szarotka11 18 lat temu Ostatnio dowiedziałam się, że mebli nie nalezy czyścić Prontem. Tylko wilgotną ściereczką -najlepiej z mikrofibry. Faktycznie moja nowa ława ma "plamisty" blat - nie wiem, czy to nie wina Pronto. Czym czyścicie meble??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna182-0 Re: Pronto - złe??? 18 lat temu ja kupuje z firmy Gold Drop. Ostatnio za to kupiłam do parkietu Pronto. Coraz trudniej jest dostać pasty do parkietów nielakierowanych (dodam, ze jest to parkiet kładzony na początku lat 80-tych). Wczoraj wypróbowała go pod mablem i niby wszystko jest ok, ale dalej nie jestem do niego przekonana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Pronto - złe??? IP: *.aster.pl 18 lat temu Wg mnie pronto do mebli jest do d..y.Używam albo chusteczek dla niemowląt albo tych nasączanych z mikrofibry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veto Re: Pronto - złe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu A ja używam pronto i uważam, że jest świetne. Wcale natomiast nie rajcuje mnie mikrofibra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicola Re: Pronto - złe??? IP: *.aster.pl 18 lat temu Ja używam pronto do podłogi drewnianej także i do mebli - rozcieńczam wodą, szmatka i jest super. Środków w aerozolu nie lubię - trzeba czyścić szybko i to na wdechu żeby się nie nawąchać tego paskudztwa; w płynie z kolei zostają ślady i nie usuwa kurzu jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
cereso Re: Pronto - złe??? 18 lat temu Zwykła ściereczka plus woda z płynem uniwersalnym, czasem płynem do mycia naczyń, jak uniwersalnego zabraknie, i tak już koło 10 lat, a meble wyglądają jak nowe. Dlatego jestem przekonana, że ekstra nowości są przereklamowane, a przy sprzątaniu trzeba trzymać się zdrowego rozsądku. Pozdrawiam wszystkich sprzątających:) Odpowiedz Link Zgłoś