Gość: gosc IP: *.um.lublin.pl 19 lat temu witam, polecćie babeczki dobrą pastę do butów: dobrze nawilżającą, natłuszczającą może być do polerowania! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikjandomin Re: pasta do butów 19 lat temu Gość portalu: gosc napisał(a): > witam, polecćie babeczki dobrą pastę do butów: dobrze nawilżającą, > natłuszczającą może być do polerowania! > Pozdrawiam Tylko do polerowania pasta jest dobra. Całkiem niezłe są polskie pasty, co je mają w CCC. Duży wybór kolorów. Jeszcze lepsze w takich wielkich puszkach, brałem w OBI, nazwy zapomniałem, mają wosk pszczeli w składzie i pachna miodem. Pamiętaj, ze buty musisz najpierw wyczyścić, napastować, i dać paście wsiąknąć. Z godzinę najmarniej. Potem polerować. Pastować buty regularnie. Jesli potrzebujesz dobrej ochrony przedwilgociowej, to kup NIXWAX w paście. Zapastuj na noc, rano wyczyść buty zwykłą pastą. Jeśli wychodzisz gdzieś, gdzie połysk się niezbyt super liczy (np. sklep), a leje - dobrze jest napastować buty na świeżo tuż przed wyjściem. Wszystkie uwagi powyżej do skóry licowej. Do lakierków bywają specjalne środki. Do skóry mechatej też. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: pasta do butów 19 lat temu Najlepsze są pasty z lanoliną. Podobno te pasty, co od razu dają połysk, niszczą buty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: pasta do butów IP: 195.117.234.* 19 lat temu Wszystkie pasty w płynie są do niczego!!! nawet te najlepsze, markowe. Zniszczyłam nimi 2 pary butów. Znajomy szewc powiedział mi, że te płynowe pasty zawierają w sobie zawsze jakiś składnik - rozpuszczalnik, by zachowywały płynną konsystencję (np. alkohol) i to powoduje wysuszanie i pękanie butów, bez względu na to z czego są zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś