Dodaj do ulubionych

Proszę o radę - kolki!!!

17.02.05, 13:11
Witam,
Jestem mamą 1,5 miesięcznej Marysi. Karmię ją swoim mlekiem i dokarmiam
sztucznym. Od 3 tyg. życia mała jadła Nan h.a., jakiś czs temu zaczęły jej
wyskakiwać krostki na główce, potem na buzi. Raz znikają, bledną a następnego
dnia znowu są silniejsze. Ponado mała często stęka, nadyma się przy jedzeniu.
Od paru dni nie ma problemów z kupką wręcz przeciwnie robi częściej i
żadsze.Wieczorem ma reguralne koli raz słabsze a raz sileniejsze. Lekarka
zdecydowała o zmianie mleka na Nutramigen. Mała bierze je drugi dzeń a ja nie
widzę poprawy. Czy to wina mojego mleka, zanaczam, że jestem na diecie? Czy
to może przez to , że jadam nabiał? Dzięki serdeczne za odpowiedź i
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: Proszę o radę - kolki!!! 17.02.05, 14:18
      jeżeli mała ma skazę białkową to niestety ty też nie możesz jeść nabiału..
      Najlepiej skonsultuj swój sposób żywienia z pediatrą..
      Aga
    • rybalon1 Re: Proszę o radę - kolki!!! 17.02.05, 16:28
      tez przeszłam przez kolki i uwierz mi co bys nie zrobiła to niewiele pomoże
      niestety to trzeba przeczekac , mozesz próbowac rózne specyfiki woda koperkowa,
      infakol itp ale u nas pomagało niewiele to poprostu niedojrzałośc układu
      pokarmowego mojemu synkowi minęło gdy skonczył 2 m-ce a te krostki to wcale nie
      musi byc alergia mój tez miał buzię w takich czerwonych krostkach które bledły
      albo stawały sie bardziej czerwone tez nam zapisali nutramigen ale dostał
      strasznego zaparcia i nie podałam więcej , ja nie dałam sobie wmówić ze to
      alergia . podałam bebiko omneo i jest ok krostki po 2 m-cach zeszły same i
      buzia jest ładna choć czasem cos tam wyskoczy ale tak pojedynczo a ci lekarze
      to zaraz daja nutramigen i zapewniają ze to objawy alergiczne ale tak nie
      zawsze jest... a na działanie mleczka trzeba dłużej poczekać nawet i miesiąc
      żeby powiedziec czy dziecku słuzy ono a jesli karmisz piersią tez to nabiał na
      wszelki wypadek możesz wyeliminowac to nie zaszkodzi
    • mama.misia Re: Proszę o radę - kolki!!! 18.02.05, 14:23
      Spróbuj dzidzi pomóc oddać gazy. Ćwicz jej nóżkami przyciskając do brzuszka.
      Tzn. złap dłonią nogi pod udami albo za łydki i ugięte w kolanach nóżki dziecka
      dociskaj do brzuszka. Mała będzie pewnie płakać ale to pomaga. Poza tym opukuj
      opuszkami palców dłoni brzuszek małej to rozbija pęcherzyki gazów i łatwiej jej
      będzie się odgazować. No i jeszcze masuj brzuszek ale jak mała go nie napina,
      bo jak napnie to nic z tego nie będzie. Na pewno trochę sie pomęczycie z tymi
      kolkami, ale chociaż trochę ulżysz dziecku. Mój Michał miał do około 3 m-ca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka