Dodaj do ulubionych

czyszczenie szufladki w pralce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
Macie może jakies "patenty " na czyszczenie tej szufladki w pralce ? Można ją
po prostu wyjąc i włożyć do zmywarki???
Obserwuj wątek
    • Gość: Radiok Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 193.24.24.* 19 lat temu
      U mnie można, a jeśli chodzi o to co jest u Ciebie.... to moze podaj
      przynajmniej model pralki...
      • Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Indesit. Nie pamiętam dokładnie modelu. Pakowana od przodu, wąska.
        Chyba po prostu zrobię dziś eksperyment
        Trochę sie boję tylko, ze wysoka temperatur zniszczy plastik..
        • asia9646 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
          Nie zniszczy,śmiało możesz umyć w zmywarce.
          • Gość: Alutek Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.spray.net.pl 19 lat temu
            Ja tez mam indesit
            Wyciagam ja wysuwajac na maxa a potem lekko do gor i dalej wyciagam
            Myje w zmywarce w 50 stopniach. Wyzej sie boje :P
            • Gość: Alutek Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.spray.net.pl 19 lat temu
              Oczywiscie szufladke a nie pralke :PPPP
              • zarembski Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
                Gość portalu: Alutek napisał(a):

> Oczywiscie szufladke a nie pralke :PPPP

Zależy jaką kto ma zmywarkę. :)

Dzwonki na komórkę - nabajerze.pl
            • Gość: Dosia Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.nycmny.east.verizon.net 19 lat temu
              Uwazajcie, zeby nie zepsuc zmywarki! Pozostalosci proszkow, plynow itp. moga
              miec zly wplyw na metal z ktorego jest zrobiona zmywarka (miedzy innymi dlatego
              nie uzywa sie w zmywarkach zwyklych plynow do zmywania).
              • kszynka Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
                Gość portalu: Dosia napisał(a):

> Uwazajcie, zeby nie zepsuc zmywarki! Pozostalosci proszkow, plynow itp. moga
                > miec zly wplyw na metal z ktorego jest zrobiona zmywarka (miedzy innymi dlatego
                > nie uzywa sie w zmywarkach zwyklych plynow do zmywania).

dziwne, bo mi się zdawało, że to te kostki do zmywania są o wiele bardziej
                szkodliwe dla metalu niż jakiś proszek czy płyn do prania
                czyżbym się mylił?
                • Gość: Waldow Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
                  O, tu też jesteś?
        • Gość: ela Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.akron.net.pl 19 lat temu
          Nie przesadzasz czasami? Przecież taki pojemniczek
          bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą.
          A w zmywarce różnie może się to skończyć.
          • Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            Znaczy z czym przesadzam? W pojemniczku mam bardzo dużo zakamarków do których
            trudno się dostać - tworzy się tam taki osad, który czyściłam szczoteczką do
            zębów, wykałaczką itp. Pól godziny z głowy. A zmywarkę mam właśnie po to aby
            mnie wyręczała od nielubianych czynności.
            • al675.39311 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
              Gość portalu: bti napisał(a):

> Znaczy z czym przesadzam? W pojemniczku mam bardzo dużo zakamarków do których
              > trudno się dostać - tworzy się tam taki osad, który czyściłam szczoteczką do
              > zębów, wykałaczką itp. Pól godziny z głowy. A zmywarkę mam właśnie po to aby
              > mnie wyręczała od nielubianych czynności.
              Faktycznie, masz problem, polecam w takim razie kupno nowej pralki i nie męcz
              się .
            • Gość: kwadransik Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
              Wystarczy wyjąć , umyć pod gorącą woda , a zakamarki wyszczotkować zużyta
              szczoteczką do zębów.
          • Gość: MW Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 212.160.172.* 19 lat temu
            Chyba nigdy nie czyściłaś tej szuflady do końca. Faktycznie , jest to problem.
            Mi zajmuje to z godzinę , i tak się nie daje umyć dobrze - pomimo stosowania
            szczotek , Domestosa i innych świństw.
            • yoma Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
              Bo trzeba myć systematycznie, a nie jak jest zarośnięta na maksa :)
      • januszz4 Nie używać szufladki 19 lat temu
        Najlepiej jej nie używać i sypać proszek bezpośrednio do bębna. Wtedu szufladka
        jest czysta i woda do płukania również nie zawiera resztek proszku.
    • Gość: Gosia Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Ja swoją szufladke regularnie zanurzam w mocnym roztworze Ace, (ew. Domestos),
      taki wybielacz na bazie chloru, 5 min, i jest jak nowa - i zdezynfekowana (nie
      muszę chyba dodawać, że taka szufladka to świetne siedlisko dla grzybów), tylko
      ostrożnie, bo niektóre rodzaje tworzyw są rozpuszczalne w chlorze (nie w
      roztworze), ale trzeba to robić regularnie, bo jak się "zapuści" taka
      szufladkę, to zmywarka nie pomoże, pozostanie zwrócić się do producenta o nową
      szufladkę. Pozdrawiam, użytkowniczka pralki Indesit (wsad od góry).
    • Gość: halszka Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 83.16.31.* 19 lat temu
      mam takze Indesit ale zamienilabym ja w jednej chwili.NIENAWIDZE TEJ
      PRALKI!!!Nie moge wyjac szufladki i nie ma opisu jej w instrukcji(
      instrukcja obslugi lezy zawsze na pralce) nie moge wykrochmalic rzeczy
      a jesli sie uprę to po wirowaniach wychodzi jedno gowno -
      zniszczylam nowe firanki.Nie ma pojemnika na krochmal ,nie ustawi się
      ostatniego plukania (do dzis nie wiem ile razy plucze) jest to Indesit
      WIL-105!!!!! NIE MOGE SIĘ DOCZEKAC ,KIEDY PRZYWIOZE HOTPOINTA Z uK -
      a te pudlo pomimo ,ze ma 3 lata normalnie wy.....lę!!!!!!
      • Gość: M. Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 19 lat temu
        Tez mam INDESIt WIL-105 i nie orzumiem koszmarow ktore opisujesz. U mnie
        szuflada wyjmuje si ebez problemy, wystarczy mocnij szrpanc i wyjezdza. Do
        mycia jest taka sobie, ale ja to robie co 3-4 prania i nie mam z tym wiekszych
        problemow.
        krochmal wlewasz do pojemniczka na plyn do plukania, pralka pobierze go przy
        OSTATNIM plukaniu.
        Mozesz tez usytawic na pokretne tylko plukanie i wlac krochmal bezposrednio do
        bebna lub szufladki.
        Ma tez opcje dodatkowego plukania, a po co ci wiedza ILE razy plucze to juz
        zupelnie nie rozumiem.
        • nivea63 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
          Mam pralkę Zanussi pakowaną z góry. Pojemniczek na proszki, płyny- jeden
          horror. Nie da się tego rozmontować ani domyć. Odkręcenie i płukanie pod
          bieżącą wodą daje mizerny efekt.Co za talent wymyślił taką zgryzotę.
          • Gość: JolaS Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            Mam Miele (ładowana od góry) od chyba 10 lat. Pralka ogólnie swietna, ale
            pojemniczek na proszek i środki do utrwalania KOSZMARNE. Zintegrowane z pralką
            na stale, skomplikowane w kształcie, czyszczenie doprowadza mnie do szału.
      • Gość: gość Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.multiserv.com 19 lat temu
        chyba przesadzasz z przywożeniem Hotpoint'a... wolisz przepłacić, zamiast kupić
        identyczną pralkę dostępną w Polsce z znaczkiem Ariston...
    • Gość: bielizna Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.aster.pl 19 lat temu
      Od dawna nie stosuję do prania żadnych proszków, a wyłącznie płyny, które
      wkładam w specjalnym pojemniku bezpośrednio do bębna. Po skończonym praniu
      nastawiam dodatkowe płukanie z płynem podanym również prosto do bębna. Tak
      skończył mi się problem z zasyfioną szufladką na proszek. Myślę, że w ten sam
      sposób można podawać i proszek, czyli prosto do bębna.
      • Gość: Ajrini Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.dialog.net.pl 19 lat temu
        Mam pralko suszarke Ardo. Na siłę wyciągam szufladkę, ale nie bardzo chce sie
        domyć. mam tam grzyba, a już od kilku lat używam tylko żeli kładzionych do
        bębna. A grzyb sie robi coraz piękniejszy Wlewałam na to ACE z chlorem i nic.
        Co z tym chlerstwem zrobić? pomóżcie
        • Gość: Dosia Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.nycmny.east.verizon.net 19 lat temu
          Otwierac i suszyc szufladke miedzy praniami.
      • Gość: greg Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.era.pl 19 lat temu
        A ciekawe jak robisz program: pranie wstępne i zasadnicze.
        Rozumiem, że wkładanie do bębna bezpośrednio obsłuży pranie wstępne.

A co dalej?

;)

• noie Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      ja proszekwsypuje do srodka ale !uwaga! przed wlozeniem tam prania.do
      pojemniczka wlewam tylko plyn i mam spokoj. a pojemniczek balabym sie dac do
      zmywarki...bo....zmywarka zmywarka ale w pojemniczku jest proszek i potem
      balabym sie ze w zmywarce gdzies ten proszek osiadzie i nastepne mycie naczyn
      beda z resztka proszku. nie mowie juz nawet o tym ze brud z pojemniczka jest
      jednak troche inny jak z naczyn , wiec mimo wszystko wymylabym(przed
      wczesniejszym zamoczeniem) gorecznie ,co zreszta robie .
      milego dnia zycze
      • Gość: wk Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        a to nie masz rak do mycia
        • piekielnica1 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
          > a to nie masz rak do mycia

Zgodnie z tą logiką i prać można ręcznie
    • Gość: jolusia.w Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Mam Boscha Maax coś tam. Szufladę wyjmuję i myję w zmywarce. Problemu nie ma to
      przecież plastiki raczej się nie rozpuści.
    • Gość: maryna Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.agora.pl 19 lat temu
      Mam Brandta. W ogóle dobra pralka, ale pojemniczek rzeczywiście kłopotliwy. Co
      jakiś czas zalewam go w miednicy wodą z odkamieniaczem. Pomaga, ale nie do
      końca. Szczególnie zatyka się szufladka na płyn zmiękczający. Starsznie się
      nagimnastykuję, wpychając do środka rózne waciki, żeby ją wyczuścic.
    • al675.39311 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      Gość portalu: bti napisał(a):

> Macie może jakies "patenty " na czyszczenie tej szufladki w pralce ? Można ją
      > po prostu wyjąc i włożyć do zmywarki???
      No pewnie, że można, ale jak Ci się nie chce wykonywać tylu czynności i
      potrzebujesz na to "patenty" to możesz językiem, będzie szybciej.
      • Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.toya.net.pl 19 lat temu
        Masz jakiś problem? Przeszkadza Ci, że ludzie chcą sobie ułatwić życie?
        Po to właśnie jest zmywarka, pralka, odkurzacz itp, żeby nas wyręczały w
        nielubianych i czasochłonnych czynnościach.
        Nie rozumiem twojej zaczepnej postawy i tekstów typu "wyczyść językiem" czy "kup
        nową pralkę". Może daj dla odmiany jakąś konstruktywną radę.
    • wampirius Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      po praniu przecieram szmatą i jest git
      • Gość: ja25 Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.telsat.wroc.pl 19 lat temu
        Zawierzylam testom, ze proszki sa silniejsze od plynow i dlatego najczesciej
        uzywam proszku. Nigdy go jednak nie wsypuje do szufladki tylko do specjalnego
        koszyczka, ktory kiedys byl dolaczany do proszku. Jak nie mam koszyczka, bo np.
        jestem u kogos, to proszek daje bezposrednio na pranie w bebnie. Szufladke od
        15 lat mam jak nowa. Polecam i pozdrawiam.
    • Gość: basia a moze po prostu .. IP: *.chello.pl 19 lat temu
      wsypywac proszek prosto do bebna?

ja tak robie i "szufladke" mam czysta
      • Gość: nadlewska Re: a moze po prostu .. IP: 213.199.235.* 19 lat temu
        sukcesywnie myc ja po kazdym uzyciu. Pralki autom. juz wystarczajaco nas
        wyreczyly od mozolnego prania we frani.. a jesli bedziemy czyscily od samego
        poczatku nie bedzie problemu.. i kochane kobitki- nie ma nie chce mi się..
        musimy kilka rzeczy zrobic recznie.. taki zamiennik kiklu cwiczen na
        silowni.. :))
        ja mam aristona AVSF 109. jest gitesik. wprawdzie mialam na poczatku klopoty z
        wyjmowaniem pojemniczka ale teraz juz jestem wprawiona. Na pralke nic nie
        powiem zlego poza tym ze moze przydałby sie model wyzszy z suszarka. narazie to
        marzenie. moja pralka wspolpracuje ze mna juz 4 rok i kocham ją za to jak mnie
        pieknie wyrecza. a rachunki za elektrycznośc nie sa dla mnie zadnym koszmarem.
        • Gość: monika brzydki zapach z pralki IP: *.piaseczno.robbo.pl 19 lat temu
          Z mojej pralki od jakiegoś czasu wydobywa się nieprzyjemny zapach,czy ktoś ma
          jakiś sposób ,proszę o radę
          • Gość: alicja Re: brzydki zapach z pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            zostawiaj zawsze pralkę otwartą łącznie z szufladką, miałam ten sam problem..
            raz wrzuciłam do bębna płyn do czyszczenia zmywarek, a do szufladki nalałam
            domestos i nastawiłam na wysoką temperaturę.. podziałało!
            pozdrawiam
          • Gość: MW Re: brzydki zapach z pralki IP: 212.160.172.* 19 lat temu
            Sprawdź, czy syfon za pralką przypadkiem się nie uszkodził. Bo wtedy masz
            wyziewy z kanalizacji podłączone rurką do bębna. Często jest tak że po płukaniu
            podciśnienie w rurach wyssie wodę z syfonu i połaczenie zostaje otwarte ( jest
            to wada związana z za małym przekrojem rur spuszczających wodę w pionach.
      • Gość: sisi Re: a moze po prostu .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        No tak,proszek do bebna ale gdzie wowczas wlac plyn do plukania??
    • baabcia Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      oprócz wyrywania szufladki ćwiczę również wywalanie drzwiczek-klapki od filtra.
      Debilizm konstrukcyjny. Oczywiście robi się grzyb na szufladce i w dziurze
      szufladkowej; zatykają się rurki-dysze doprowadzające wodę. Miałm przed tem
      włoska pralkę przez 20 kilka lat i była super.
      Wkładanie grzyba do zmywarki???? chyba, ze solo. Domestos absolutnie, bo zeżre i
      metalowe części ale i gumowe - popłyniesz potem z całą łazienką. Był kiedyś
      wątek o pralkach i facet mówił, ze nie ma problemu on po każdym praniu wyjmuje
      szufladkę myje i suszy .... uszyłabym jasieczek takiemu, zeby sobie w niej spał.
      • piekielnica1 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
        > oprócz wyrywania szufladki ćwiczę również wywalanie drzwiczek-klapki od
        > filtra Debilizm konstrukcyjny. Oczywiście robi się grzyb na szufladce i w
        > dziurze szufladkowej; zatykają się rurki-dysze doprowadzające wodę. Miałm
        > przed tem włoska pralkę przez 20 kilka lat i była super.

Biura konstrukcyjne zdominowane są przez facetów, którzy nigdy nie obsługują
        swojego sprzętu.
        Wystarczy popatrzeć na debilną reklamę Zelmera i panów testujących sprzęt.
        Ja zawsze mówię, że taki konstruktor to powinien do końca życia i jeszcze 1000
        lat w piekle nic nie już nie konstruować tylko myć te swoje szufladki.
    • marcus.wolf kupujcie niemieckie proszki 19 lat temu
      Szufladki nie trzeba czyścić, wystarczy ją opłukać pod bierzącą wodą...a
      dlaczego?...zawsze używajcie proszków wyprdkukowanych za granicą to nie
      będziecie mieli takich problemów...rozpuszczają się w pojemniku i nie
      zostawiają osadów.
      • Gość: skitter Re: kupujcie niemieckie proszki IP: 213.17.251.* 19 lat temu
        Czyszczenie szufladki to tylko połowa roboty. Przyjrzyjcie się jaki osad tworzy
        się w szczelinie po wyjęciu szufladki. A tam niestety moja ręka nie sięga.
    • Gość: emeryt Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Jest kilka podstawowych zasad używania pralki.Po pierwsze-używać dobrych
      proszków.Po drugie,po praniu pralkę powycierać i zostawić otwartą.Po
      trzecie-raz na jakiś czas-np co miesiąc lub dwa wyprać samą pralkę.Trzeba
      wyjść od tego co to są osady we wszelkich zakamarkach. Są to resztki
      nierozpuszczonych proszków do prania(celowo piszę proszków,a nie
      detergentów),brud,a więc zawiesina minerałów,tłuszczów,woda.Jeśli te resztki
      mają dopływ wilgotnego powietrza potrafią sie rozkładać i wydzielać gnilne
      zapachy. Co więcej- mogą tez stanowić pożywkę dla pleśni i grzybów,a to już
      jest niebezpieczne dla naszego zdrowia. Dlatego należy pralkę wyczyścić i
      wysuszyć po każdym użyciu. I pleśnie i grzyby nie czuja sie dobrze w suchych
      miejscach więc jeden problem minimalizujemy. Używanie środków grzybobójczych
      jest skuteczne- i dla grzybów i dla pralki. Jedyne skuteczne środki
      grzybobójcze są na bazie związków chloru,a ten jest bardzo agresywny do
      wszelkich uszczelek i wężyków gumowych oraz niektórych metali. Opary chloru
      mogą zniszczyć nie tylko uszczelki,ale i elektronikę pralek,a jest jej w
      obecnych pralkach coraz więcej.Wysuszenie pralki nie polega tylko na
      wysuszeniu części zewnętrznych,dostępnych z zewnątrz. Trzeba trzymać pralkę
      cały czas otwartą,bowiem w wężach,w wannie zawsze jest woda i jej powolne
      parowanie musi mieć ujście.Nie należy do pralki wkładać(celem przechowania do
      następnego prania) bielizny zawilgoconej,nawet spoconej. Najpierw
      wysuszyć,potem wkładać. No i cały czas albo pokrywa bębna albo okienko musi być
      otwarte. Wilgoć z pralki musi mieć ujście bo inaczej bielizna nam
      zatęchnie,albo nawet zapleśnieje. Tzw smrody z pralki mogą mieć również
      prozaiczne pochodzenie. Jeśli pralka jest długo nieużywana woda z syfonów
      węża odpływowego może całkowicie wyparować i do pralki przedostawać się będą
      smrody z pionu kanalizacyjnego. Są to sporadyczne przypadki,ale są.
      Pranie pralki polega na uruchomieniu pralki na tzw full bez proszków i
      bielizny. Niech ona sobie pobierze samą wodę,zagrzeje ja na full i potem
      wypłucze wszystkie zakamarki. To usuwa wszelkie złogi brudów z pralki.
      Jeśli chodzi o pranie szufladek-to jest to możliwe w zmywarce,ponieważ
      tworzywa użyte w pralce mają wytrzymałość podobną do tworzyw używanych w
      zmywarce-szczególnie wytrzymałość na detergenty i temperaturę. Ani w
      zmywarce,ani w pralce woda nie osiąga temperatury wrzenia. Pranie tych
      zakamarków w zmywarce może być mało skuteczne,ponieważ to dziadostwo zdrowo
      sie trzyma. Trzeba prać kilka razy albo zabrać sie do czyszczenia ręcznego.
      Pralki mają różną konstrukcję z milionami zakamarków i wszędzie będzie
      problem z odkładaniem sie resztek proszków oraz brudu i kamienia z wody.Na to
      lekarstwa praktycznie nie ma. Pralkę najlepiej poznać odświeżając co jakiś
      czas znajomość instrukcji. Nie sądzę by robiono teraz pralki bez funkcji
      krochmalenia. To żadna fantazja takie płukanie czy krochmalenie więc sądzę,że
      pralka taką funkcję ma . Trzeba jej poszukać. No i na koniec-powrót do
      proszków. Mówimy detergenty,a to nie to samo co proszki. Detergenty to czynnik
      rozpuszczający tłuszcze,a w proszkach poza nimi są jeszcze inne
      składniki.Najwięcej jest wypełniacza inaczej mówiąc balastu. Ani to nie
      pachnie,ani nie pierze. Ma za zadanie robić wagę opakowania. Jak czytam,że
      teraz okazja bo w tej samej cenie jest 10 % więcej to omijam ten towar.W
      prawie 100 procentach to "więcej" to wypełniacz. Potem taki proszek zapycha
      pralkę i nie daje sie wypłukać z tkanin . Niech sami sobie te dobroci
      używają. Trzeba kupować koncentraty,albo prawie same detergenty,one nie
      pozostają w pralce bo rozpuszczają się całkowicie w wodzie.Nie przylega do nich
      brud,bo one powodują,że brud jest wypłukiwany w procesie prania(którym jest
      płukanie-tak,tak) Ja używam Amwayowski proszek. Daje sie go 30 gramów na
      pranie,a pranie bieluśkie i w pralce nie ma syfów.I na zakończenie-nie jestem
      specjalista od pralek,nie rozprowadzam i nie reklamuję Amwaya i nie należę do
      żadnej sekty(kiedyś jedna Pani tak stwierdziła)
      • Gość: Marcin Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.ztpnet.pl 19 lat temu
        ale sie wkrecileś ;)
        ale dzięki
      • emiraty1234 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
        Sporo cennych rad...wiec moze znasz odpowiedz na moje pytanie...Kupilam pralke
        Bosch WOT20350BY ładowana od gory...i za kazdym razem pozostaje mi proszek i
        plyn w pojemniczku pralki (tutaj pojemnik znajduje sie pod klapa zamykajaca
        pralke) - przez pierwszy tydzien nie bylo zadnych problemow a teraz poprostu
        proszek sie marnuje - a zaznaczam ze uzywam naprawde dobrych oryginalnych
        niemieckich proszkow w pdpowiednich ilosciach...Jaka moze byc przyczyna tego co
        sie dzieje?
    • Gość: nakręcany_czołg proponuję... IP: *.chello.pl 19 lat temu
      ...zostać facetem. "problem" zniknie momentalnie
    • Gość: aga Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      po co te pytanie, ja wsypuje proszek bezpośrednio na pranie.
    • Gość: Marta Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.chello.pl 19 lat temu
      Ludzie, nie szkoda Wam czasu na gadanie o takich rzeczach. Przez ten czas, co
      klikacie, moglibyscie umyc siedem takich szufladek...
      • Gość: szufladka Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 62.233.214.* 19 lat temu
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Ludzie, nie szkoda Wam czasu na gadanie o takich rzeczach. Przez ten czas, co
        > klikacie, moglibyscie umyc siedem takich szufladek...
        Ależ oni nie mogą się bez paplania o bzdurach obyć, na każdy temat potrafią tak
        bez sensu godzinami pieprzyć, zamiast zająć się czymś pożytecznym, np. tym o
        czym piszą.
        • Gość: Marta Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.chello.pl 19 lat temu
          Ludzie w ogole za duzo gadaja, memlaja tematy do zwymiotowania, bija piane,
          napieprzaja jadaczkami zamiast dzialac. Mnie to ostatnio strasznie boli i
          denerwuje...
          • Gość: mamba Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
            ależ kochana, pocóż czytasz te wszystkie mamlania, kto chce ten sobie mamla,
            kto chce ten czyta. Kto nie chce nie mamla, nie czyta.
    • ewul_ka Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      jak jesteśmy przy tym temacie, to jak umyć to otwory którymi leci woda do szufladki?
      tam dopiero widzę tyle świństwa ale musiałabym chyba przepuścić domestos zamiast
      wody...
    • Gość: asdf bosch sie nie brudzi :-P IP: *.isinfo.pl 19 lat temu
      W moim boschu (made in poland zreszta) szufladka sie nie brudzi. W poprzedniej
      zawsze z czasem sie zbieral brud, a ta ma to jakos tak zrobione ze jest czysta -
      a juz ponad rok minal jak ja mam.
    • Gość: olenka Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 81.219.195.* 19 lat temu
      ja wyciągam szufladkę i czyszczę starą szczoteczką do zębów
      • klef Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
        a ja tam wcale nie czyszcze mam to gdzies szkoda czasu a fleja nie jestem
        • dc22 zadziwiajace!!! 19 lat temu
          naprawe, myslalam ze to tylo z moja pralka cos nie tak:)
          jednak forum to cudna rzecz - wydaje Ci sie ze jestes wyjatkowy a tutaj
          niespodzianka.... ;)

dzieki za rady, dobrze ze sa takie watki, juz wiem co zrobie dzis wieczorek -
          wypiore pralke :)))))))))))))))

milego dnia:)
        • Gość: basia.si Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          A może ktoś mi powie, jak wyciągnąć szufladkę z Whirlpoola?
          Numer mej pralki to AWG 878. Za nic nie mogę dociec,
          jak się ją wyciąga. A brudu trochę jest, choć proszek wsypuję
          bezpośrednio do bębna. Możliwe, że4 to przez płyn do płukania.
          No więc jak się wyciąga tę chol... szufladkę? Proszę o pomoc!!!
    • aleksandrynka Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      własnie znalazłam tego posta, przejęłam się i postanowiłam po raz setny
      sprawdzić, czy przypadkiem nie da się jednak wyciągnąć z mojej pralki szufladki
      na proszek. I... HURRAAA!!! :))) Jeszcze raz dziękuję za inspirację i
      motywację ;)
      • Gość: bti Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        A ja spieszę donieść, że szufladkę już dawno umyłam w zmywarce z dobrym
        skutkiem. Natomiast nie mogę wyjśc z podziwu, że wątek do tej pory żyje i budzi
        takie emocje;-)
        • Gość: Gość Ala Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.chello.pl 19 lat temu
          Oj budzi, budzi. Jak dowiedziałam się,ze czarny nalot to grzyb, zrobiło mi się
          niedobrze. Z szufladką jakoś sobie radzę, ale nad szufladką mam pełno zakamarków
          z malutkimi otworami i tam jest właśnie czarno. Spryskałam pianką do WC
          +szczoteczka do zębów ale efekt mizerny. Poradźcie jak się z tym uporać.Mam
          pralkę Siemensa.
          • Gość: krissy moj bosh sie brudzi! IP: *.edata.net.pl 19 lat temu
            mega dyskusja :) szyfladke to ja regularnie czyszcze,ale jak inne pisza, za
            szufladka to sie dopiero dzieje,ni w zab sie tam dostac :/
    • Gość: u75 Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      3dwhite.pl/?click=e73a1e697d7d69c554ae29fb12de908f
      3dwhite.pl/?click=a330ff89486fe9223d51513b2098ec47
      3dwhite.pl/?click=663c4e532699957da2c9a2bdce33f787
      3dwhite.pl/?click=0273fa70c1087641125e6c7f2ea5a256
    • taja11 Re: czyszczenie szufladki w pralce 19 lat temu
      Jaki problem-po prostu wyjmuje się całą szufladkę i myje wodą.Dzisiaj to właśnie
      robiłam-nie rozumiem skąd k?????????????????????
      • Gość: Mi Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        proponuje namoczyc wyjeta szufladke w wodzie na kilka godzin, wiekszosc brudu
        sama zejdzie, ja mam gorsza sytuacje, bo w mojej pralce szufladka sie nie
        wyjmuje - mam pralke ladowana od gory.Czasami szoruje szczoteczka do zebow i
        klne.
    • Gość: Anet Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: 195.82.167.* 19 lat temu
      Ja robię tak: mam taki prysznic, ze mogę sobie ustawiać różne rodzaje
      strumienia. Więc ustawiam na taki szybki, co to woda leci takim wąskim i mocnym
      strumieniem, wyciągam szufladkę i walę w nią tą wodą! Działa to jak myjka
      wysokociśnieniowa! Brud odskakuje aż miło!
      Moja mama nie ma takich funkcji w słuchawce prysznicowej, więc po prostu ją
      odkręca i leje samym szlauchem. Trochę gorzej, ale też działa :)
    • Gość: kar_ma Re: czyszczenie szufladki w pralce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Najlepiej czyści się pod bieżącą wodą starą szczoteczką do zębów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka