Dodaj do ulubionych

Automacik do pieczenia chleba

23 lata temu
Witam wszystkich,

Mam już dosyć bylejakiego chleba z tzw. piekarni. Chciałbym kupić automat do
wypieku chleba. Może by ktoś mi polecił jakiś dobry, tani automat. No i
oczywiście adres sklepu. Najlepiej chyba internetowego.
Programatory są chyba wod jednego producenta, obudowy prawdopodobnie są różne.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich:)
Może odpowiedź poda mi ktoś na maila?
rico@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Automacik do pieczenia chleba IP: *.ss.shawcable.net 22 lata temu
      Niemniej taka maszyna nie zrobi az tak dobrego chleba jak z DOBREJ piekarni.
      Ale moze bedzie to lepszy chleb od bylejakiego.
      Kolezanka z USA ma taka maszyne, ktora mozna tak zaprogramowac, ze czas rosniecia moze byc przedluzony do 3 dni.
      Ale popularne modele daja bardzo malo miejsca na takie modyfikacje programowe.
      A dobre chleby wymagaja naprawde dlugiej fermentacji. No i czasami sa tak ciezkie, ze maszyna nie jest w stanie ich mieszac.
      • linn_linn Re: Automacik do pieczenia chleba 22 lata temu
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23433
        • Gość: ja Re: Automacik do pieczenia chleba IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu
          jest nazywa sie termomiks bardzo dobrze wyrobi i nawet można zrobić bółeczki
          maślane 40 sztuk z 1 kg mąki pani sie ogłaszała tu na forum widziałam
          prezentację palce lizać takie smaczne i nie tylko lody można zrobić danonki
          cuda na kiju robi ta maszyna do tego jest książka kucharska dla głęba też
          dobrze wytłumaczona każdy przepis powodzenia
          • Gość: Thea Re: Automacik do pieczenia chleba IP: *.arcor-ip.net 22 lata temu
            Mam bardzo dobra maszyne do pieczenia chleba, ktora juz ob przeszlo roku stoi w
            piwnicy, a chleb wlasny pieke nadal. Zarabiam go dzien wczesniej rekoma, a na
            nastepny dzien wyrabiam do konca i pieke w piekarniku elektrycznym.
            Takiego chleba nie kupisz nigdzie w piekarni, jest zjadany od pietki do pietki
            i nie czerstwieje tak jak kupny bo jest robiony na naturalnym zakwasie.
            Wydalam tylko bez potrzeby pieniadze na stojacy bezuzytecznie automat do
            pieczenia chleba, teraz zanim cos podobnego kupie to zastanawiam sie dziesiec
            razy czy naprawde usprawni mi taka to niby pomoc prace w gospodarstwie domowym.
            • linn_linn Re: Automacik do pieczenia chleba 22 lata temu
              Nalezysz do wyjatkow.
    • Gość: anka Re: Automacik do pieczenia chleba IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu
      radzę pomyśleć nad termomiksem ,wyrabia wyśmienity chleb ,bułki,,ciasta
      różnego rodzaju,fantastyczne dania na parze ,lody,kawę mrożoną ,drinki,ekstra
      ajerkoniak,gotuje smaczne zupy,sosy,
      mój chlebek jest zawsze świerzy i smaczny-dla bochenka chleba potrzebuje 15 dkg
      przenicy i 30 dkg mąki troszke drożdży -mielę przenicę na mąkę w termomiksie i
      dodaję mąki białej drożdże wode wychodzi cudo nie chleb a do tego nie ma
      konserwantów.wyrabiam też bułeczki 50 dkg mąki 2 jajka,5dkg drożdży szklanka
      mleka itroszkę masła ,z tego wychodzi 20 bułeczek i to jakich bułeczek.

mój mail mirek@kn.pl lub tel.0501584266
    • Gość: liloo Re: Automacik do pieczenia chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Ja mam takie urządzenie i jestem z niego b. zadowolona.Naprawdę pyszny chleb
      wychodzi.Moja mama też ma-firmy Panasonic,kosztowało ok. 800 zł,moje to
      Clatronic- kosztowało 299 zł.Jedyna różnica to taka,że to droższe ma taki
      dozownik,żeby samo dosypało np. ziarna itp.,a poza tym się raczej nie
      różnią.Trzeba tylko dobrze odmierzać składniki,mnie 2 pierwsze chleby się
      niezbyt udały,ale teraz jest już OK.Można to kupić w sklepach z AGD,czasem w
      MediaMarkt bywa.Ja jestem zadowolona.Pozdrawiam.
    • Gość: mysz Re: Automacik do pieczenia chleba IP: *.pwsbia.edu.pl / 62.233.139.* 22 lata temu
      wlasnie wczoraj nabylam w makro-keszu automat do pieczenia chleba - sa trzy
      rodzaje w cenie od 170 do 200 pln - naprawde mozna wybrac - do tego dolaczone
      sa ksiazeczki z przepisami - jeszcze go nie uruchomilam bo dopiero ucze sie z
      tej ksiazeczki obslugi - ale wydaje mi sie ze wybralam najbardziej
      funkcjonalny typu Optimum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka