutek napisał(a): > Oczywiscie szufladke a nie pralke :PPPP Zależy jaką kto ma zmywarkę. :) Dzwonki na komórkę - nabajerze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.nycmny.east.verizon.net 19 lat temu Uwazajcie, zeby nie zepsuc zmywarki! Pozostalosci proszkow, plynow itp. moga miec zly wplyw na metal z ktorego jest zrobiona zmywarka (miedzy innymi dlatego nie uzywa sie w zmywarkach zwyklych plynow do zmywania). Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Gość portalu: Dosia napisał(a): > Uwazajcie, zeby nie zepsuc zmywarki! Pozostalosci proszkow, plynow itp. moga > miec zly wplyw na metal z ktorego jest zrobiona zmywarka (miedzy innymi dlatego > nie uzywa sie w zmywarkach zwyklych plynow do zmywania). dziwne, bo mi się zdawało, że to te kostki do zmywania są o wiele bardziej szkodliwe dla metalu niż jakiś proszek czy płyn do prania czyżbym się mylił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldow Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu O, tu też jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.akron.net.pl 19 lat temu Nie przesadzasz czasami? Przecież taki pojemniczek bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą. A w zmywarce różnie może się to skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Znaczy z czym przesadzam? W pojemniczku mam bardzo dużo zakamarków do których trudno się dostać - tworzy się tam taki osad, który czyściłam szczoteczką do zębów, wykałaczką itp. Pól godziny z głowy. A zmywarkę mam właśnie po to aby mnie wyręczała od nielubianych czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
al675.39311 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Gość portalu: bti napisał(a): > Znaczy z czym przesadzam? W pojemniczku mam bardzo dużo zakamarków do których > trudno się dostać - tworzy się tam taki osad, który czyściłam szczoteczką do > zębów, wykałaczką itp. Pól godziny z głowy. A zmywarkę mam właśnie po to aby > mnie wyręczała od nielubianych czynności. Faktycznie, masz problem, polecam w takim razie kupno nowej pralki i nie męcz się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadransik Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Wystarczy wyjąć , umyć pod gorącą woda , a zakamarki wyszczotkować zużyta szczoteczką do zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 212.160.172.* 19 lat temu Chyba nigdy nie czyściłaś tej szuflady do końca. Faktycznie , jest to problem. Mi zajmuje to z godzinę , i tak się nie daje umyć dobrze - pomimo stosowania szczotek , Domestosa i innych świństw. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Bo trzeba myć systematycznie, a nie jak jest zarośnięta na maksa :) Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Nie używać szufladki 19 lat temu Najlepiej jej nie używać i sypać proszek bezpośrednio do bębna. Wtedu szufladka jest czysta i woda do płukania również nie zawiera resztek proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ja swoją szufladke regularnie zanurzam w mocnym roztworze Ace, (ew. Domestos), taki wybielacz na bazie chloru, 5 min, i jest jak nowa - i zdezynfekowana (nie muszę chyba dodawać, że taka szufladka to świetne siedlisko dla grzybów), tylko ostrożnie, bo niektóre rodzaje tworzyw są rozpuszczalne w chlorze (nie w roztworze), ale trzeba to robić regularnie, bo jak się "zapuści" taka szufladkę, to zmywarka nie pomoże, pozostanie zwrócić się do producenta o nową szufladkę. Pozdrawiam, użytkowniczka pralki Indesit (wsad od góry). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 83.16.31.* 19 lat temu mam takze Indesit ale zamienilabym ja w jednej chwili.NIENAWIDZE TEJ PRALKI!!!Nie moge wyjac szufladki i nie ma opisu jej w instrukcji( instrukcja obslugi lezy zawsze na pralce) nie moge wykrochmalic rzeczy a jesli sie uprę to po wirowaniach wychodzi jedno gowno - zniszczylam nowe firanki.Nie ma pojemnika na krochmal ,nie ustawi się ostatniego plukania (do dzis nie wiem ile razy plucze) jest to Indesit WIL-105!!!!! NIE MOGE SIĘ DOCZEKAC ,KIEDY PRZYWIOZE HOTPOINTA Z uK - a te pudlo pomimo ,ze ma 3 lata normalnie wy.....lę!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 19 lat temu Tez mam INDESIt WIL-105 i nie orzumiem koszmarow ktore opisujesz. U mnie szuflada wyjmuje si ebez problemy, wystarczy mocnij szrpanc i wyjezdza. Do mycia jest taka sobie, ale ja to robie co 3-4 prania i nie mam z tym wiekszych problemow. krochmal wlewasz do pojemniczka na plyn do plukania, pralka pobierze go przy OSTATNIM plukaniu. Mozesz tez usytawic na pokretne tylko plukanie i wlac krochmal bezposrednio do bebna lub szufladki. Ma tez opcje dodatkowego plukania, a po co ci wiedza ILE razy plucze to juz zupelnie nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nivea63 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Mam pralkę Zanussi pakowaną z góry. Pojemniczek na proszki, płyny- jeden horror. Nie da się tego rozmontować ani domyć. Odkręcenie i płukanie pod bieżącą wodą daje mizerny efekt.Co za talent wymyślił taką zgryzotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaS Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Mam Miele (ładowana od góry) od chyba 10 lat. Pralka ogólnie swietna, ale pojemniczek na proszek i środki do utrwalania KOSZMARNE. Zintegrowane z pralką na stale, skomplikowane w kształcie, czyszczenie doprowadza mnie do szału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.multiserv.com 19 lat temu chyba przesadzasz z przywożeniem Hotpoint'a... wolisz przepłacić, zamiast kupić identyczną pralkę dostępną w Polsce z znaczkiem Ariston... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielizna Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.aster.pl 19 lat temu Od dawna nie stosuję do prania żadnych proszków, a wyłącznie płyny, które wkładam w specjalnym pojemniku bezpośrednio do bębna. Po skończonym praniu nastawiam dodatkowe płukanie z płynem podanym również prosto do bębna. Tak skończył mi się problem z zasyfioną szufladką na proszek. Myślę, że w ten sam sposób można podawać i proszek, czyli prosto do bębna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajrini Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.dialog.net.pl 19 lat temu Mam pralko suszarke Ardo. Na siłę wyciągam szufladkę, ale nie bardzo chce sie domyć. mam tam grzyba, a już od kilku lat używam tylko żeli kładzionych do bębna. A grzyb sie robi coraz piękniejszy Wlewałam na to ACE z chlorem i nic. Co z tym chlerstwem zrobić? pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.nycmny.east.verizon.net 19 lat temu Otwierac i suszyc szufladke miedzy praniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.era.pl 19 lat temu A ciekawe jak robisz program: pranie wstępne i zasadnicze. Rozumiem, że wkładanie do bębna bezpośrednio obsłuży pranie wstępne. A co dalej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu ja proszekwsypuje do srodka ale !uwaga! przed wlozeniem tam prania.do pojemniczka wlewam tylko plyn i mam spokoj. a pojemniczek balabym sie dac do zmywarki...bo....zmywarka zmywarka ale w pojemniczku jest proszek i potem balabym sie ze w zmywarce gdzies ten proszek osiadzie i nastepne mycie naczyn beda z resztka proszku. nie mowie juz nawet o tym ze brud z pojemniczka jest jednak troche inny jak z naczyn , wiec mimo wszystko wymylabym(przed wczesniejszym zamoczeniem) gorecznie ,co zreszta robie . milego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu a to nie masz rak do mycia Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu > a to nie masz rak do mycia Zgodnie z tą logiką i prać można ręcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolusia.w Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Mam Boscha Maax coś tam. Szufladę wyjmuję i myję w zmywarce. Problemu nie ma to przecież plastiki raczej się nie rozpuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.agora.pl 19 lat temu Mam Brandta. W ogóle dobra pralka, ale pojemniczek rzeczywiście kłopotliwy. Co jakiś czas zalewam go w miednicy wodą z odkamieniaczem. Pomaga, ale nie do końca. Szczególnie zatyka się szufladka na płyn zmiękczający. Starsznie się nagimnastykuję, wpychając do środka rózne waciki, żeby ją wyczuścic. Odpowiedz Link Zgłoś
al675.39311 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Gość portalu: bti napisał(a): > Macie może jakies "patenty " na czyszczenie tej szufladki w pralce ? Można ją > po prostu wyjąc i włożyć do zmywarki??? No pewnie, że można, ale jak Ci się nie chce wykonywać tylu czynności i potrzebujesz na to "patenty" to możesz językiem, będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.toya.net.pl 19 lat temu Masz jakiś problem? Przeszkadza Ci, że ludzie chcą sobie ułatwić życie? Po to właśnie jest zmywarka, pralka, odkurzacz itp, żeby nas wyręczały w nielubianych i czasochłonnych czynnościach. Nie rozumiem twojej zaczepnej postawy i tekstów typu "wyczyść językiem" czy "kup nową pralkę". Może daj dla odmiany jakąś konstruktywną radę. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirius Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu po praniu przecieram szmatą i jest git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja25 Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.telsat.wroc.pl 19 lat temu Zawierzylam testom, ze proszki sa silniejsze od plynow i dlatego najczesciej uzywam proszku. Nigdy go jednak nie wsypuje do szufladki tylko do specjalnego koszyczka, ktory kiedys byl dolaczany do proszku. Jak nie mam koszyczka, bo np. jestem u kogos, to proszek daje bezposrednio na pranie w bebnie. Szufladke od 15 lat mam jak nowa. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia a moze po prostu .. IP: *.chello.pl 19 lat temu wsypywac proszek prosto do bebna? ja tak robie i "szufladke" mam czysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadlewska Re: a moze po prostu .. IP: 213.199.235.* 19 lat temu sukcesywnie myc ja po kazdym uzyciu. Pralki autom. juz wystarczajaco nas wyreczyly od mozolnego prania we frani.. a jesli bedziemy czyscily od samego poczatku nie bedzie problemu.. i kochane kobitki- nie ma nie chce mi się.. musimy kilka rzeczy zrobic recznie.. taki zamiennik kiklu cwiczen na silowni.. :)) ja mam aristona AVSF 109. jest gitesik. wprawdzie mialam na poczatku klopoty z wyjmowaniem pojemniczka ale teraz juz jestem wprawiona. Na pralke nic nie powiem zlego poza tym ze moze przydałby sie model wyzszy z suszarka. narazie to marzenie. moja pralka wspolpracuje ze mna juz 4 rok i kocham ją za to jak mnie pieknie wyrecza. a rachunki za elektrycznośc nie sa dla mnie zadnym koszmarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika brzydki zapach z pralki IP: *.piaseczno.robbo.pl 19 lat temu Z mojej pralki od jakiegoś czasu wydobywa się nieprzyjemny zapach,czy ktoś ma jakiś sposób ,proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: brzydki zapach z pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu zostawiaj zawsze pralkę otwartą łącznie z szufladką, miałam ten sam problem.. raz wrzuciłam do bębna płyn do czyszczenia zmywarek, a do szufladki nalałam domestos i nastawiłam na wysoką temperaturę.. podziałało! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: brzydki zapach z pralki IP: 212.160.172.* 19 lat temu Sprawdź, czy syfon za pralką przypadkiem się nie uszkodził. Bo wtedy masz wyziewy z kanalizacji podłączone rurką do bębna. Często jest tak że po płukaniu podciśnienie w rurach wyssie wodę z syfonu i połaczenie zostaje otwarte ( jest to wada związana z za małym przekrojem rur spuszczających wodę w pionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: a moze po prostu .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu No tak,proszek do bebna ale gdzie wowczas wlac plyn do plukania?? Odpowiedz Link Zgłoś
baabcia Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu oprócz wyrywania szufladki ćwiczę również wywalanie drzwiczek-klapki od filtra. Debilizm konstrukcyjny. Oczywiście robi się grzyb na szufladce i w dziurze szufladkowej; zatykają się rurki-dysze doprowadzające wodę. Miałm przed tem włoska pralkę przez 20 kilka lat i była super. Wkładanie grzyba do zmywarki???? chyba, ze solo. Domestos absolutnie, bo zeżre i metalowe części ale i gumowe - popłyniesz potem z całą łazienką. Był kiedyś wątek o pralkach i facet mówił, ze nie ma problemu on po każdym praniu wyjmuje szufladkę myje i suszy .... uszyłabym jasieczek takiemu, zeby sobie w niej spał. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu > oprócz wyrywania szufladki ćwiczę również wywalanie drzwiczek-klapki od > filtra Debilizm konstrukcyjny. Oczywiście robi się grzyb na szufladce i w > dziurze szufladkowej; zatykają się rurki-dysze doprowadzające wodę. Miałm > przed tem włoska pralkę przez 20 kilka lat i była super. Biura konstrukcyjne zdominowane są przez facetów, którzy nigdy nie obsługują swojego sprzętu. Wystarczy popatrzeć na debilną reklamę Zelmera i panów testujących sprzęt. Ja zawsze mówię, że taki konstruktor to powinien do końca życia i jeszcze 1000 lat w piekle nic nie już nie konstruować tylko myć te swoje szufladki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus.wolf kupujcie niemieckie proszki 19 lat temu Szufladki nie trzeba czyścić, wystarczy ją opłukać pod bierzącą wodą...a dlaczego?...zawsze używajcie proszków wyprdkukowanych za granicą to nie będziecie mieli takich problemów...rozpuszczają się w pojemniku i nie zostawiają osadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skitter Re: kupujcie niemieckie proszki IP: 213.17.251.* 19 lat temu Czyszczenie szufladki to tylko połowa roboty. Przyjrzyjcie się jaki osad tworzy się w szczelinie po wyjęciu szufladki. A tam niestety moja ręka nie sięga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Jest kilka podstawowych zasad używania pralki.Po pierwsze-używać dobrych proszków.Po drugie,po praniu pralkę powycierać i zostawić otwartą.Po trzecie-raz na jakiś czas-np co miesiąc lub dwa wyprać samą pralkę.Trzeba wyjść od tego co to są osady we wszelkich zakamarkach. Są to resztki nierozpuszczonych proszków do prania(celowo piszę proszków,a nie detergentów),brud,a więc zawiesina minerałów,tłuszczów,woda.Jeśli te resztki mają dopływ wilgotnego powietrza potrafią sie rozkładać i wydzielać gnilne zapachy. Co więcej- mogą tez stanowić pożywkę dla pleśni i grzybów,a to już jest niebezpieczne dla naszego zdrowia. Dlatego należy pralkę wyczyścić i wysuszyć po każdym użyciu. I pleśnie i grzyby nie czuja sie dobrze w suchych miejscach więc jeden problem minimalizujemy. Używanie środków grzybobójczych jest skuteczne- i dla grzybów i dla pralki. Jedyne skuteczne środki grzybobójcze są na bazie związków chloru,a ten jest bardzo agresywny do wszelkich uszczelek i wężyków gumowych oraz niektórych metali. Opary chloru mogą zniszczyć nie tylko uszczelki,ale i elektronikę pralek,a jest jej w obecnych pralkach coraz więcej.Wysuszenie pralki nie polega tylko na wysuszeniu części zewnętrznych,dostępnych z zewnątrz. Trzeba trzymać pralkę cały czas otwartą,bowiem w wężach,w wannie zawsze jest woda i jej powolne parowanie musi mieć ujście.Nie należy do pralki wkładać(celem przechowania do następnego prania) bielizny zawilgoconej,nawet spoconej. Najpierw wysuszyć,potem wkładać. No i cały czas albo pokrywa bębna albo okienko musi być otwarte. Wilgoć z pralki musi mieć ujście bo inaczej bielizna nam zatęchnie,albo nawet zapleśnieje. Tzw smrody z pralki mogą mieć również prozaiczne pochodzenie. Jeśli pralka jest długo nieużywana woda z syfonów węża odpływowego może całkowicie wyparować i do pralki przedostawać się będą smrody z pionu kanalizacyjnego. Są to sporadyczne przypadki,ale są. Pranie pralki polega na uruchomieniu pralki na tzw full bez proszków i bielizny. Niech ona sobie pobierze samą wodę,zagrzeje ja na full i potem wypłucze wszystkie zakamarki. To usuwa wszelkie złogi brudów z pralki. Jeśli chodzi o pranie szufladek-to jest to możliwe w zmywarce,ponieważ tworzywa użyte w pralce mają wytrzymałość podobną do tworzyw używanych w zmywarce-szczególnie wytrzymałość na detergenty i temperaturę. Ani w zmywarce,ani w pralce woda nie osiąga temperatury wrzenia. Pranie tych zakamarków w zmywarce może być mało skuteczne,ponieważ to dziadostwo zdrowo sie trzyma. Trzeba prać kilka razy albo zabrać sie do czyszczenia ręcznego. Pralki mają różną konstrukcję z milionami zakamarków i wszędzie będzie problem z odkładaniem sie resztek proszków oraz brudu i kamienia z wody.Na to lekarstwa praktycznie nie ma. Pralkę najlepiej poznać odświeżając co jakiś czas znajomość instrukcji. Nie sądzę by robiono teraz pralki bez funkcji krochmalenia. To żadna fantazja takie płukanie czy krochmalenie więc sądzę,że pralka taką funkcję ma . Trzeba jej poszukać. No i na koniec-powrót do proszków. Mówimy detergenty,a to nie to samo co proszki. Detergenty to czynnik rozpuszczający tłuszcze,a w proszkach poza nimi są jeszcze inne składniki.Najwięcej jest wypełniacza inaczej mówiąc balastu. Ani to nie pachnie,ani nie pierze. Ma za zadanie robić wagę opakowania. Jak czytam,że teraz okazja bo w tej samej cenie jest 10 % więcej to omijam ten towar.W prawie 100 procentach to "więcej" to wypełniacz. Potem taki proszek zapycha pralkę i nie daje sie wypłukać z tkanin . Niech sami sobie te dobroci używają. Trzeba kupować koncentraty,albo prawie same detergenty,one nie pozostają w pralce bo rozpuszczają się całkowicie w wodzie.Nie przylega do nich brud,bo one powodują,że brud jest wypłukiwany w procesie prania(którym jest płukanie-tak,tak) Ja używam Amwayowski proszek. Daje sie go 30 gramów na pranie,a pranie bieluśkie i w pralce nie ma syfów.I na zakończenie-nie jestem specjalista od pralek,nie rozprowadzam i nie reklamuję Amwaya i nie należę do żadnej sekty(kiedyś jedna Pani tak stwierdziła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.ztpnet.pl 19 lat temu ale sie wkrecileś ;) ale dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
emiraty1234 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Sporo cennych rad...wiec moze znasz odpowiedz na moje pytanie...Kupilam pralke Bosch WOT20350BY ładowana od gory...i za kazdym razem pozostaje mi proszek i plyn w pojemniczku pralki (tutaj pojemnik znajduje sie pod klapa zamykajaca pralke) - przez pierwszy tydzien nie bylo zadnych problemow a teraz poprostu proszek sie marnuje - a zaznaczam ze uzywam naprawde dobrych oryginalnych niemieckich proszkow w pdpowiednich ilosciach...Jaka moze byc przyczyna tego co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg proponuję... IP: *.chello.pl 19 lat temu ...zostać facetem. "problem" zniknie momentalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu po co te pytanie, ja wsypuje proszek bezpośrednio na pranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.chello.pl 19 lat temu Ludzie, nie szkoda Wam czasu na gadanie o takich rzeczach. Przez ten czas, co klikacie, moglibyscie umyc siedem takich szufladek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szufladka Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 62.233.214.* 19 lat temu Gość portalu: Marta napisał(a): > Ludzie, nie szkoda Wam czasu na gadanie o takich rzeczach. Przez ten czas, co > klikacie, moglibyscie umyc siedem takich szufladek... Ależ oni nie mogą się bez paplania o bzdurach obyć, na każdy temat potrafią tak bez sensu godzinami pieprzyć, zamiast zająć się czymś pożytecznym, np. tym o czym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.chello.pl 19 lat temu Ludzie w ogole za duzo gadaja, memlaja tematy do zwymiotowania, bija piane, napieprzaja jadaczkami zamiast dzialac. Mnie to ostatnio strasznie boli i denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamba Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu ależ kochana, pocóż czytasz te wszystkie mamlania, kto chce ten sobie mamla, kto chce ten czyta. Kto nie chce nie mamla, nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
ewul_ka Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu jak jesteśmy przy tym temacie, to jak umyć to otwory którymi leci woda do szufladki? tam dopiero widzę tyle świństwa ale musiałabym chyba przepuścić domestos zamiast wody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf bosch sie nie brudzi :-P IP: *.isinfo.pl 19 lat temu W moim boschu (made in poland zreszta) szufladka sie nie brudzi. W poprzedniej zawsze z czasem sie zbieral brud, a ta ma to jakos tak zrobione ze jest czysta - a juz ponad rok minal jak ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 81.219.195.* 19 lat temu ja wyciągam szufladkę i czyszczę starą szczoteczką do zębów Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu a ja tam wcale nie czyszcze mam to gdzies szkoda czasu a fleja nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 zadziwiajace!!! 19 lat temu naprawe, myslalam ze to tylo z moja pralka cos nie tak:) jednak forum to cudna rzecz - wydaje Ci sie ze jestes wyjatkowy a tutaj niespodzianka.... ;) dzieki za rady, dobrze ze sa takie watki, juz wiem co zrobie dzis wieczorek - wypiore pralke :))))))))))))))) milego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.si Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu A może ktoś mi powie, jak wyciągnąć szufladkę z Whirlpoola? Numer mej pralki to AWG 878. Za nic nie mogę dociec, jak się ją wyciąga. A brudu trochę jest, choć proszek wsypuję bezpośrednio do bębna. Możliwe, że4 to przez płyn do płukania. No więc jak się wyciąga tę chol... szufladkę? Proszę o pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu własnie znalazłam tego posta, przejęłam się i postanowiłam po raz setny sprawdzić, czy przypadkiem nie da się jednak wyciągnąć z mojej pralki szufladki na proszek. I... HURRAAA!!! :))) Jeszcze raz dziękuję za inspirację i motywację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu A ja spieszę donieść, że szufladkę już dawno umyłam w zmywarce z dobrym skutkiem. Natomiast nie mogę wyjśc z podziwu, że wątek do tej pory żyje i budzi takie emocje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ala Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.chello.pl 19 lat temu Oj budzi, budzi. Jak dowiedziałam się,ze czarny nalot to grzyb, zrobiło mi się niedobrze. Z szufladką jakoś sobie radzę, ale nad szufladką mam pełno zakamarków z malutkimi otworami i tam jest właśnie czarno. Spryskałam pianką do WC +szczoteczka do zębów ale efekt mizerny. Poradźcie jak się z tym uporać.Mam pralkę Siemensa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krissy moj bosh sie brudzi! IP: *.edata.net.pl 19 lat temu mega dyskusja :) szyfladke to ja regularnie czyszcze,ale jak inne pisza, za szufladka to sie dopiero dzieje,ni w zab sie tam dostac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u75 Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu 3dwhite.pl/?click=e73a1e697d7d69c554ae29fb12de908f 3dwhite.pl/?click=a330ff89486fe9223d51513b2098ec47 3dwhite.pl/?click=663c4e532699957da2c9a2bdce33f787 3dwhite.pl/?click=0273fa70c1087641125e6c7f2ea5a256 Odpowiedz Link Zgłoś
taja11 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu Jaki problem-po prostu wyjmuje się całą szufladkę i myje wodą.Dzisiaj to właśnie robiłam-nie rozumiem skąd k????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu proponuje namoczyc wyjeta szufladke w wodzie na kilka godzin, wiekszosc brudu sama zejdzie, ja mam gorsza sytuacje, bo w mojej pralce szufladka sie nie wyjmuje - mam pralke ladowana od gory.Czasami szoruje szczoteczka do zebow i klne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anet Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 195.82.167.* 19 lat temu Ja robię tak: mam taki prysznic, ze mogę sobie ustawiać różne rodzaje strumienia. Więc ustawiam na taki szybki, co to woda leci takim wąskim i mocnym strumieniem, wyciągam szufladkę i walę w nią tą wodą! Działa to jak myjka wysokociśnieniowa! Brud odskakuje aż miło! Moja mama nie ma takich funkcji w słuchawce prysznicowej, więc po prostu ją odkręca i leje samym szlauchem. Trochę gorzej, ale też działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Najlepiej czyści się pod bieżącą wodą starą szczoteczką do zębów. Odpowiedz Link Zgłoś