Dodaj do ulubionych

ile to jet

06.12.12, 08:53
mam pytanie. w schematach pisze 6g kaszki/kleiku na 100 ml. ile to wychodzi miarek mleka( np. bebilon) czy łyżeczek?
Obserwuj wątek
    • asia_326 Re: ile to jet 06.12.12, 08:56
      i jeszcze pytanie:jak przygotowujecie deser mleczno-owocowy?czy kleik na wodzie z owocami?
      • arathlo Re: ile to jet 06.12.12, 15:56
        Radzę metodą prób i błędów, jak do butelki to musi być rzadsze, 6g to ja obstawiam hmm z 1-2łyżeczki?
        Deser mleczno-owocowy to albo ze słoiczka gotowe, z jogurtem, twarożkiem albo do kaszki dodawałam słoiczek owocowy (pół), do takiej kaszki nie-owocowej.
        A kiedyś to jeszzce do owoców słoiczkowych dodawałam parę miarek mleka i już ;)
        • arathlo Re: ile to jet 06.12.12, 15:58
          W sezonie to mozna robić samemu mus czy starszemu dziecku kawałki owoców dorzucać, ale teraz to imo lepsze słoiczki bo te owoce co są w sklepie to są niekrajowe...no może jabłka to jeszcze. Chociaż ja małemu dziecku to kupowałam w sklepach ekologicznych, tak do 10ms (może bym dawała dłużej, ale moim dzieciom te 9-10ms wychodziło na wakacje, wyjeżdżało się to nie było ekologicznych warzywek...)
    • barbara.gierowska Re: ile to jet 12.12.12, 18:15
      Witam,
      W tym przypadku proponuje przyrzadzić mieszankę z 90 ml wody i 3 miarek mieszanki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka