28.11.13, 14:03
Bardzo proszę o pomoc bo oszaleję. Synek 25-ego skończył miesiąc. Od 2tż jest na butli. Wcześniej pił enfami, jednak po nim miał problemy z kupą i masakrycznie ulewał. Pediatra poleciła zmienić mleko na bebiko ha1. Tak też zrobiliśmy. Początki były super. Młody ładnie spał, jadł, delikatnie ulewał, kupy regularne. Od soboty coś się stało. Młody je po 30 60 ml, jest ciągle głodny, co godzinę woła butlę, wręcz rzuca się na nią, ale na raz nie zje więcej niż 60. Ciągle płacze:( Dodatkowo ulewa, a nawet wymiotuje. Nie po każdym karmieniu. Czasami raz dziennie, bardziej wieczorem bądź w nocy:( Ulewanie to polega na tym że młody zje, pól godziny jest spokój po czym wydaje z siebie głośne beknięcie a mleko wylewa się buzią i nosem.Tak jak pisałam nie jest tak po każdym karmieniu ale średnio raz dziennie lub rzadziej. Kupy są w dalszym ciągu ładne, bez śluzu, nie są wodniste, żółte z domieszką zieleni;) Zrobienie kupy nie sprawia synkowi trudności. Macie jakieś pomysły, co może dolegać mojemu dziecku? Podpowiedzcie bo ja opadam już z sił:(
Obserwuj wątek
    • stokrotka_beauty Re: help:( 28.11.13, 22:04
      może młody potrzebuje odbeknąć podczas karmienia?
      • renia_wawa Re: help:( 29.11.13, 02:03
        Jaka masz butelkę i smoczek? Odbekujesz dziecię?
        Może warto się zaopatrzyć w taka poduszkę klin przeciw ulewaniu.
        • klaxa Re: help:( 01.12.13, 12:18
          Już wszystko wiem. Winnym naszemym problemom były dwie rzeczy: po pierwsze rozwijący się katar:( a po drugie butelki. Używaliśmy lovi i młody łykał powietrze jak smok. Zmieniliśmy butle na dr brownsa i poprawa jest niesamowita-zero ulewań:)!!!!! Dzięki dziewczyny. Co prawda z tymi butlami też mam pewien kłopot, ale o tym następny wącisz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka