Dodaj do ulubionych

Zmiana mleka

09.04.16, 09:01
Witam

Alergolog kazał zrobić mojej 1,5 rocznej córce testy z krwi na alergię na składniki mleka. Wyszły ujemne. Po wywiadzie, wynikach i oglądnięciu skóry Małej stwierdził, ze nie ma skazy białkowej i kazał nam przejść z mleka HA na zwykłe. Kupiłam jej Bebilon 3 Nutriflor i przez tydzień dawałam w proporcji mleko HA a nowe - 4:1. Teraz daję 3:2. Zaczęła gorzej spać (ale równocześnie miała tez katar, zaburzone drzemki), w nocy puszcza bączki. Czy to może być przez mleko? Jest też w samym środku skoku rozwojowego - 73 tydzień. Już sama nie wiem co myśleć.

z góry dzięki za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: Zmiana mleka 09.04.16, 11:43
      Witaj.
      Mój synek też ma prawie 1,5 roku.
      Obecnie daję mu Bebilon 3 z pronutra i jestem bardzo zadowolona.
      Od początku jedziemy na Bebilonie i nie mieliśmy większych problemów.
      Tylko na samym początku, przez jakieś 2 tygodnie jadł Nan, ale były zaparcia, bóle brzuszka etc, więc przeszliśmy na Bebilon. Też się od razu nie przestawił i jakiś czas nadal były problemy, jednak po jakimś miesiącu było juz dobrze. Może Twoje dziecko też potrzebuje czasu do przyzwyczajenia się do nowego mleka?
      Jeśli nie ulewa, nie ma zatwardzenie, rozwolnienia i innych tego typu objawów to podawaj mleko nadal i obserwuj jak się zachowuje, jakie ma samopoczucie etc.
      Sama piszesz, że zaczęła gorzej spać, gdy miała katar. to normalne, u nas przy każdym katarze noce nie przespane, bo mały nie może oddychać przez nosek i się denerwuje. Polecam Nasivin Soft w kroplach od 3-miesiąca życia jak coś ;-)
      U nas duzo pomógł przy katarze...
      Jeśli puszcza bączki to nic złego, znaczy, że gazy są odprowadzane i nie będzie miała kolek itp. Mój też teraz bardzo "pierdzi" :-)
      Z drugiej strony jak będą duże problemy z przyzwyczajeniem do nowego mleka, śmiało możesz całkowicie je odstawić i podawać wówczas więcej nabiału w diecie i produktów mlecznych etc.
      Jakieś jogurty naturale np z dodatkiem owoców, twarożki, krowie mleko itp.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka