Gość: pit IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 23 lata temu jestem 24 letnim facetem ktory ma pryszcze, bylem u dermatologow ale nic konkretnego i skutecznego mi nie polecili, znacie cos na pryszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starlette Re: pryszcze IP: *.acn.waw.pl 23 lata temu Pit, to nie jest dobre forum na urodzie i zdrowiu ciągle sie o tym plepla, poszukaj w wyszukiwarce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIO Re: pryszcze IP: *.d1.club-internet.fr 23 lata temu Czesc - jest jeden bardzo skuteczny lek szwajcarskiej firmy ROCHE. Kuracje zaczyna sie na jesieni lub zima; kiedy nie ma tyle slonca, bo nie wolno sie w czasie kuracji za bardzo na nim pokazywac. Lek nazywa sie roaccutane i jest na prawde skuteczny - sam przetestowalem i pozegnalem sie z tradzikiem raz na zawsze. Skonsultuj sie z Twoim lekarzem w tej sprawie, dla facetow jest to lek 100% bezpieczny, kobiety musza bardziej uwazac (ciaza...) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiemnastka Re: pryszcze IP: *.gorzow.mm.pl 23 lata temu A tak na marginesie to kuracja tym lekiem wyniesie cie około 3000 zl :) Natomiast ja na trądzik proponuje: - zel do cery tradzikowej - tonik antybakteryjny bezalkoholowy (np. benzacne) - maseczke z drozdzy - preparaty z serii pharmacerisT To do higieny i pielegnacji, a jako leki np. - zineryt (antybiotyk bez recepty) - benzacne zel (ale tylko miejscowo) - differin Pomocne są tez kremy z kwasami (ja dotychczas nie stosowałam), a pozatym nalezy łykać witaminki A,E,B-complex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryska Zineryt Jest na recepte Osiemnastko!!! IP: *.t / 192.168.10.* 23 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiemnastolatka Re: Zineryt Jest na recepte Osiemnastko!!! IP: *.gorzow.mm.pl 23 lata temu Zineryt mozna kupić bez recepty, ja kupilam. Jak nie wierzysz to sprawdz w portalu gazety, sa tam wymienione popularne leki na tradzik dostepne bez recepty. Sama bylam zdziwiona tym faktem, bo to antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIO Re: pryszcze IP: 194.206.253.* 23 lata temu No tak, ale wszystko zalezy od tego, w jakim stanie jest Twoja skora: tradzik w ciezkich stanach to choroba a nie dolegliwosc, ktora zwalczysz kosmetykami, poza tym i tak odpowiednia higiena pomoze go zwalczyc, Roaccutane jest lekiem drogim, ale wyjatkowo skutecznym, warto w niego zainwestowac i skonczyc z tradzikiem raz na zawsze, no chyba, ze komus z nim do twarzy ;-)) pzdr! ps: dobre efekty daje eksfoliacja kwasami owocowymi w gabinetach dermiki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia20 Re: pryszcze IP: *.pop.e-wro.net.pl 23 lata temu polecam cała serię CLEAR+ z Oriflame, jestem doradcą kosmetycznym tej firmy i juz kilka osób wyleczyło w ten sposób pryszcze, stosowali maseczki (cytrynowa peel-of i maseczka z glinką), żel do mycia buzi ALOE, tonik nawilżający CLEAR+ i krem nawilżający- matujący CLEAR+, na pojedyncze wypryski żel normalizujący do cery tłustej i trądzikowej CLEAR+. To żmudna i systematyczna praca i codziennie poświęcony czas, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia20 Re: pryszcze IP: *.pop.e-wro.net.pl 23 lata temu polecam również serię TEA TREE, ale są to kosmetyki już mocniejsze, można łączyć serię ALOE, CLEAR+ i TEA TREE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: pryszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Pit ,co ja Ci będę radziła. Oglądałeś film pt.Chłopaki nie płaczą? Tam jest taka scena u dermatologa. Masz dziewczynę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: pryszcze IP: 217.153.150.* 23 lata temu Ja tez polecam gorąco roaccutane. Wiele lat chodziłam do dermatologów, kosmetyczek, endokrynologów. Kupowałam żele, płyny antybakteryjne, maści, mydła, antybiotyki, itp. itd. Zawsze trądzik powracał. Przeszłam 5-miesięczną kurację (5x 320zł)i zapomniałam co to jest trądzik, do tego mam bardzo ładną cerę i żałuję, że nie było tego leku wcześniej, to nie miałabym rozszerzonych porów i innych drobnych pozostałości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: pryszcze IP: *.nowanet.lub.pl / 10.3.20.* 23 lata temu anulko a czy miałas jakies efekty uboczne podczas brania tego leku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: pryszcze IP: 217.153.150.* 23 lata temu Jedynym efektem była wysuszona w tym czasie skóra i włosy, ale teraz już wszystko wróciło do normy. Anka Odpowiedz Link Zgłoś