Dodaj do ulubionych

Bebilon Ar - pomocy ;/

09.03.13, 22:45
Drogie mamuśki;)

Moja córka jest na bebilonie Ar a kończy 4 miesiące. Kiedy mogę jej zmienić mleko na zwykły bebilon.
Pytałam lekarki a ona na to że jak dziecko przestanie ulewać a skąd ja mogę wiedzieć kiedy skoro ma cały czas Ar???

Może któraś karmiła tym mleczkiem i może mi pomóc??? Bardzo proszę

Aha czy po tym mleku muszę jej dać HA czy mogę zwykły??? Ja już się motam z tym wszystkim ;/
Obserwuj wątek
    • trusia29 Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 11.03.13, 20:37
      Zwyczajnie kup zwykły bebilon i na początek zmieszaj pół na pół mleko. Zobacz reakcję. Jak bedzie ok to po kilku dniach zmień na całą butelkę zwykłego bebilonu.
      • trusia29 Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 11.03.13, 20:38
        Mleko HA ma mniej laktozy.
        AR ma zwykly poziom laktozy, tylko jest zagęszczone (dla ulewających dzieci własnie). Wiec jak zamieniać to na zwykłe mleko a nie HA
    • magnolia_82 Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 15.03.13, 20:21
      Mój pił to mleko krótko (1,5 puszki) bo raz, że zbyt gęste i ciężko mu się piło, a dwa miał problemy z kupą.. zmieniłam na inne mleko (Enfamin) i zagęszczam Nutritonem..

ja proponuję kupić normalny Bebilon, kupić Nutriton i najpierw zagęszczać wg instrukcji, a potem zmniejszać ilośc podawanego zagęstnika... będziesz to robiła stopniowo, więc będziesz widziała czy jeszcze ulewa, ... jak gęste musi być mleko itp..

• alutka314 Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 16.03.13, 18:22
        Miałam zagestnik Nutriton ale nie chciała mi go pic pluła nim. A podawałam go do mleka bebilon. Niby robiłam tak jak na opakowaniu pisało a strasznie gesty mi wychodził ten Ar lepiej toleruje
    • empirical Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 16.03.13, 22:02
      Zacznij zmieniać proporcje.
      My robiliśmy tak: na początku na 150ml wody dawalismy 4 łyżki AR i łyżkę zwykłego bebilonu.
      Potem stopniowo zmienialismy proporcje (coraz mniej AR, coraz więcej zwykłego); obserwując, jak młody reaguje. Teraz ma 6 miesięcy i już nie pije wcale AR, nie ulewa.
      • justynka264 Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 20.03.13, 19:44
        Też dawałam synkowi mleko ar ma 5 miesięcy,przestał ulewać czasem sie jeszcze zdarzyło troszeczke, wię chciałam zmienić mu na normalny Bebilon i ulewania powróciły mimo zagęszczania kleikiem ryżowym lub kaszką ryżową. I nie wiem co robic, już naprawdę tracę siły, a lekarze oczywście patrzą jak na debila jak człowiek do nich pójdzie, bo przecież ulewanie to normalna sprawa. Pomożcie
        • empirical Re: Bebilon Ar - pomocy ;/ 21.03.13, 18:02
          Dawaj mu dalej AR, jeśli po nim nie ulewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka