Dodaj do ulubionych

Prosba o ocene

09.11.10, 16:15
Pani Doktor, czy moj synek dobrze je? ;)

6:00- 180 ml mm
9:30- kaszka na mm (150ml mleka +kaszka ryzowa owocowa 3 lyzki stolowe)
13:00- sloiczek (dynia+ziemniaki, marchew+ziemniaki+banan,jabluszka lub inne owoce) wszytsko innego je "be" jarzynowa i inne warzywa tez, je tylko to c slodkie..
16:30 180ml lub troche wiecej mm
20:00 180ml lub troche wiecej mm

Urodzony 9go czerwca- skonczyl wlasnie 5 mcy,
wazy lekko ponad 9 kilo, 73cm,
urodzony z waga 3450, 55cm
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Prosba o ocene 09.11.10, 23:46
      Witam,
      Generalnie OK,ale trzeba pomału przyuczać,ze nie tylko słodkie jest dobre :) Trzeba przymierzać się do mięska w daniu obiadowym,ewentualnie mozna poprawić jego smak kleikiem ,tłuszczem i niewielką domieszką mleka modyfikowanego.
      Owoce zaś mogą stanowić dodatek do kaszki
      • one_lala Re: Prosba o ocene 10.11.10, 09:39
        Ma PAni Doktor swieta racje, ale niestety jak narazie probowalam juz wszystkiego...wszytskie frmy sloiczkow, rozne dania, rozne proporcje,gotowalam sama i wszytsko jest wypluwane ....
        • czerwonamalinka28 Re: Prosba o ocene 14.11.10, 10:59
          Witam, ja mam podobny problem. Mój syn ma 7,5 miesiąca i tak jak twój maluch lubi bardzo owocki i to, co słodkie. Za obiadkami nie przepada i potrafi zacisnąć usta jak widzi łyżeczkę. Odkryłam jednak, że lubi bardzo ziemniaki więc jak mu gotuję to oddzielnie ziemniaki i inne rzeczy. Jak go karmię to daję ziemniaczki i przemycam inne rzeczy w ziemniaczkach. Spróbuj, na pewno twój malec musi mieć jakieś ulubione warzywo. Staraj się dawać jedno na raz i w ten sposób zobaczysz co lubi. Poza tym on ma dopiero 5 miesięcy więc ma jeszcze dużo czasu. Mój nigdy nie zjada dużo na raz, a przybiera na wadze prawidłowo i jest szczęśliwym dzieckiem. Powodzenia :-)
          • one_lala Re: Prosba o ocene 17.11.10, 11:44
            Pochwale sie , ze owy moj syn postanowil jesc jarzynowa,ale tylko jednej firmy (hipp zupa krem) , wczoraj nawet zasmakowal w dyni z indykiem, takze nie jest zle..robimy postepy :)
            • barbara.gierowska gratuluję ;) 17.11.10, 19:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka