IP: *.ghnet.pl 19 lat temu
może ktoś z Was również miał problem z materacem. Leży sobie bezpośrednio na
podłodze i od jakiegoś czasu nabrał specyficznego(nieprzyjemnego) zapachu.
Nie wiem co jest przyczyną, ale może Wy wiecie co z tym zrobić??
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: materac IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
      Czy ten materac w swoim skladzie ma welne owcza?
      • Gość: aaa3 Re: materac IP: *.ghnet.pl 19 lat temu
        no właśnie nie ma - to zwykły materac sprężynowy.......
        • jadwiga_r Re: materac 19 lat temu
          Od spodu materac nie ma dostępu powietrza i dlatego taki nieciekawy zapach.
            tylko jak się go pozbyć.......:-( może są jakieś odświerzacze??
            • noie Re: materac 19 lat temu
              a moze by tak podniesc w ciagu dnia materac, oprzec o sciane...niech sie troche
              wywietrzy..... :-)
                Od tego zaczęłam:-) ale nic nie pomaga, nie jest to znowu BAAAArdzo
                nieprzyjemny zapach, ale przeszkadza.....
                  Może masz płyn do kapieli z firmy Avon o nazwie Chocolate Truffle i wymyj tym
                  materac. Może też płyn do kapieli/ten zagęszczony/ Palmolive pomoże.
                  W płynie z Avonu wyprałam wkładki z butów zimowych kozaczków,łapcie,które
                  niestety chwyciły zapach potu.
                  O dziwo niemiły zapach znikł, a po tej kapieli wkładki ładnie pachną płynem,
                  chociaż od tego zabiegu minał miesiąc.
                  Zrób test na niewielkim obszarze materaca i porównasz, czy pomogło.
                  • baja47 Re: materac 19 lat temu
                    na balkon ( jesli masz) z nim co jakiś czas
                    a w ogóle, co jakis czas postawic go w pionie, by dostał powietrza
                      Pytalam o sklad Twojego materaca dlatego, ze ja mam podobny problem z tym ,ze
                      moj ma welne owcza. O dziwo nie lezy na podlodze ,tylko na drewnianym stelazu a
                      wiec przeplyw powietrza jest. NIe pomaga nic, wietrzenie ,trzepanie i inne
                      cuda. Nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo? , zastanawiam sie nad wymiana
                      materaca, ewentualnie samego pokrowca. Ale czy to cos da? Czy ten przykry
                      zapach nie jest wewnatrz?
                        Wlasnie wrocilam ze sklepu z materacami i przeprowadzilam akcje z moim
                        materacem. NIestety to nie smierdzi pokrowiec , tylko wnetrze materaca.
                        Rozsunelam zamek pokrowca i to nie zadna welana w nim tylko ten zapach wydobywa
                        sie z wewnatrz , pod gabka sa sprezyny i to jest to. Mialam nadzieje,ze to
                        pokrowiec, wymienie i po problemie. Niestety w tym przypadku zostala mi wymiana
                        materaca. Przykre bo jest dwuletni a wiec starym go nazwac nie mozna. Tylko
                        teraz nastepny problem, jaki kupic nastepny,zeby nie bylo takiego problemu? Moj
                        jest sprezynowy, kieszeniowy, lato-zima.
                          tak, to zapach wewnątrz...niestety:-( też myślałam o wymianie ale szkoda mi go -
                          jest przewygodny. Spróbuję więc prania płynem, mam nadzieję że pomoże....
                            Napisz o efektach. Tez mi szkoda kasy na nowy.
                              Jeżeli nie upłynął okres dwóch lat od zakupu i posiadacie paragon, to możecie
                              reklamować materac u sprzedawcy, "jako towar zakupiony niezgodnie z umową".
                              Podejrzyjcie w sklepie,czy przeznaczone do sprzedaży mają instrukcje sposobu
                              użytkowania.
                              Jeżeli przy materacu jest instukcja uzytkowania, a nie zastosowaliście się do
                              niej, sprzedawca może nie uznać reklamacji.
                              W przypadku trudności z uznaniem reklamacji,proponuję udać się do Powiatowego
                              Rzecznika Konsumenta przy Starostwie Powiatowym.
    • dabrovski Re: materac 9 lat temu
      Nie znam przyczyny, ale jak będziesz szukała nowego materaca to polecam sklep materace otwock -> materaceotwock.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka