Dodaj do ulubionych

kaszka a kupy

14.12.11, 08:59
Mojemu synkowi podaję od 5 dni kaszkę mleczno-ryżową i tak od 3 dni zmienił się rodzaj i częstotliwość kup! Zawsze robił 1 kupę co 2 dni a teraz zrobił w 1 dzień jedną , w następny dzień dwie i dzisiaj już rano jedną!! Kupa też jest rzadsza niż zwykle bo przeważnie robił bardziej zbite i pojawił się śluz!! A i jeszcze synek przy jednym jedzeniu pod wieczór płacze,chwilę przestanie i zaraz znowu i jakoś tak do końca jedzenia wytrwamy!!Kaszkę podaję przed południem!! czy na to może mieć wpływ kaszka? Postanowiłam mu od dzisiaj nie dawać już na razie kaszki i zobaczymy czy oś się zmieni Dodam iż synek ma 4,5 miesiąca!! a czy mogę dawać np. marchewkę czy poczekać parę dni czy coś się zmieni?? marchewki jeszcze nie podawałam!!
Obserwuj wątek
    • ewa25-1 Re: kaszka a kupy 14.12.11, 09:10
      a czy lekki katarek może mieć wpływ na kupę ze śluzem???
    • agati77 Re: kaszka a kupy 14.12.11, 23:26
      A moze sprobuj dac synkowi kaszke ryzowa,zamiast mleczno-ryzowej.
      A czy zanim wprowadzilas kaszke karmilas piersia czy butla?A jesli butla to jakim mlekiem?
      2 kupy to wcale nie duzo i to normalne ze zmienia sie czestotliwosc wyproznien przy wprowadzaniu nowosci.U nas bylo nawet po 5-6 dziennie.Sluz tez mielismy,ale u nas tego sluzu bylo mega duzo i okazalo sie ze to przez nietolerancje laktozy.
      • ewa25-1 Re: kaszka a kupy 15.12.11, 10:35
        Synek jest na mleku modyfikowanym!! Je Bebiko
    • agati77 Re: kaszka a kupy 16.12.11, 18:09
      ewa25 i jak synek?Poprawily sie kupy czy dalej ze sluzem?
      Skoro od poczatku pil Bebiko i nic sie nie dzialo to moze rzeczywiscie od tej kaszki.
      Jak pisalam u nas tez kupy byly ze sluzem i po kazdym jedzeniu (byly dni ze nawet do 7 dziennie!),ale jak przeszlismy na mleko bezlaktozowe to sluz zniknal,ale dalej robi 3-4 kupy dziennie,a ma juz 7 miesiecy-lekarz stwierdzil ze skoro kupy sa "ladne" a maluszek rosnie to jest ok.
      Mozesz jeszcze sprobowac zrobic posiew kupki na bakterie i grzyby.My robilismy ze wzgledu na te kupki i wyszedl gronkowiec i E coli-i chociaz lekarz stwierdzil ze te bakterie nie powinny miec wplywu na wyglad kupek ja mam mieszane uczucia...
      A moze u Twojego maluszka to chwilowy problem-dzieci czesto tak reaguja kiedy dostaja cos nowego do jedzonka.Jesli tego sluzu nie jest duzo to ja bym sie nie martwila:)
      • ewa25-1 Re: kaszka a kupy 24.12.11, 22:35
        Odstawiłam synkowi kaszkę i w kupach nie ma jak na razie śluzu Wcześniej jak synek był tylko na mleku to tez zdarzały się kupy ze śluzem ale tylko sporadyczne!! Będę obserwować i zobaczymy!!
    • barbara.gierowska Re: kaszka a kupy 19.12.11, 10:08
      Witam,
      Prawdopodobnie może mieć to związek z katarem i infekcją. Proponuję wstrzymać podawanie kaszki aż do wyleczenia,a następnie spróbować znowu.
      Jesli tolerancja nie bedzie budziłą watpliwości ,za 5-7 dni można wkroczyć z marchewką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka