Gość: CWS. Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.icpnet.pl 17 lat temu Np w Tesco są takie - z wyglądu podobne do lenorów i silanów - ale NASZE:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werner Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.bad.pppool.de 17 lat temu Prestancie kupowac takie produkty, ktore nie sa potrzebne i tylko zatruwaja srodowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruddervorde Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.access.telenet.be 17 lat temu Kupilam niebieski Lenor w Belgii i tez smierdzi (dawniej byl o.k!), takze nie uogolnialabym ze na Zachodzie plyny do plukania czy proszki sa "zawsze" lepsze od tych w Polsce. A smierdziela wiecej nie kupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.magma-net.pl 17 lat temu A ja używam zielonego Silana, tego z nutką mandarynki czy tam grapefruita, w każdym razie pachnącego świeżo, cytrusowo i nienachalnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kysia Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu co TY wygadujesz polskie są beznadziejne porównaj sobie niemieckie a polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.dip.t-dialin.net 17 lat temu Niestety w niemczech juz sie nie kupi LENORA niemieckiego tylko sprowadzonego z polski poznac to mozna po kodzie kreskowym niemcy maja z poczatku 4 a polski jest z numerem 5 i wyraznie mozna zauwazyc roznice jest bardziej wodnity i mniej zapachowy czyli podrobka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miczum Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! 17 lat temu Sprawdzenie kraju pochodzenia produkty po kodzie kreskowym (GTIN) już dawno jest nieaktualne. Duże firmy stosują ten same przedziały GTIN globalnie dla swoich produktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żółwik Re: Należy kupowac płyny polskich producentów! IP: *.aster.pl 17 lat temu Tak tak, Polska dla Polaków. Nieważne, co za gó..., ale mam kupić, bo NASZE? Daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Nie tylko niebieski śmierdzi IP: *.mofnet.gov.pl 17 lat temu Ja napisałam do P&G parę tygodni temu i dowiedziałam się, że wprowadzanie zmian w produktach firmy poparte jest głębokim badaniem rynku i stanowi odpowiedź na potrzeby konsumentów, a firmie jest przykro, iż znalazłam się "w nielicznej grupie tych niezadowolonych". Nie doczekała się jednak odpowiedzi na pytanie co zrobić teraz z dużym opakowaniem śmierdzącego Lenora Summer, który właśnie kupiłam, a którego nikt w mojej rodznie nie toleruje po zmianach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie tylko niebieski śmierdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu O, a mi wszyscy z rodziny wpierają, że przesadzam i "mam coś z nosem" - a proszę, jak widać nie jestem jedyna. Byłam wierna Lenorowi Summer od dobrych kilku lat, piękny i długo trzymający się zapach, ale jak ostatnio powąchałam ten w nowej butelce, to myślałam, że jest zepsuty. Zresztą nie tylko Lenor się zepsuł, żółty Global to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreamo Polecam nowe płyny e koncentraty6 w 1 l butelkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu bardzo ładnie pachnie pranie - wyjęte z szafki nawet po 2 tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu Potwierdzam, niebieski - oryginalny, a jakże - śmierdzi potężnie (a zawsze miał, przynajmniej dla mnie, całkiem przyjemny zapach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do linn-linn Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: 217.201.78.* 17 lat temu Linn-linn, we Włoszech Lenor pod jaką nazwą występuje? Fabuloso??? Bo ja uwielbiam Fabuloso :) A lenora nigdzie tu nie widziałam. Jest Vernel, ale to nasz polski Silnan zdaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Ja tez tak myslalam: jakos nie pamietalam, zeby byl. Sprawdzilam w necie, ze jest i widzialam w jednym sklepie. www.ciao.it/Ammorbidente_Lenor_25433_5 Opinie ma dobre / ogolnie rzecz biorac /. Mysle, ze tutaj ma spora konkurencje z uwagi na bardzo popularny Coccolino. Ale na rynku wloskim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebieska Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: 212.160.148.* 17 lat temu No proszę, ja równiez niedawno zakupiłam niebieski Lenor i jestem z niego bardzo zadowolona, pachnie jak zwykle bardzo przyjemnie. Pani reakcja jest bardzo mocna - może kieruje Panią co innego niż tylko złość na zły produkt, jak np. zwolnienie z firmy P&G, a moze zwyczajnie pracuje Pani u konkurecji :) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fogelka Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Pani Niebieska, z całym szacunkiem, ale zawsze znajdzie się ktoś kto szuka drugiego dna…. Nigdy nie pracowałam w P&G (a podobno to bardzo dobry pracodawca więc może w przyszłości), pracuję w zupełnie innym sektorze i stale używam wielu innych produktów tej firmy, które sobie chwalę np.: proszek Ariel. I gdyby Pani przeczytała moje posty, to zauważyłaby, że napisałam, iż odczuwanie zapachu jest kwestią subiektywną i jeśli Pani zapach się podoba to ok :) Mnie okropnie nie, ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nenes22 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Od lat używam Silana. Lenora zielonego miałam/spróbowałam tylko raz (mała butelka była dołączona do proszku). Tylko raz spróbowałam i wróciłam do Silana. Teraz mam Silan Energy (polecam), wcześniej Silan Happiness (też mi sie podobał), Silan Rain Fresh (ładny). Oczywiście daję go tylko niewiele, nie lubię, jak mi ubrania pachną proszkiem czy płynem. Lubię, aby pachniały po prostu "świeżo" ;) A do producentów pisać za każdym razem, jak tylko cos się nie podoba, może wtedy zareagują. Proponuję podesłac też linki do takich tematów, wtedy może coś zadziała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.satfilm.net.pl 17 lat temu Ja też jestem rozczarowana ostatnio zakupionym Lenorem,ma dziwnie przykry zapach,szczególnie po upraniu rzeczy pachną nieprzyjemnie.Od wielu lat stosowała go do płukania ale chyba zamienię go na silana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.236.spine.pl 17 lat temu Ja zawsze kupuję biały Lenor. Gdy pojawiały się nowe kolory tego płynu, zawsze w sklepie wąchałam zawartość butelki. Może mam coś z węchem, ale wszystkie inne, oprócz białego, jak dla mnie poprostu..... śmierdziały. Pranie wypłukane w białym Lenorze, po wyschnięciu dość przyjemnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civikk Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: 94.246.150.* 17 lat temu allegro.pl/item653599426_lenor_spring.html Chodzi wam może o tego, czeskiego Lenora? Odpowiedz Link Zgłoś
doroszka Re: Taaaaaaak - ja też zauważyłam "zmianę" 17 lat temu Miałam swój ulubiony niebieski Lenor i - dooopa - szlag go trafił - wraz z udziwnieniem butelki, udziwniono zapach ;) Niestety - miało być lepiej, a jest gorzej - na mój węch też śmierdoli, a nie pachnie... Upolowałam jeszcze gdzieś w wyprzedazowej promocji kilka butli starego Lenora, ale zapas mi się już kończy... trzeba będzie zrobić węchowy przegląd konkurencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.236.spine.pl 17 lat temu A ja tracę nerwy, jak czytam wypowiedzi z taką (koszmarną) ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Nie masz racji!!! Tu nie chodzi o jakiś "głupi" płyn do płukania tylko o to jak nas traktują koncerny zachodnie. Chcesz za chwilę jeżdzić "wytanionym" samochodem, który będzie mniej bezpieczny, jeść chemię itd.- ja nie chcę i nie zgadzam się być traktowana jak europejczyk drugiej kategorii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.pg.com 17 lat temu Szanowna Pani, Pani wpis jest jakis zgoszknialy, jezeli nie chce Pani wspierac ogromnych koncernow to niech Pani nie kupuje ich produktow... proste... niech Pani nie kupuje w duzych hipermarketach, plynow do plukania na naszym rynku jest kilka nie sadze aby ktos w ten sposob zle traktowal ludzi niech pani zobaczy co sie dzieje na Bialorusi... Ja sie nie uwazam za czlowieka gorszej kategorii, takie myslenie jest wprost z PRLu gdzie w sklepach byl tylko ocet i musztarda to sie zmienilo dzis mamy kapitalizm i wszystko dla kazdego stoi otworem, poczawszy od wyboru produktow na rynek a konczac na karierze i zyciu... Dziwi mnie Pani postawa jestesmy wolbymi ludzmi i mamy wolny wybor sadze, ze wielu osobom ten plyn odpowiada poza tym przejzalem opakowanie a tam pisze, ze Lenor nie jest produkowany w Polsce wiec o co chodzi... jezeli nie Lenor to moze cos z polskim kapitalem?? Prl dawno minol teraz jestesmy wolni, niektorzy ludzie maja straszna tendencje do narzekania, czy nie mozemy sie cieszyc tym ze jest cieplo jest wiosna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu ale wiesniaki pracuja w p&g... zalosne... nie chodzi o koncern ale o produkt ktorego jakosc ulegla pogorszeniu. i co to za argument ze jak sie nie podoba to kup inne? od kiedy to PG ma takie podejscie? i sie czlowieku naucz ortografii. ale widac ze chyba tylko sprzatasz tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civikk Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: 94.246.150.* 17 lat temu allegro.pl/item653599426_lenor_spring.html Chodzi wam może o tego, czeskiego Lenora ? Odpowiedz Link Zgłoś
procter-and-gamble Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Warszawa, dnia 8.05.2009 Szanowni Państwo, Bardzo dziękujemy za wszelkie opinie dotyczące produktu Lenor, wygłoszone na forum internetowym gazeta.pl. Chcielibyśmy się odnieść do wypowiedzi, które przeczytaliśmy na tym forum. W istocie, wraz ze zmianą opakowania udoskonalona została formuła całej linii produktów Lenor. Zawierają one obecnie unikalne mikrokapsułki, które, przy każdym dotyku tkanin wypłukanych w płynie, uwalniają stopniowo zapach. Dzięki temu konsumenci mogą cieszyć się świeżym zapachem swoich ubrań aż do następnego prania. Zapach jest doznaniem, które każdy konsument postrzega we właściwy dla siebie sposób. Każdy z nas może odbierać ten sam zapach zupełnie inaczej. Płyn do płukania Lenor oferuje kilkanaście wariantów zapachowych. Mamy nadzieję, że wśród całej oferty znajdą Państwo ten najbardziej dla siebie odpowiedni. Chcielibyśmy także podkreślić, że wszelkie decyzje dotyczące ulepszania produktów podejmowane są w oparciu o wnikliwe badania marketingowe. Przed wprowadzeniem na rynek produkty przechodzą szereg testów konsumenckich. Zatem udoskonalone wyroby pojawiające się w punktach sprzedaży są odpowiedzią na potrzeby i wymagania konsumentów. Jesteśmy bardzo wdzięczni za przedstawione przez Państwa uwagi dotyczące płynu do płukania tkanin Lenor. Zapewniamy Państwa, że wszystkie opinie, jakie otrzymujemy od naszych konsumentów, przyjmujemy z wielkim zainteresowaniem i przekazujemy od razu do odpowiednich działów. Zachęcamy do kontaktu z naszym Działem Konsumenckim, do którego mogą Państwo kierować wszelkie opinie, zapytania i uwagi (konsument.im@pg.com lub tel 0 801 25 88 25). Dodatkowo zapraszamy do korzystania z naszej strony internetowej www.lenor.pl, gdzie znajdą Państwo informacje dotyczące naszych produktów do płukania tkanin. Pozostajemy z poważaniem, Iwona Krajewska Dział Konsumencki Procter and Gamble Procter and Gamble DS Polska Sp. z o.o. 03-872 Warszawa, ul. Zabraniecka 20 NIP PL 5213289895 Infolinia.0 801 25 88 25 fax. (48-22) 670-84-17 www.pg.pl Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Miasta St. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000210289. Wysokość kapitału zakładowego – 4 197 000,00 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu "Zapach jest doznaniem,ktore kazdy konsument odbiera na swoj sposob"...-Coz...-niektorzy potrafia g...m sie perfumowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Pani Iwono, swietnie ze odniesli sie panstwo do zazalen na forum. ja jednak chcialabym zapytac o cos innego - czy naprawde takie prostaki pracuja u Panstwa, jak osobik piszacy z domeny pg.com ? moze warto przyjrzec sie co robia pracownicy w trakcie godzin pracy? A moze warto zrobic im test z ortografii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: 67.159.44.* 17 lat temu > Zapach jest doznaniem, które każdy konsument postrzega > we właściwy dla siebie sposób. Nie ma co o tym dyskutować - to fakt. Problem polega na czymś zupełnie innym - zmieniono zapach i NIE POINFORMOWANO o tym klientów. Ja czuję się zwyczajnie OSZUKANY przez P&G. Wie Pani, dlaczego koncerny walczą z podróbkami? Bo klient kupując podróbkę zraża się do firmy kupującej oryginał. A ja się czuję, jakbym kupił właśnie taką podróbkę! > Przed wprowadzeniem na rynek produkty przechodzą szereg testów > konsumenckich Jak pokazują opinie na tym forum, są to pieniądze wyrzucone w błoto. > Odpowiedz Link Zgłoś
procter-and-gamble Odpowiedź Procter and Gamble 17 lat temu Warszawa, dnia 8.05.2009 Szanowni Państwo, Bardzo dziękujemy za wszelkie opinie dotyczące produktu Lenor, wygłoszone na forum internetowym gazeta.pl. Chcielibyśmy się odnieść do wypowiedzi, które przeczytaliśmy na tym forum. W istocie, wraz ze zmianą opakowania udoskonalona została formuła całej linii produktów Lenor. Zawierają one obecnie unikalne mikrokapsułki, które, przy każdym dotyku tkanin wypłukanych w płynie, uwalniają stopniowo zapach. Dzięki temu konsumenci mogą cieszyć się świeżym zapachem swoich ubrań aż do następnego prania. Zapach jest doznaniem, które każdy konsument postrzega we właściwy dla siebie sposób. Każdy z nas może odbierać ten sam zapach zupełnie inaczej. Płyn do płukania Lenor oferuje kilkanaście wariantów zapachowych. Mamy nadzieję, że wśród całej oferty znajdą Państwo ten najbardziej dla siebie odpowiedni. Chcielibyśmy także podkreślić, że wszelkie decyzje dotyczące ulepszania produktów podejmowane są w oparciu o wnikliwe badania marketingowe. Przed wprowadzeniem na rynek produkty przechodzą szereg testów konsumenckich. Zatem udoskonalone wyroby pojawiające się w punktach sprzedaży są odpowiedzią na potrzeby i wymagania konsumentów. Jesteśmy bardzo wdzięczni za przedstawione przez Państwa uwagi dotyczące płynu do płukania tkanin Lenor. Zapewniamy Państwa, że wszystkie opinie, jakie otrzymujemy od naszych konsumentów, przyjmujemy z wielkim zainteresowaniem i przekazujemy od razu do odpowiednich działów. Zachęcamy do kontaktu z naszym Działem Konsumenckim, do którego mogą Państwo kierować wszelkie opinie, zapytania i uwagi (konsument.im@pg.com lub tel 0 801 25 88 25). Dodatkowo zapraszamy do korzystania z naszej strony internetowej www.lenor.pl, gdzie znajdą Państwo informacje dotyczące naszych produktów do płukania tkanin. Pozostajemy z poważaniem, Iwona Krajewska Dział Konsumencki Procter and Gamble Procter and Gamble DS Polska Sp. z o.o. 03-872 Warszawa, ul. Zabraniecka 20 NIP PL 5213289895 Infolinia.0 801 25 88 25 fax. (48-22) 670-84-17 www.pg.pl Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Miasta St. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000210289. Wysokość kapitału zakładowego – 4 197 000,00 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-9 [...] 17 lat temu Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gavagai1 Re: Odpowiedź Procter and Gamble 17 lat temu Super. Fajnie. Świetnie. A "stary" Lenor niebieski jeszcze przywrócicie? Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Odpowiedź Procter and Gamble 17 lat temu Nie uszczęśliwiajcie nas na siłę. Stara wersja Lenora była dobra, niepotrzebnie go ulepszyliście! I...straciliście kijentów. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu nie wiem, ile do cholery trzeba wlać płynu, żeby pranie śmierdziało. to raz. po drugie skąd wiadomo że nie proszek albo wstrętna woda z rur. poszłam powąchać lenor summer, w nowej butelce, faktycznie ma wyraźnie wyczuwalną ostrawą nutę - poprzedni tego nie miał. ale na tym koniec atrakcji. obwąchałam świeże pranie, obwąchałam suche pranie - normalny zapach. nie lepiej było odnieść do reklamacji, zamiast wyżywać się na forach? może faktycznie jakaś partia towaru była felerna, ale to nie powód, żeby lecieć po całości, że marka zeszła na psy. i autorka jeszcze mówi, że pracuje w korporacji, która coś tam produkuje. o własnych produktach przyjemnie byłoby takie rzeczy czytać??? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Nikt nie pisze, ze marka zeszla na psy. Krytyka dot. jednego produktu. A poza tym, po co jest internet jesli nie po to, aby wymieniac opinie. Skoo producenci korzystaja z niego w celu reklamy, musza tez z pokora przyjmowac krytyke. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu nie, krytyka nie dotyczy nawet jednego produktu, tylko jednej, jedynej butelki produktu, którą autorka chce wylać do kibla. jak zamieścisz taki wątek, to od razu pojawi się stado przyklaskujących oraz stado reklamujące inne produkty alternatywne. na miejscu producenta miałabym to gdzieś, dopóki nie mam reklamacji i zwrotów z powodu gorszej jakości, zrujnowanego prania, reakcji alergicznych i tak dalej, czyli czegoś wymiernego. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu six_a napisała: > na miejscu producenta miałabym to gdzieś, dopóki nie mam reklamacji i zwrotów z > powodu gorszej jakości, zrujnowanego prania, reakcji alergicznych i tak dalej, > czyli czegoś wymiernego. > Czy strata klijentów nie jest ważna? Klijent nie kupi - firma ma straty! Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Też lubiłam niebieski lenor. Zmieniłam na złoty silan - ładny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Piszcie do mnie,przywioze wam niemiecka chemie na zamowienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.soltys Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 16 lat temu Oglądałam program "Perfekcyjna Pani Domu", która twierdziła że ładny zapach ubrań to brak zapachu.Proszę mi wierzyć, że odkąd nie używam zmiękczaczy moje ubrania są pachnące. Kiedy moczyłam je nałogowo w płynach to jak zawoziłam ubrania mojej mamie,ona musiała je wszystkie prać bo uważała że śmierdzą nieprzyjemnie.Było mi zawsze przykro bo bardzo dbam o czystość i dużo wydawałam na środki czystości. Teraz używam płynu do prania a ubrania są nareszcie idealne.Mam wrażenie że płyn jakoś osiadał na tkaninach i powodował ich takie zduszenie, które czuć było w całej garderobie.Teraz naprawdę mam gwarancję że są w 100 procentach czyste!!!!!!!!!!Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sterna1 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu A mnie się podoba,może nawet bardziej - pozatym kolor opakowania jest inny - więc można było się spodziewać że zapach będzie nieco inny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sterna1 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu nie zgadzam się, zapach jest teraz bardziej intensywny i przyjemniejszy :-) tak jak na zachodzie, w koncu moze przestaniecie narzekać że produkty sprzedawane u nas mają gorszą jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A teraz inaczej.. Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.pools.arcor-ip.net 17 lat temu Drodzy, Plyn do plukania tkanin jest kolejnych chemikaliem wlewanym do naszych wod (i za wasze pieniadze). Jego dzialanie to zapach i miekkosc tkanin. Co do zapachu - nie lepiej nalozyc na siebie zapach z dezodorantu/perum ktory sie akurat w danym momencie podoba? A nie nosic w piatek swiatek ten sam (zwykle niewyszukany), niezaleznie od nastroju i okazji? Zreszta, wiekszosc proszkow tez jakos pachnie (choc duzo delikatniej) Co do miekkosci tkanin - Ja mialam problem z duza iloscia wapna w wodzie (u nas jest twarda woda). Wapien moze sie osadzac na tkaninach i czynic je twardymi (skamienialymi :-) W jakims poradniku wyczytalam ze mozna do prania dodawac lyzke octu (dolewa sie to do pojemnika na plyn do plukania). Stosuje od pol roku, bez dodatkowych plynow - pranie jest miekkie, pachnie lekko proszkiem (Coral - nie przeszkadza mi) a ja sobie gratuluje ze nie zatruwam naszych wod wiecej niz naprawde potrzebuje. Polecam - sprobujcie! Plyny do plukania jest tak naprawde w mojej opinii czystym wymyslem marketingowym - czyli czyms co napedza kase dla ich producentow, ale nie przedstawia wartosci dodanej dla ich uzytkownikow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Gość portalu: A teraz inaczej.. napisał(a): > Drodzy, > Plyn do plukania tkanin jest kolejnych chemikaliem wlewanym do > naszych wod. Jego dzialanie to zapach i miekkosc tkanin ...oraz, a u mnie przede wszystkim - ma zapobiegać tworzeniu się snopów iskier podczas zdejmowania odzieży. Nie musi pachnieć. Ale, dlaczego śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidzia Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu a ja myslalam ze tylko ja to czuje!! Mój mąż mówi że przesadzam i że mam wrażliwy nos ale mi po prostu to pranie cuchnie!!! I tez niebieski Lenor. Przeżucilam sie na niemieckie silany:) Odpowiedz Link Zgłoś
all1234 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu ja również podzielam zdanie że nowy niebieski Lenor bardzo śmierdzi i nie nadaje się na płyn do płukania, od razu zmieniłam na niebieski Silan i wreszcie rzeczy ładnie pachną i aż chce się je nosić:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja.wilde Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu myślałam, że tylko ja mam coś z głową i mój ukochany lenore niebieski nie zmienił się w jeden wilki smrodliwy płyn. gdzie można wychaczyć jeszcze stare niebieskie lenory? zabrałam już jeden koleżance! <wstydniś> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.89.68.197.static.crowley.pl 17 lat temu a ja myślałam, że półki w sklepach uginają się od wyboru płynów do płukania... Nie można wypłukać w kokosalu, E, albo po prostu dodając octu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ten różowy też smierdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Kupiłam go i stoi bo jego nie da się używać.Pranie cuchnie strasznie dlatego mówię LENOR do widzenia.Już Cię w życiu nie kupię bo dość ,żeś drogi to jeszcze śmierdzący!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka_kropka82 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.chello.pl 17 lat temu Nie tylko niebieski Lenor śmierdzi! Ja używałam różowego. Myślałam, że mi wilgoć weszła do szaf, bo ręczniki płukane w tym płynie strasznie cuchnęły. Po kolejnym wypraniu było to samo. Okazało się, że to ten płyn! Też się przeżyciłam na Silan i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toffffffffik Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu a po co wogóle używać tego typu płynów? 1) przeciez to nieekologiczne dolewać jeszcze więcej chemii do prania. 2) powoduje to alergie u dzieci 3) zawsze ubrania uprane w tego typu płynach, jak poleża dłużej w szafie (także nowej- sprawdzałam- a nim ją zagospodarowałam wyprałam wszysciutenkie rzeczy) zaczynają smierdzieć także ja juz od jakiegos roku nie uzywam tego typu specyfikow i jakos mnie nie kusi (nie oglądam reklam...) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawenta Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu pamiętam jak byłam jeszcze mała i rodzina z Niemiec przywoziła nam ciuchy swoje, które im już się znudziły, u nas jeszcze wtedy nie było Lenora albo był ale słabo dostępny, oni tylko Lenora używali te ciuchy tak pachniały, że myśmy z mamą z bólem serca wkładały je do pralki, bo nawet już wynoszone zapach cały czas na nich był, a te które leżały w szafie i czekały na założenie pachniały jeszcze długo długo i jeszcze zapach przeszedł na nasze ciuchy, ten Lenor który ja teraz kupuję w naszych sklepach niczym nie przypomina tamtego zapachu który pamiętam z dzieciństwa, i nie chodzi tu o kolor, różowy, żółty, zielony czy niebieski, one poprostu nie są trwałe, ciuchy krótko pachną, w zasadzie po zciągnięciu z liny już wogle nie pachną, to jest bardzo dołujące, ma ktoś może jakiś sprawdzony płyn do płukania z którego jest bardzo zadowolony? albo wie ktoś gdzie można kupic Lenor ale ten Niemiecki a nie to nasze Polskie gó...? swoją drogą w Lidlu są Niemieckie produkty bo to przecież Niemiecki supermarket, może tam ktoś kiedyś kupił jakiś fajny płyn do płukania? proszę o jakieś rady bo też już mam nerwa na ten cały Lenor, drogę to jak diabli, a żadnego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
evil-minded Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu Ja to się zaczęłam zastanawiać, ile wy lejecie tych płynów do płukania i sypiecie proszku? Bo mam wrażenie, że niektórzy leją to litrami i wtedy wielkie zdziwienie, że im pranie śmierdzi, Lejcie tych płynów mniej, niecałą nakrętkę na pranie, to i problem zniknie. Używam Lenora, wlewam go mało, wsypuję też mniej niż zalecaną ilość proszku do prania, bo te ciuchy nie są brudne, są tylko nieświeże. I jakoś mi NIC nie śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała czarna Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.chello.pl 17 lat temu ja od lat nie używałam płynów do płukania, bo mi zbyt mocno nimi pranie śmierdziało, ale ostatnio coś mnie naszło i kupiłam małą butelkę Silana. do ostatniego prania wlałam go dwa razy mniej niż zalecano i co? suszące się pranie śmierdzi tym płynem na cały dom. czy te zapachy naprawdę muszą być tak mocne? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka_kropka82 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.chello.pl 17 lat temu Latem nie leję, ale zimą wszystko się strasznie elektryzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17 lat temu a ja w ogóle nie używam płynów do płukania bo i po co,nie rozumiem tego po co wydawać pieniądze,wystarczy proszek i tak za dużo chemii używamy w naszych domach pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy07 Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17 lat temu Lenor to zapach szczurzych nor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elpi nie ma takiej opcji by plyn smierdzial. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu to kwestia zlego miejsca suszenia! jezeli jest zbyt wilgotno to ciuchy smierdza. ja wlasnie przetestowalam lenora elegant i ladnie pachnie,nawet bardzo. ale jakby byl ten zapach bardziej intensywniejszy to by byl lepszy jak dla mnie bo lubie. a jak ktos nie chce by ciuchy pachnialy to niech taki se znajdzie..a nie ciagle uzywa lenora i marudzi ze mu wszystko smierdzi:/ kto mu kaze:/ Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: nie ma takiej opcji by plyn smierdzial. 17 lat temu No nie wiem. Ja też się zastanawiałam co się stało, bo nowy Lenor, i to nie tylko niebieski, zaczął pachnieć nie za ciekawie. Po samym praniu jeszcze w miarę, ale jak się ubranie wyjmie z szafy po paru dniach, to porażka - naprawdę nieprzyjemny zapach. Do tej pory wypróbowałam niebieski i zielony, oba śmierdzą, choć zielony trochę mniej. Ale tylko te w tej nowej butelce. Silanu nie lubię, bo mi pralkę zapycha. Chyba w ogóle przerzucę się na jakiś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: nie ma takiej opcji by plyn smierdzial. 17 lat temu Wszystkie te plyny do plukania to jakies podroby.To samo z proszkami.Plyn pralke zatyka to napewno kupujesz 1l ,a to trzeba rozcienczyc.. nie tyle co pisze 1l-4l tylko duzo duzo mniej Najlepsze to kupione zagranica ,ktore tez sprzedawane na rynku.... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nie ma takiej opcji by plyn smierdzial. 17 lat temu Z racji miejsca zamieszkania kupuje za granica, ale zauwazylam, ze data produkcji ma znaczenie. Kiedys zaplatala mi sie w szafce butelka z plynem do tkanin i niestety po otawraciu okazalo sie, z plyn byl bardziej gesty niz zwykle, zle sie rozcienczal, a "zapach" dyskwalifikowal go absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! 17 lat temu A ja do nich napisałam. W odpowiedzi dostałam ankietę do wypełnienia, więc chyba jednak interesują ich opinie konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankalenorow Re: Zmien nos bo zle weszysz IP: *.pools.arcor-ip.net 17 lat temu Jak w temacie wymien nochala. A moze sie gryzie z twoimi spoconymi ciuchami. Moje lenory pachna a szczegolnie jest urokliwy ten czerwony-egzotyczny. Moj sasiad sie bardzo na mnie ostatnio przez tego lenora napalil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Śmierdzący nowy niebieski Lenor - ostrzegam! IP: *.uznam.net.pl 17 lat temu Jebie jak plyn na komary Odpowiedz Link Zgłoś