fagon 19.10.04, 12:43 Moje dziecko ma 7 m-cy i w nocy potrafi się budzić co półtorej godziny na karmienie piersią. Czy to jest normalne?? Może powinnam dawać butelkę z kaszką lub własne mleko mieszać z jakimś kleikiem ryżowym?? Co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: nocne karmienie 19.10.04, 13:01 hej, moje dziecko od urodzenia karmione jest butelką, więc pojecia nie mam na temat karmienia piersią. Spróbuj na forum 'karmienie piersią' Odpowiedz Link Zgłoś
dorotabajerlein Re: nocne karmienie 22.10.04, 19:13 Moja Julia ma za tydzień 6 miesięcy i również od 1,5 miesiąca budzi się w nocy co 1h na karmienie, ale zauważyłam, że je tak naprawdę co 2,5-3h. A te pozostałe pobódki to tylko chęć potrzymania cycka w buźce i poczucia mamy blisko. Tak więc musisz zobaczyć, czy ono jest naprawdę głodne, czasem wystarczy tylko włożyć do buźki smoczka. Pozdrawiam. Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: nocne karmienie 23.10.04, 01:59 zwróć uwagę na ile te pobudki są naprawdę z głodu - je a na ile tylko z chęci bliskości z tobą - pocyca chwilkę i zasypia. Mój mały też tak robił - obecnie w nocy wstaje do niego mąż - przytuli da herbatkę (wypija 10-20 ml) a w ostateczności smoczka i mały śpi dalej. Spróbuj może tobie też to pomoże. Jeśli jednak mała za każdym razem budzi się i je to może spróbuj dać jej przed snem kaszkę - jest bardziej syta i dłużej przebywa w przewodzie pokarmowym niż mleko kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś