10.07.13, 12:40
Cześć!
Czy któraś z Was karmi swoje dzieciątko Humaną? Ja mam taki zamiar, kupiłam pierwsze opakowanie, ktore już czeka na konsumenta. Zastanawia mnie tylko metoda przyrządzania mleka, chyba jest zupełnie inna niż standardowa. Czy rzeczywiście przygotowujecie Humanę tak jak w instrukcji, czy jednak klasycznie?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Humana 10.07.13, 18:59
      No niestety Humana wymaga innego przygotowania mieszanki tzn. głównie chodzi tu o temp. wody. Ja już kupiłam dla maluszka Humanę Pre /nie 1/ i mam zamiar używać jej dopiero gdy zajdzie taka uzasadniona potrzeba. Córkę i synka dokarmiałam dwa miesiące tym mlekiem a później tylko pierś. Później córka piła Bebiko a synek upodobał sobie Nestle Junior. Wygodnie się je przygotowuje bo wystarczy ciepła woda 37 stopni i te mieszanki dostępne są w każdym sklepie. Jednak dla noworodka tylko Humana. Mam do niej zaufanie. Dzieci nie miały zaparć, kolek, biegunek no i nie przeszkadza w kontunuowaniu karmienia piersią.
      • great.growling.gryzak Re: Humana 10.07.13, 22:54
        no własnie, najpierw sie miesza z wodą 70stopni a potem trzeba schlodzic. I to schladzanie wydaje mi sie najbardziej problematyczne, zwlaszcza w nocy. Mialam troche nadzieje, ze moze jednak mozna normalnie przyrządzić...
        • koala0405 Re: Humana 10.07.13, 22:56
          Na moim opakowaniu jest temp. wody 50 stopni. Poprzednio narzekałam, że trzeba schłodzić a dziecko płacze ale często nie musiałam dokarmiać.
          • great.growling.gryzak Re: Humana 11.07.13, 11:13
            na moim jest 70 stopni, to chyba nowa jakas partia. mam nadzieje, ze moj podgrzewacz <canpol> ma opcję 70 stopni, bo juz i tak chyba niezle się uszarpię z termometrami i innymi metodami sprawdzania temperatury :(
            • 24marta24 Re: Humana 11.07.13, 19:04
              ja dawałam synowi rok humanę i w sprawie tej temp. pisałam do producenta, mleko przygotowane na chłodniejszej wodzie jest tak samo dobre, nie zmieniają się właściwości, tylko WHO zaleca mleko 1 przygotowywać w temp. wyższej bo tak jest bezpieczniej dla noworodków i humana takie zalecenie drukuje, inne koncerny nie, bo nie chcą odstraszyć nabywców kłopotliwym przygotowywaniem, ja robiłam raz jak na opakowaniu, raz w chłodniejszej wodzie, zależy ile miałam czasu :)
              • great.growling.gryzak Re: Humana 11.07.13, 20:44
                dzieki!!! wlasnie o to mi chodzilo, czy nizsza temp cos zmieni <np ze sie nie rozpusci>.
                • 24marta24 Re: Humana 11.07.13, 21:16
                  nie, jedynka się elegancko rozpuszczała, gorzej jest z dwójką bo niezależnie od temp zostawała czasem jakaś złośliwa grudka, ale teraz podobno ulepszyli dwójkę i jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka