Dodaj do ulubionych

Problem z wypróżnianiem.

12.03.11, 23:34
Witam serdecznie.
U 5 tygodniowego syna stosuję karmienie mieszane. Syn dostaje Bebiko 1. Od 5 dni nie robił kupki, są za to ślady na pieluszce. Widzę, że mały wkłada sporo wysiłku aby się wypróżnić lecz niestety jego wysiłki nic nie dają. Przeżyliśmy kolkę, więc wiem jak się objawia. Tym razem kolka to nie jest.
Dwa razy pomogłam synowi termometrem. Nie chcę więcej tego robić dlatego proszę o poradę.
Jak można ulżyć dziecku przy robieniu kupki? Jak mogę mu pomóc aby wypróżnianie było łatwiejsze?
Obserwuj wątek
    • muoda52 Re: Problem z wypróżnianiem. 12.03.11, 23:36
      Chciałabym dodać jeszcze, że syn dostaje Debridat 3xdziennie po 2,5ml (waży 3780).
      • lattem Re: Problem z wypróżnianiem. 14.03.11, 08:19
        U mnie test zdaje od samego początku herbata koperkowa :) na głodnego mała wypije 100ml, a jak jest najedzona to maks 10-50ml ale skutkuje :) kupki wtedy mają luźniejszą konsystencję. Kupiłam w granulkach HIPPA, ale myślę, żeby kupić w aptece naturalny odpowiednik :)
    • barbara.gierowska Re: Problem z wypróżnianiem. 16.03.11, 21:32
      Witam,
      proponuje pojenie (woda lub herbatka niemowleca)- ok 100 ml w porcjach podzielonych - w ciagu doby oraz codzienną podaż doustnego probiotyku np Dicoflor albo trilac 1 x dziennie.
    • kajaaaa1 Re: Problem z wypróżnianiem. 19.03.11, 20:11
      Mojemu synkowi pomógł właśnie Dicoflor 30. Podawałam go 1 x dziennie, przez 4 tygodnie. Po tym czasie wszystko się unormowało i robi teraz kupkę codziennie.
      • nerwusik-1 Re: Problem z wypróżnianiem. 21.03.11, 07:53
        Witam,
        u nas też był ten problem po Beiku 1. Pomogła zmiana mleka. Przeszliśmy na bebilon.
        Koleżanki córka też po bebiku miała taki problem i też zmiana mleka pomogła.
        Pozdrawiam.
        • muoda52 Re: Problem z wypróżnianiem. 22.05.11, 22:17
          Syn ma 3,5 miesiąca, więc mogę napisać jak sobie poradziliśmy :)
          Najlepszym sposobem była zmiana mleka na Bebilon 1. Przestaliśmy podawać Debridat. Na jego miejsce stosujemy kropelki Bebicol.
          Zmiana nastąpiła w ciągu 24 godzin. Mały wypróżnia się 1-2 razy na dobę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka