aarlena 10.12.10, 15:31 witam czy dziecko może ssać pustą butelką czy też spowoduje to kolkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela_adam Re: ssanie pustej butelki 10.12.10, 15:59 a w jakim celu ma ssac pusta butelke???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aarlena Re: ssanie pustej butelki 10.12.10, 16:12 niektóre mamy proponują by chcąc przekonać dziecko do butelki dać mu ją do zabawy, a moja mała chce wtedy ssać smoczek i nie wiem czy jej pozwolić na to Odpowiedz Link Zgłoś
nurolek Re: ssanie pustej butelki 10.12.10, 17:37 może strasznej kolki nie spowoduje, ale powietrze jednak jest łykane i gdzieś tam w jelitach będzie więc ból brzucha możliwy. ja daje mojemu pustą butelkę, ale on gryzie smoczek i sobie dziąsła masuje, nie ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: ssanie pustej butelki 11.12.10, 15:33 Witam, Według mnie łykanie powietrza może być niekorzystne. Może po prostu dać smoczek uspokajacz albo gryzak do zabawy ? Ewentualnie do rozważenia podanie niekapka Odpowiedz Link Zgłoś
kiki1981 Re: ssanie pustej butelki 11.12.10, 22:02 W ten sposób napewno nie przekona sie dziecko aby z butli piło. Butelka nie służy do zabawy (oczywiście w tym przypadku) a ono tak ją będzie traktowało. Moje dziecko np. nie chciało pić mleka z butelki i nie pomagały zabawy z butlą - nie i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś