Gość: stokrotka IP: *.73.215.49.ip.tele2adsl.dk 18 lat temu Drogie Panie, może która z Pań ma wypraktykowany przepis na karry sos. mile widziany przepis. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stokrotka Re: karry sos IP: *.73.215.49.ip.tele2adsl.dk 18 lat temu Kurczak z ryżem tak planuje oraz do tego sos. Mogłam przekręcić nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
flydot Re: karry sos 18 lat temu Tak myslę: jakby zmieszać z oliwą/olejem z łyżeczkę curry, wysmarować tym kurczaka, to po upieczeniu będziesz miała na dnie sos curry, nie wiem, tak myślą. Wydaje mi się, że sos typowy sos curry nie byłby smaczny, zbyt wyrazisty i ziołowy.., ale na upartego to kiedyś robiłam sałatkę z kalafiora z sosem curry, sosem w tym przepisie był majonez wymieszany ze sporą ilością curry i odrobiną musztardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: karry sos IP: *.73.215.49.ip.tele2adsl.dk 18 lat temu Spróbuje według tego przepisu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: karry sos 18 lat temu przepis na kurczaka w curry (Punjab - polnocne Indie) dwie cebule posiekac i zrumienic na lyzce oleju lub masla dodac posiekany zabek czosnku i przyprawy: szczypte ostrej papryki, lyzeczke kurkumy i lyzeczke mieszanki garam masala (sklada sie miedzy innymi z cynamonu, gozdzikow i kolendry oraz kuminu rzymskiego) podlac woda i dusic kilka minut dodac kilka lyzek przecieru pomidorowego do gotujacego sie sosu wrzucic surowe kawalki kurczaka gotowac do miekkosci, doprawic sola Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: karry sos 18 lat temu to moze wymieszac curry ze smietana i koperkiem i bedzie fajny sos? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: karry sos 18 lat temu ja kupuję mięsny sos Winiary i dodaje przyprawę karry do sosu stoi to z godzinkę i potem wlewam to do mięsa bo u mnie ten smak jest wtedy taki łagodny jak chcesz mocniejszy dodajesz więcej przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
zyczliwy0 Re: karry sos 18 lat temu przepis od Hindusa!!! podsmaz cebule, wrzuc kurczaka obsypanego curry i natartego imbirem i czosnkiem. doprowadz do miekkosci. dorzuc puszke lub 2 krojonych pomidorow. przypraw jeszcze curry i chilli ,jesli lubisz ostre jedzenie. zostaw na mniejszym ogniu na 15 min. dodaj kolendre lub cuury leaves(w Polsce chyba nie ma). I gotowe!!! Pycha!!! Wszyscy sie zajadaja!!! Jesli Ci posmakuje,sprobuj jeszcze koreanskiego kim czi!!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś