Gość: mk IP: 89.174.106.* 19 lat temu Wczoraj kupiłam sobie buty, niestety nie wiem co mnie zaślepiło w sklepie i nie czułam, że są trochę za ciasne.... Znacie może jakieś sposoby żeby rozszerzyć zamszowe buty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ixi Re: ciasne buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu można kupić specjalny preparat do rozszerzania butów w aerozolu np. w Deichmanie Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: ciasne buty 19 lat temu Wymienic na wiekszy rozmiar. Buty kupuje sie po poludniu jak sa zmeczone i podpuchniete. Staracjac sie powiekszyc buty domowymi sposobami tylko je zdefasonujesz. Chyba , ze sa za cisne tylko odrobine. Wtedy wystarczy zalozyc lekko wilgotne cienkie skarpetki i pochodzic w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: ciasne buty IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19 lat temu pianka z deichmanna - bezapelacyjnie!!!napisz ak wyszło!ja tez miałam balerinki kupione w ccc z zamszu, chodziłam w nich tydzień i nic... kupilam pianke i po paru minutkach od razu ulga:)rozmiar o 1 wiekszy by mi chlapal na stopie. Odpowiedz Link Zgłoś
weisefrau Re: ciasne buty 19 lat temu Pianka: do buta napakować pianki i na nogę natychmiast. Powtarzać do skutku. Bez pianki nie używam żadnych butów typu czółenka. Odpowiedz Link Zgłoś
lozanka Re: ciasne buty 19 lat temu A czy taka pianka pomoże na skórzane buty??? I na czym jej użycie konkretnie polega? Odpowiedz Link Zgłoś
weisefrau Re: ciasne buty 19 lat temu No, plastiku raczej nie rozciągnie, tak sądzę. Na skórzane działa bez pudła. Pianka zwilża skórę i czyni ją podatną na rozciąganie, ale nie tworzy zacieków i plam. Angielscy szewcy polecają nalać wody do butów ( zimnej) i po wylaniu jej nałożyć wilgotne buty na nogi w skarpetkach. I chodzić. Pianka jakaś milsza w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aiwatko Re: ciasne buty IP: 83.238.128.* 19 lat temu skórzanie, nieskórzane, potrzeć wacikiem nasączonym alkoholem (spirytus, bimber, wódka...) te miejsca, w których uciska. Grubsza skarpetka na nogę i rozchodzić po mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś