Dodaj do ulubionych

Sprzątanie organizmu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
Kolejny taki sam artukuł, kazdy by coś takiego wymyślił... to porzykre że bez przerwy publikujecie to samo, nie można zatrudnić dietetytka z prawdziwego zdażenia a jak nie... to ja chętnie wam popisze te bzdety bo znam je od 13 roku życia na pamięć...
Obserwuj wątek
    • Gość: titta Re: Sprzątanie organizmu IP: *.botany.gu.se 19 lat temu
      Jeszcze zeby to prawda byla, wiekszasc to mity w czystej postaci...
      • Gość: Midi Re: Sprzątanie organizmu IP: *.aster.pl 19 lat temu
        Stek szkodliwych bzdur. Redakcja takiej gazety powinna zachowywać się bardziej
        odpowiedzialnie - pomyślcie, że ktoś może zacząć się odżywiać w proponowany
        przez Was sposób :(
      • Gość: mis07 Re: Sprzątanie organizmu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19 lat temu
        Dodam jeszcze pare nazwisk autorow, ktorzy sa najbardziej profesjonalni i nie
        tendencyjni: mozna zaczac od tych - bodajze 3 czy juz 4 ksiazek Tombaka,
        ponadto Paavo Airola (np. "Are you confused?), Balch & Balch (wszystkie
        ksiazki), Annemarie Colbin - "The book of Whole Meals", Meredith McCarty, Jesse
        Ziff Cool - "Yor Organic Kitchen", Andrew Weil & Rosie Daley - "The Healthy
        Kitchen", Jade Britton # Tamara Kircher i wiele innych, akurat nie mam ich pod
        reka
        - pozdrawiam -
    • Gość: loth Sprzątanie organizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      rozumiem ze skoro to sie znajduje w dziale kobieta to tylko dla kobiet
      bo jakbyscie mi (kobietą nie jestem) kazali jesc miesa 2-3 rzy w tygodniu nie
      wiecej niz 15g to bym chyba padł po tygodniu...
      pozatym to zaglodzily byscie mnie :p
      • Gość: A. Re: Sprzątanie organizmu IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 19 lat temu
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=48331710&a=49855124
        • eres23 Re: Sprzątanie organizmu 19 lat temu
          A dlaczego wspominając o aluminium nie napomknęliście o wszystkich napojach -
          zwłaszcza kwaśnych sokach - pakowanych w kartony wyściełane wewnątrz właśnie
          aluminium? Artykuł nierzetelny i tyle!
          • Gość: Dżejms Re: Sprzątanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            szanowni poradnicy zapomnieli dodać, iż...
            żeby "oczyszczająca dieta" się powiodła
            nie należy kupować warzyw i owoców w supermarketach.
            w przeciwnym wypadku będziemy mieli zamianę jednych toksyn
            na drugie!
            skąd wziąc w mieście zdrowe warzywa?
            zamiast tzw."świeżych owoców i warzyw" w megastorach
            poleca się przetwory dla dzieci.
            tu przynajmniej będziemy mieli gwarancję
            braku całej "tablicy mendelejewa" w produktach.

życzliwy
            • Gość: rpq Re: Sprzątanie organizmu IP: *.as15444.net 19 lat temu
              dodać by też należało, że dieta oczyszczająca to jedna wielka brednia, co
              zostało udowodnione eksperymentalnie. Na jednej z amerykańskich uczelni
              podzielono grupę studentow, ktorzy zakończyli tygodniowy maraton imprezowy na
              dwie grupy: jedna przez miesiąc "oczyszczano" stosując jeden z detoksow drug a
              poproszono o nie picie, spanie i poprawne odrzywianie, ale bez wynalazkow typu
              zupa z kapusty. Miedzy grupami po miesiacu nie wykryto zadnych roznic. Nerki i
              watroba kazdego czlowieka robia za darmo i bez pieprzenia sie dokladnie to samo
              co kosztowne i idiotycznie nieporeczne detoksy.
    • Gość: abhaod bardzo dobra dieta, do tego polecam hathajoge IP: *.adsl.alicedsl.de 19 lat temu
      oby tylko kazdy mial mozliwosc cos takiego stosowac :)
    • Gość: Marjan Sprzątanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      No... wiosna nie wiosna, brązowy ryży oll de tajm. "Wieczne kulki ryżowe ninja?"
      A pszenica? Ta dopiero sprząta. Ja bym dodał jeszcze naftę i rtęć do tego
      zestawu. Można wąchać, można wcierać. Co jeszcze. Płukanie dupska kawą. Dużo
      słońca, prysznice zimna-ciepła, zimna-ciepła, dużo roweru i... i kokaina. Hmm...
      heroina na wiosnę? No w sumie też może być! (Toksyny trzeba pokonać toskynami!)
      • abhaod Re: Sprzątanie organizmu 19 lat temu

widac, ze ta swoja diete zastosowales biedaku, powachaj do tego jeszcze swoje
        skarpetki, efekt murowany :)
    • Gość: Arturek Oczyszczająca = przeczyszczająca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Chyba najlepszą dietą oczyszczająca jest dieta przeczyszająca. Organizm będzie
      czysty że hej.
      • Gość: mis07 Re: Oczyszczająca = przeczyszczająca? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19 lat temu
        Od wielu lat mieszkam poza Polska i wiem, ze nie "wszystko" mozna kupic w
        Polsce, ale wiele z wymienionych tu pozycji i komponentow jakos mozna dostac.
        Musze powiedziec, ze absolutnie nie chwalac Gazety Wyborczej, przyznam ze
        jestem totalnie zdruzgotany tymi komentarzami niniejszego artykulu. Wyglada to
        jak banda podplaconych przez kompanie farmaceutyczne prowokatorow. Przytaczanie
        takich argumentow jak - amerykanscy naukowcy stwierdzili itp. jest najwieksza
        kompromitacja i dowcipem. Co za glupoty, co za wstyd. Ludzie jak nie macie co
        robic to idzcie sobie pobiegac, przestancie pisac te kretynskie komentarze i
        najlepiej jedzcie wszystko - napewno Wam nic nie zaszkodzi, a jak zaszkodzi to
        amerykanscy naukowcy wyprodukuja "cud" tabletke i Was wylecza. Bo prastare
        azjatyckie powiedzenie - "jestes tym, co jesz" zostalo wymylone tak tylko dla
        jaj..., a jest tyle dobrych ksiazek po polsku...
        • Gość: Aga Re: Oczyszczająca = przeczyszczająca? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 19 lat temu
          OK, to przytocz argumenty innych niezależnych, naukowych badań potwierdzających,
          że dieta "oczyszczająca" faktycznie działa. No wiesz, zawartość "toksyn" przed i
          po, albo poprawa funkcjonowania narządów, albo cokolwiek...
          Jesteś tym co jesz - oczywiście. I jeśli na codzień jesz sensownie, to żadne
          cudowne diety nie są potrzebne, a jeśli jesz "wszystko" to są one tym bardziej
          bez sensu.
          • Gość: mis07 Re: Oczyszczająca = przeczyszczająca? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19 lat temu
            1)Ja nie jestem dietetykiem i nie moge powiedziec, co kto powinien jesc,
            aczkolwiek wypadkowa wszystkich diet na jakiekolwiek sie w zyciu jest, aby jesc
            zdrowa zywnosc: mozliwie w najczystszej postaci - organiczna lub naturalna,
            nieprzetwarzana, swoje dzieci karmilem - jeszcze w Polsce "komunistycznej"
            kaszami a nie milupkami itp. Przez wiele lat bylem na diecie weganskiej,
            makrobiotycznej a teraz holduje po prostu diecie organicznej i staram sie nie
            jadac poza domem - chyba ze musze.
            2)Cel mojego orginalnego komentarza byl, w kierunku kultury komentujacych. Nie
            tylko kultury wypowiedzi, ale w ogole kultury w kazdym zakresie naszego zycia
            (bez zadnych cynizmow) - po prostu nie zatrzymujcie sie - rozwijajcie sie, nie
            bierzcie zlych przykladow z zewnatrz - szukajcie dobrych. Jest masa bardzo
            dobrych publikacji po polsku na temat diet - czytajcie je. Za czasow naszych
            babc i dziadkow kultura jedzenia praktycznie ograniczala sie do wlasciwego
            zachowania przy stole, natomiast obecnie w kulture jedzenia nalezy wpisac
            definitywnie: wiedza na temat produktow (czyli przeczytaj na opakowaniu co jesz
            lub dodajesz do dan), dobrze jest znac zrodlo pochodzenia zywnosci, ktora
            pochlaniamy kazdego dnia, powinnismy wiedziec co z czym mozna laczyc, ile czasu
            co se trawi. Bardzo czesto powodem niestrawnosci jest zbyt maly odstep w
            posilkach. Tycie to najczesciej laczenie slodkich produktow z tlustymi. itp.
            itd. Duze firmy produkujace obecnie zywnosc nie zastanawiaja sie nad tym ile
            pozytywnych elementow dostanie nasz organizm, lecz niestety ile mozna sypac
            roznych doadatkow - i to jak najtanszych, aby jak najwiecej zarobic i aby tylko
            niezaszkodzic - nie przekroczyc norm - o ile jest jedna firma, ktora inaczej
            sie ustosunkowala do biznesu to z gory przepraszam... .
            3)Jak wspomnialem wczesniej probowalem kilka roznych diet i nie wszystkie
            popieram (obecnie jem raz na jakis czas mieso - oprocz wieprzowiny, ale
            wylacznie organicznego pochodzenia i przyrzadzam je sam, nie jem w ogole wedlin
            i nie polecam nikomu). Podczas jednej z diet spadlem z wagi bez zadnego
            uszczerbku na zdrowiu ok. 16 (szesnascie) kilogramow w ciagu 1 (jednego)
            miesiaca (spadlem z 88 kilo na 78.)
            - pozdrawiam - i zycze Wam wszystkim, aby Wasza wiedza o zyciu i zywieniu
            rozwijala sie przez nastepne lat i aby jej zastosowanie pozytywnie wplywalo na
            reszte Waszego harmonijnego zycia i aby byla ona kuznia wiedzy i ostoja Waszych
            nastepnych pokolen.
              - przepraszam - ...spadlem z 88 na 72 kilo...
              - pozdrawiam -
            • pacal2 :D:D 19 lat temu
              > obecnie jem raz na jakis czas mieso - oprocz wieprzowiny,
              > ale wylacznie organicznego pochodzenia

No tak, bo mamy również mięsa nieorganicznego pochodzenia...
              Z metalu, z plastiku...
              • Gość: mis07 Re: :Zywnosc organiczna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19 lat temu
                pacal2 napisal> No tak, bo mamy również mięsa nieorganicznego pochodzenia...
                > Z metalu, z plastiku...
                Czlowieku nie kompromituj sie bo naprawde nie masz pojecia nawet co piszesz.
                Czy wiesz, ze to jest jeden przykladow analfabetyzmu. Poszukaj sobie
                hasla: "zywnosc organiczna", a jak nie znajdziesz to poszukaj sobie
                hasla "idiota". Wkolko to samo - tylko maciciele, dyletanci, prowokatorzy i
                idioci - niedlugo w tym kraju zostana tylko tacy.
                • Gość: mis07 Re: :Zywnosc organiczna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19 lat temu
                  Napisalem to juz wczesniej - ale ktos skasowal. Kilka nazwisk i tytulow
                  ksiazek, ktore znam i osobiscie polecam: Autorzy to m.in. Paavo Airola - znany
                  dietetyk skandynawski (chyba szwedzki)- jedna z cielawszych ksiazek to Are You
                  Confused? (o wszelkich dietach), wszelkie ksiazki Balch & Balch (autorytety
                  miedzynarodowe w branzy dietetycznej i leczenia naturalnego), Annemarie Colbin
                  np. The Book of Whole Meals, ksiazki Jade Britton & Tamara Kircher, Andrew Weil
                  & Rosie Daley (np. The Healthy Kitchen), Jesse Ziff Cool (Your Organic Kitchen,
                  Meredith McCarty, ksiazki Tombaka (dotychczas wydal 3 lub 4 i wiele innych - to
                  tych kilka ktore mam w zasiegu reki i pamietam, ale tak jak wspomnialem jest
                  wiele publikacji w jezyku polskim - polecam wnikliwie poszukac w ksiegarnich
                  - pozdarwiam
                  • scept89 Tako rzecze Tombak (==czysty swir) 19 lat temu
                    Za starthealthylife.com/page205.htm

"Jak zlikwidować cystę na jajniku?

Przy cyście na jajniku bardzo dobrze stosować urynoterapie a ściślej mówiąc
                    mikrolewatywe z gotowanej uryny. Przepisy jak to robić będą w nowej książce lub
                    na turnusach oczyszczania organizmu."

Wyznawcy pana T. zasluguja jedynie na struge zimnego moczu na rozpalone czola.
              • Gość: Ania Re: :D:D IP: *.icpnet.pl 19 lat temu
                aż sobie przypomniałam jak zobaczyłam mięso mielone zrobione z kaszy gryczanej.
                wiadomo, że każdy się połapie. nie wiem jak ktoś mógł wpaść na tak idiotyczny
                pomysł. a do mielonego można przecież wmieszać tyle odpadków...
    • Gość: Bera Żywnośc zatruwa nas , rakotworcze wyroby . IP: *.c31.msk.pl 19 lat temu
      Kontrole żywności , wody zatrutej co robią ? Chleb , wędliny to sama chemia . Produkcja rakotworcza idzie na calego . Żywność nas zatruje , nie trzeba wojen .
    • Gość: popaj Re: Sprzątanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Może i taki sam, ale trzeba ciągle i niezmordowanie przypominać o tym jak się
      odżywiać i jaki styl życia prowadzić. O choroby układu krążenia coraz łatwiej w
      naszych czasach, a przecież chcemy żyć jak najdłużej i jak najlepiej.
    • Gość: Kb Re: Sprzątanie organizmu IP: 70.142.198.* 19 lat temu
      Aby to zrobic, normalny czlowiek musi wziac urlop. Przy rodzinie i codziennych
      obowiazkach jest to nie realne.
    • Gość: Pi Re: Sprzątanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      I znów włos zjeżył mi się łbie, jak po lekturze każdych postów pod artykułami.
      Stosuję cos podobnego parę razy w roku i zawsze czuję sie lepiej, mało tego -
      znika mi fałdka na brzuchu, której nie pomagają diety i wyrzeczenia. Do tego
      jakiś naturalny specyfik odtruwający i sialala.
      • scept89 prostowanie czakramow 19 lat temu
        Pi napisał(a):

> I znów włos zjeżył mi się łbie, jak po lekturze każdych postów pod artykułami.
        > Stosuję cos podobnego parę razy w roku i zawsze czuję sie lepiej, mało tego -
        > znika mi fałdka na brzuchu, której nie pomagają diety i wyrzeczenia.

Inny "expert":
        1) od jedzenia marchewki i innych warzyw prostuja sie czakramy i swietlistosc
        Twojej aury sie wzmacnia.
        2) jesz warzywka, czujesz sie lepiej -> przechodzisz na wiare w czkramy?

Z glupoty -> cokolwiek.
    • Gość: a Sprzątanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Rolnicy w Polsce mogliby zaczac produkowac zdrową żywnośc a popyt na nią mógłby
      sie pojawić wraz ze swiadomoscia tego co naprawde jemy i poszukiwaniem
      naturalnych produktów. Mogłyby sie pojawiac na targach, w sklepach z
      certyfikatem, dotyczyc nie tylko produktów rolnych. Jeżeli świadomość że
      większość rzeczy nas truje byłaby powszechna pojawiłby sie popyt a produkcja
      byłaby bardziej opłacalna. W końcu ludzie szukaliby tylko takich rzeczy a
      producenci widzac to przestaliby sypac chemię do rzeczy które trafiaja do
      naszych domów.
    • Gość: Dr. Wiem Wszystko Najskuteczniejsz jest .. lewatywa z 6 wiader ... IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 19 lat temu
      tzw. polkowa, sprawdzona przez armie czewona i stosowana teraz z duzym sukcesem
      przez US w slunnym miedzynarodowym kurorcie 'Guantanamo".
    • Gość: Imre Rewelacja IP: *.net155.okay.pl 19 lat temu
      Sam przerabiałem, ale zamiast jogurtów należy stosować tradycyjny napój górali
      polskich " zentyce" doskonale przeczyszcza jelita. Niektórzy sporzywający nawet
      do lasa nie zdążą dolecieć. Rewelka. Ale najlepiej oczyszczasz organizm stosując
      dietę "0". Zero jedzenia,zero picia , jak przeżyjesz 14 dni to jesteś
      oczyszczony a w kieszeni zostanie. Jestem fanem tych cudownych diet. Polecam.
      Kiedyś Śp. Władysław Hasior twierdził że nic tak nie oczyszcza atmosfery wśród
      zgromadzonych jak herbata po "Hasiorsku" , ale nie była zielona, raczej z
      soczkiem malinowym i takim napojem co wszystko wymyje "nawet ręce i szyje".
      Polecam na samo -oczyszczenie i szybciej działa niż te wszystkie diety.
    • Gość: luidia Sprzątanie organizmu IP: 212.244.119.* 19 lat temu
      myślę że całe życie trzeba sprzatac w organiżmie trzeba zmienić kuchnie polską
      • Gość: do mis07 Re: Sprzątanie organizmu IP: 212.87.244.* 19 lat temu
        Wiesz....ja też bym chciała sie tak ładnie oczyscić i nie ukrywam ze też
        troszke kilogramów zrzucic...unikam miesa i chleba i jak na razie poleciało mi
        8 kg. Mam prosbę...może mogłbyś napisac swój jadłospis na dietce na której tak
        duzo ( 16 kg) schudłeś? Pozdrawiam Cieplutko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka