Gość: Boguchna IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu Czy stosował ktoś z Was dietę niełączenia? I czy z dobrym efektem czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosanne Re: dieta niełączenia 23 lata temu Stosuję ją od ok. roku. Bardzo dobre rezultaty. Czuję się doskonale. Przed rozpoczęciem diety miałam problemy z pojawiającą sie co jakiś czas wysypką (alaregią?) na dłoniach. Lekarz nie za bardzo był w stanie mi pomóc. Od rozpoczęcia diety wysypka więcej nie wystąpiła. Z tym, że to raczej nie jest dieta - żeby osiągnąć rezultaty nie da się tego stosować przez np.1 miesiąc a potem wrócić do poprzedniego sposobu żywienia. Trzeba te zasady po prostu wdrożyć i być konsewkentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: dieta niełączenia 23 lata temu A czy mogłabyś polecić jakąś dobrą, obszernie traktującą temat, książkę o tej diecie (dieta to sposób żywienia, a nie krótkotrwała kuracja odchudzajaca, więc jak najbardziej jest to dieta). Ja również jestem zwolenniczką tego sposobu żywienia, bo spróbowałam i czułam się świetnie. W ogólnych zarysach wiem, o co chodzi, ale mam czasami wątpliwości. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanne Re: dieta niełączenia 23 lata temu Ksiązki na których się bazuję Jadwiga Górnicka "Apteka natury" - z żywnieniu, ziołach, shiatsu Michał Tombak "Żyć długo i zdrowo" oraz "Żyć 150 lat" pozdrawiam i życzę wytrwałości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: dieta niełączenia 23 lata temu rosanne napisała: > Ksiązki na których się bazuję > Jadwiga Górnicka "Apteka natury" - z żywnieniu, ziołach, shiatsu No proszę, również ją mam ;-) Ale czy to, co tam jest na temat tej diety, wystarczy? D. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanne Re: dieta niełączenia 23 lata temu część zasad (łączenie, co jadać rzadko, wcale, czego unikać) z Górnickiej. Ale bardziej szczegółowe zalecenia razem z wyjaśnieniami są w książkach Tombaka. Jestam więcej przykładów - pory jadania posiłków, przepisy, szczegółowa tabelka połączeń najlepszych i najgorszych. np: przed każdym posiłkiem białkowym należy zjeść sałatkę z warzyw zielonych (koniecznie wtedy gdy mięso zostało usmażone na oleju). Nie podgrzewać posiłków mięsnych wielokrotnie, ani zostawiać dania na następny dzień. itd. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madża Re: dieta niełączenia IP: *.adm.uni.wroc.pl 23 lata temu A na czy polega ta dieta? Zainteresowałam się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu Dziękuję Wam bardzo - straciłam już nadzieję, ze ktokolwiek mi odpowie. Ja też mam wątpliwości co mogę łączyć a co nie. Słyszałam o ksiazce "Dieta Haya czyli niełączenia" Love Gilly, Diemling Patrizia - tam jest podobno opisane i przepisy na potrawy. Tylko jej u mnie w mieście znaleźć nie mogę. A czy w tych wymienionych ksiażkach jest ta dieta opisana bardziej dokładnie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rosanne Re: dieta niełączenia 23 lata temu Nie wiem jak szczegółowej informacji oczekujesz. Podane są tam kategorie prodktów białkowych, węglowodanowych i pozostałych. Oraz z połączenia: dobrych, dostatecznych i złych (np. kotlet i ziemniaki).Są również rysunki (dobre na lodówkę) o zasadach łączenia. Informacje co jest korzystne dla zdrowia, a co nie (np. konserwowa papryka), jak często je jadać i jak przygotowywać. Oraz pory posiłków, zasady stosowania ziół ("apteka natury"), radzenia sobie w różnych problemach zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu Właśnie czegoś takiego oczekuję, dzieki wielkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieta Re: dieta niełączenia IP: *.chello.pl 23 lata temu Polecam goraco PIEKNO ZYCIA autorstwa MAI BLASZCZYSZYN Gość portalu: Boguchna napisał(a): > Dziękuję Wam bardzo - straciłam już nadzieję, ze ktokolwiek mi odpowie. Ja też > mam wątpliwości co mogę łączyć a co nie. Słyszałam o ksiazce "Dieta Haya czyli > > niełączenia" Love Gilly, Diemling Patrizia - tam jest podobno opisane i > przepisy na potrawy. Tylko jej u mnie w mieście znaleźć nie mogę. A czy w tych > wymienionych ksiażkach jest ta dieta opisana bardziej dokładnie?? > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: dieta niełączenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Gość portalu: Madża napisał(a): > A na czy polega ta dieta? Zainteresowałam się. Pozdrawiam Chodzi o niełaczenie w 1 posiłku tłuszczy, białka, z weglowodanami, a zatem nie wolno spozywac mies, serów, masła z chlebem ziemniakami , produktami mącznymi. Rewolucja jesli chodzi o sposób zywienia Polaków. Jesli kotlet to tylko z surówka, bez pyrów, o kanapce z serem czy wedlina zapomnij, itd. Taka dieta powoduje prawidłowe trawienie pokarmów i ogólnie zdrowie. Sama stosuje, choc nie do konca konsekwentnie, ale oduczyłam sie jedzenia ziemniaków z sosami, kanapka tez z dzemem lub miodem. Poza tym Tombak ma racje co do mleka- ludziom ono szkodzi, potrzebują go tylko cieleta, wielu ludzi nie moze go strawic, a nam ciagle wmawiaja -Pij mleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu A jak to wygląda od strony wagi? rosanne czy udało Ci się schudnąć? Miłego dnia didi Odpowiedz Link Zgłoś
rosanne Re: dieta niełączenia 23 lata temu Prawdę mówiąc akurat na to nie zwracałam specjalnej uwagi. Myslę, że może trochę schudłam, ale bez efektownych rezultatów. Dietę zaczełam z powodów zdrowotnych, a nie wagowych (bynajmniej nie jestem wcale filigranowej postury). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opasłe_babsko PODAJCIE adres www do tej DIETY,pls!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 23 lata temu napewno ktoś ma zlokalizowaną taką stronkę. A o książkę może być trudniej. Ja szukałam na stronach pl i NIC nie znalazłam, oprócz tego co ostatnio w tygodniku "Kobieta" czyli kilka przepisów i prawd(?) obiegowych. Także prawie nic na W.P. Natomiast o bezsensownej diecie kwaśniewskiego doktora całe tony, no i oczywiście Cambrige i Herba life królują. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu ja niestety takiej strony nie znalazłam a przejrzałam wszystko co wyskoczyło mi w wyszukiwarce. Na kilku różnych stronach jest kilka zdań podanych, czasem kilka przepisów i to wszystko. Nie wiem czy w ogóle taka strona istnieje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: PODAJCIE adres www do tej DIETY,pls!!!!!!!!! IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu znalazlam jednak stronę na temat tej diety, ale po niemiecku, niestety i tam chcą zarobić :/ ale parę rzeczy można znaleźć, przynajmniej większą tabelę produktów i do której grupy należą, co łączyć a co nie, gdyby ktoś chciał: www.trennkost-club.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: PODAJCIE adres www do tej DIETY,pls!!!!!!!!! IP: *.wmc.com.pl 23 lata temu Witaj , ja tez mam problem jeśli chodzi o odchudzanie i o diety.Jestem chyba jeszcze nie gotowa psychicznie na ten krok ,chociaż bardzo pragne zrzucić chociaż 10.znalazłam taki adres : www.odchudzanie.org.pl zobacz może ci sięprzyda.POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: dieta niełączenia 23 lata temu A gdyby tak spoldzielczym sposobem zaczac umieszczac w tym albo osobnym watku na tym forum wyczytane w ksiazkach madrosci na temat tej diety i sprawdzone przepisy? (co poniektorzy czytelnicy z roznych stron swiata pisza i trudno im znalezc rzeczone lektury)? A moze na forum Kuchnia cos jest? Jesli chodzi o mnie, stosowalam przez jakis czas zalecenia z ksiazki pana Tombaka - oprocz zasady nielaczenia jest tam zalecenie, zeby sie nie przejadac - chodzi o to, ze jesli sie prawidlowo zestawia posilki to zoladek jest w stanie znacznie lepiej zagospodarowac to, co dostanie i jakoby na kazdy posilek wystarczy jadla o objetosci kuli zrobionej z dwoch zwinietych dloni (przy czym jedna dlon to picie, a druga jedzenie - pic nalezy PRZED jedzeniem a nie po - chodzi o to ze napoje rozrzedzaja soki zaladkowe i utrudniaja trawienie). Na schudnieciu mi nie zalezalo bo jestem dosc drobna, ale schudlam i tak w ciagu miesiaca prawie 10 kilo i nie bylam glodna - z tym, ze mogl byc to efekt wczesnej ciazy w ktorej akurat bylam. Troche mnie to przerazilo a z drugiej strony w czasie ciazy i tak mam dziwne apetyty, do diety pana Tombaka pewnie sprobuje powrocic po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu lolyta napisała: > A gdyby tak spoldzielczym sposobem zaczac umieszczac w tym albo osobnym watku > na tym forum wyczytane w ksiazkach madrosci na temat tej diety i sprawdzone > przepisy? (co poniektorzy czytelnicy z roznych stron swiata pisza i trudno im > znalezc rzeczone lektury)? A moze na forum Kuchnia cos jest? Jestem za! Znalazłam już wiele niemieckich stron, na których ta dieta jest opisana dokładnie. Również parę przepisów, w tym kobiety która zajmuje się tym od ponad 10 lat. Niestety zdobyć jej książkę w języku polskim jest chyba niemożliwe. A po niem. za drogo wychodzi :/ Są tam nawet przepisy na ciasta, co mnie zaskoczyło! Czy ktoś ma książkę "Dieta Haya czyli niełączenia"?? Chętnie dowiediałabym sie czy jest warta swojej ceny i co się w niej znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja w temacie :-) Re: dieta niełączenia IP: *.zgpila.com.pl / 192.168.5.* 23 lata temu Dziewczyny, przeciez wszystko i jeszcze wiec ej na tematy odchudzania, w tym o diecie nielaczenia macie w sasiednim forum fitness, podaje link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=342 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu Gość portalu: ja w temacie :-) napisał(a): > Dziewczyny, przeciez wszystko i jeszcze wiec ej na tematy odchudzania, w tym o > diecie nielaczenia macie w sasiednim forum fitness, podaje link > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=342 A JA NIE MOGĘ ZNALEŹĆ GDZIE TAM JEST O DIECIE NIEŁĄCZENIA :/ Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: dieta niełączenia 23 lata temu Teraz mi się przypomniała jedna z zasad tej diety, którą stosuję i dobrze na tym wychodzę. Nie jem nigdy owoców z innymi pokarmami - tylko osobno, najlepiej na czczo, a przynjamniej trzy godziny po zwykłym posiłku. Organizm dobrze podpowiada, co jest dla niego dobre. Jeśli po posiłku czuję się ociężała, czy wręcz wzdęta jak balon, to wiem, że coś było nie tak. Z tymi owocami sprawdza się zawsze, dlatego jak ktoś proponuje mi owocowy deserek, to odmawiam. Podobnie ciasto czy lody po głównym posiłku - sprawiają, że czuję się ciężko (nie tylko ze względu na ilość kalorii), dlatego unikam takich deserów. Jak chodzę do restauracji, to zamawiam frytki z sałatką. Jestem najedzona, ale nie przejedzona. Inna wersja to mieso z sałatką - ale ja nie stosuję, bo nie cierpię mięsa i wędlin, z wyjątkiem filetów z kurczaka i ryb. O tym, żeby nie mieszać mleka z mięsem i ogórkami kiszonymi, to chyba każdy wie ;-)))) D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu Dzięki za radę z tymi owocami, bo już nie wiedziałam czy w ogóle mi wolno je jeść :) szkoda że więcej osób nie pisze o swoich doświadczeniach bo mam dużo wątpliwości.. > Teraz mi się przypomniała jedna z zasad tej diety, którą stosuję i dobrze na > tym wychodzę. Nie jem nigdy owoców z innymi pokarmami - tylko osobno, najlepiej > > na czczo, a przynjamniej trzy godziny po zwykłym posiłku. Organizm dobrze > podpowiada, co jest dla niego dobre. Jeśli po posiłku czuję się ociężała, czy > wręcz wzdęta jak balon, to wiem, że coś było nie tak. Z tymi owocami sprawdza > się zawsze, dlatego jak ktoś proponuje mi owocowy deserek, to odmawiam. > Podobnie ciasto czy lody po głównym posiłku - sprawiają, że czuję się ciężko > (nie tylko ze względu na ilość kalorii), dlatego unikam takich deserów. > Jak chodzę do restauracji, to zamawiam frytki z sałatką. Jestem najedzona, ale > nie przejedzona. Inna wersja to mieso z sałatką - ale ja nie stosuję, bo nie > cierpię mięsa i wędlin, z wyjątkiem filetów z kurczaka i ryb. O tym, żeby nie > mieszać mleka z mięsem i ogórkami kiszonymi, to chyba każdy wie ;-)))) > D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: dieta niełączenia IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 23 lata temu Dzięki za radę z tymi owocami, bo już nie wiedziałam czy w ogóle mi wolno je jeść :) szkoda że więcej osób nie pisze o swoich doświadczeniach bo mam dużo wątpliwości.. Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: dieta niełączenia 23 lata temu Zapomniałam jeszcze dodać, że jeśli ktoś oczekuje od tej diety, że pozbawi go paru kilogramów, to może tego oczekiwać ale pod pewnymi warunkami (jak w przypadku każdej zresztą diety) - nie obżerać się, unikać o ile to możliwe sztucznego żarełka. Ta dieta jest dobra dla zdrowia, a jeśli organizm jest zdrowy, to i łatwiej sobie radzi ze słoniną i toksynami. D. Odpowiedz Link Zgłoś