agniecha_p1984 27.10.11, 21:11 Od kilku dni, raz dziennie moja córka robi taką ciemno zieloną kupę, widoczny minimalny śluz. Ma 3 miesiące. Mam się martwić? czy podawać priobotyki? Problemów z brzuszkiem brak, ma apetyt, ogólnie stan ok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty-30 Re: Zielona kupa 31.10.11, 13:09 jesli jest sluz, to moze warto podac probiotyk dla dzieci np.lactoral, kolor kalu moze byc spowodowany dieta... Odpowiedz Link Zgłoś
mamazosi09 Re: Zielona kupa 31.10.11, 19:33 ja bym podała probiotyk , my używamy kropli biogaja, a jeżeli doszłyby jakieś problemy brzuszkowe - wymaz kału, sam kolor nie powinien niepokoić Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Zielona kupa 02.11.11, 11:53 Witam, Przy karmieniu Nutramigenem zielony kolor stolca uznawany jest za dopuszczalny. Natomiast kwestiaśsluzu wymaga obserwacji. Podanie doustnego probiotyku ( Np Dicoflor albo Trilac ) przez 7-10 dni to dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: Zielona kupa 08.11.11, 15:03 o ile zielona kupa zdarzała się u nas przy różnych nowościach w w diecie i to było normalne o tyle śluz był efektem alergii, lub zdarzał się przy jakiejś infekcji. Jeśli dziecko jest alergikiem to możesz podać Lactoral bo jest bez białek mleka albo-chyba nawet lepiej-Latopic=bo jest dla alergików,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś