Dodaj do ulubionych

Najprostsze CIACHO !!

19 lat temu
Może to dziwne, ale nigdy w w życiu nie piekłam ciasta.
Chciałabym w końcu jakieś upiec.

Dlatego Drogie Panie, może podpowiecie mi:

JAKIE CIASTO JEST NAJPROSTSZE??

Takie łatwe, "bez zachodu", a zarazem smaczne.

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawa Re: Najprostsze CIACHO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Pani Ewo, tak czytam te Pani liczne wątki i chciałam zapytać ile Pani ma lat?
      W gospodynię domową bawią się już małe dziewczynki ale nawet one wiedzą że
      wydrukowano wiele książek kucharskich, a te strasze z dostępem do netu to nawet
      sobie forum "kuchnia" założyły.
      • pani.ewa Re: Najprostsze CIACHO !! 19 lat temu
        Lat mam 20. A dokładnie skończę 22 marca !!

Nie musicie wiecznie i złośliwie przypominać, że wszystko można znaleźć w
        googlach !!

Już wiele razy wypowiadałam się na ten temat, że na KAŻDY wątek można
        odpowiedzieć tak samo-mianowicie:
        podesłać link googli !!

Chyba po to są fora, żeby PYTAĆ, i żeby ŻYCZLIWI mogli odpowiadać !!
        Równie dobrze, do każdego można się doczepić, żeby nie pisał wątków, bo
        odpowiedź znajdzie w wyszukiwarce !!

Naprawdę - jeśli ktoś ma zamiar tylko złośliwie komentować, a nie pomagać, to
        proszę - dać sobie spokój i pozostawić BEZ komentarza !!

POZDRAWIAM
          Poza tym, ja jako mała dziewczynka, nie bawiłam się w gospodynię domową.
          Owszem lubię gotować i wychodzi mi to świetnie.
          Jednak moja mama też nigdy nie piekła ciast, bo nie potrafiła !! Więc nie miałam
          gdzie się tego nauczyć, czy chociaż podpatrzeć !!

Wiem dobrze, że są książki kulinarne, ale każdą, którą miałam w rękach to była
          raczej dla "siedzących w temacie" a ja - powtarzam , jestem laikiem więc sądzę,
          że pewnie wyszły by mi same zakalce.
          Dlatego pytam o najprostsze ciasto na świecie !!

To chyba nie jest tak wiele - ODPOWIEDZIEĆ??

No chyba, ze komuś korona z głowy spadnie...

pozdrawiam
        • Gość: pani.zosia-samosia Re: Najprostsze CIACHO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Niby kto pyta nie błądzi, choć czasmai bywa upierdliwy.
          A google to przydatny instrument;))
            Zgodzę się z Panią Zosią Samosią, ale naprawdę dziwię się, dlaczego niektórzy
            tak nieżyczliwie reagują na jakieś posty, które według mnie są jak najbardziej
            na miejscu.
            Przecież gdyby nie to, że ludzie pytają, a inni chętnie odpowiadają - nie byłoby
            FOR !!

Przecież zadawanie pytań to główny powód istnienia FOR !!
            • Gość: pani.zosia-samosia Re: Najprostsze CIACHO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
              www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=ciasto%2Bprosty+przepis&lr=lang_pl&btnG=Szukaj+w+Google
              Wyniki 1 - 10 spośród około 167,000 w języku polski dla zapytanie ciasto+prosty
              przepis. (Znaleziono w 0,14 sek.)

To powyżej potraktuj jako prezent ode mnie:))

ps. Forów, nie for:))
                DZIęKI :)

POZDRAWIAM
              • Gość: lulka Re: Najprostsze CIACHO !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
                Najprostsze to: jajka, mąka, margaryna, proszek do pieczenia, cukier. MOżna dodać kakao.
                Im mniej jajek, tym ciasto cięższe, im więcej - tym bardziej przypomina biszkopt.

Podam prosty przepis: 2-3 jajka, 2 szklanki mąki, sok z cytryny (jedna mała lub poł większej), szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 kostki margaryny. Wszystko zmiksować. Najlepiej najpierw margarynę i cukier, potem dodać, jajka, mąkę, sok i proszek. Formę posmarować resztą margaryny i piec (ja to robię na oko) ok 50 minut w temp. 170-180 st. ]
                Potem możesz robić wariacje na temat...Zamiast cytryny kakao, albo wiśnie, albo co tak sobie wymyślisz. Ale cytrynowiec jest całkiem fajny. Jesli chcesz, żeby ciasto mniej wyrosło, a było "cięższe" daj mniej proszku.
                Powodzenia!

A do reszty pań: nie wymądrzajcie się tak, kochane, bo wam zaszkodzi. Prosiła o przepis, nie dobre rady gdzie go szukać.
                Zlośliwość i jeszcze raz złośliwość. Plus bezinteresowna nieżyczliwość. Wstrętne i durne.

Pzdr p, ewę.
                • pani.ewa Dziękuję, ślicznie ;) 19 lat temu
                  LULKA, serdecznie dzięki za przepis.
                  Mam nadzieję, że mi wyjdzie :)

Pozdrawiam serdecznie ;)
    • Gość: eska Re: kochana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      jest przecież na tymże portalu gazeta
      forum Kuchnia, tam pytają o wszystko co dotyczy gotowania
      nie umiesz znaleźć czy co?

forum.gazeta.pl/forum/0,53940,3621211.html
    • Gość: ja:) Re: Najprostsze CIACHO !! IP: *.acx.pl 19 lat temu
      Pani Ewo:) Proszę się nie przejmować głupimi docinkami. Jak czytam, w różnych
      wątkach wieczne : "poszukaj w googlach", to zastanawiam się jak bardzo ci
      ludzie muszą się nudzić, że chce im się to ciągle wpisywać?:) Po co to pisać?
      Nie masz nic do powiedzenia prócz głupiego hasełka, to nie pisz nic. W myśl
      zasady: "nie mam nic dobrego czy mądrego do powiedzenia, to nie mówię/nie piszę
      NIC". Najlepszym sposobem na nich jest ignor, uśmiech od ucha do ucha i dalej
      robić swoje:) Gdyby wszyscy zaglądali ino w google, to jaki sens miałoby
      istnienie jakichkolwiek forów?:) Niech mielą "łozorem", widać to lubią:)
      Tak samo nie widzę potrzeby tłumaczenia się z tego ile masz lat. Możesz mieć
      i 50, i nie musisz znać się na pieczeniu. Co to jakaś ujma? Za to możesz znać
      się na takich rzeczach, o których inni nie mają pojęcia:) Pozdrawiam Ciebie
      i lulkę - przynajmniej jedna konkretna:)

--------
      :-)

• Gość: mika9949 Pani Ewo.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Dziewczyno doskonale cię rozumię dlatego podrzucam ci link GP znajdziesz tam
        naprawdę wiele ciekawych przepisów dla bardziej i mniej zaawansowanych
        fotoforum.gazeta.pl/71,1,777.html?f=777.
        A to przepis na pyszne i bardzo proste!!! ciast robi je moja 18-letnia córka
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,55077835,56434096.html?f=777&w=55077835&a=56434096
        Kolejny przepis godny polecenia i też prosty na ciepło i na zimno
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,53623998,53623998.html
        A to przepis na babkę również prosty a babka przepyszna
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,49524353,49524353.html
        Jest tam wiele innych smacznych ciast i potraw czytając przepis i sposób
        wykonania będziesz wiedziała czy dasz radę.Zresztą jak czegoś nie wiesz to
        zwyczajnie o to pytasz i to jest fajne na galerii bo książka kucharska przecież
        nie odpowie na nasze wątpliwości.
        Pozdrawiam i życzę samych sukcesów kulinarnych.
        • Gość: gość Re: Pani Ewo.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          No proszę kto chce to sobie poradzi,ale pani Ewie widać się nie chce.
    • pani.ewa Dzięki Serdeczne :) 19 lat temu
      Dziękuję za wszystkie przepisy i dobre rady.

A wszystkie złośliwie komentarze - PRZEMILCZĘ...
      (Nie będę zniżać się do takiego poziomu jak ich autorzy)

POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka