Dodaj do ulubionych

wybór mleka

11.03.05, 17:21
Witam Was kochane Mamy!Musze skorzystać z Waszej porady odnośnie mleka!Moja
siedmiomiesięczna córcia jest na humanie 1+ ale najwyższa pora to zmienić
tz.wprowadzić mleko następne a z tym mam mały problem.Jak skończyła 4 msce
dałam jej Humanę 2 ale miała potworne zaparcia więc wróciłam da humany 1+ i
było ok.Boję się znów zacząć 2 z obawy na kupki.Beniko Omneo nie smakuje a
wszyscy tak zachwalają.Może NAN 2?Co radzicie?Słyszałam,że humana to
przestarzałe mleko i teraz są lepsze?DORADŹCIE!PROSZĘ I Z GÓRY DZIEKUJĘ!
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: wybór mleka 11.03.05, 19:18
      Z mlek dobrych na kupy w związku z zawrtością pre i probiotyków masz do wyboru
      Bebilon 2 ( dodatkowo z błonnikiem)i NAN Bifidus 2. Oba mleka maja kontynuacje,
      po 1rż. Myśle, że w smaku są lepsze niż omneo, które niezbyt ładnie pachnie i
      jest jakby zawiesiste ze względu na skrobie. Ze względu na zawartość laktozy -
      cukru mlecznego NAN będzie odrobine słodszy od bebilonu. Bebilon wychodzi
      taniej kosztowo, ponieważ sa puszki po 800g. Wybór należy do Ciebie i dzidzi.
    • bea-ta Re: wybór mleka 11.03.05, 19:26
      Najnowszy na rynku jest Enfamil Premium ( dostepny tylko w aptece)zawierający
      specjalne kw. tłuszczowe poprawiające zdolności poznawcze malucha i ostrośc
      wzroku - najlepiej podawac przez 12mz. Nie wiem jednak jakie sa po tym mleczku
      kupki, bo nie zawiera probiotyków. Hipp wprowadził równiez nowe mleczko, które
      jest zagęszczane skrobią i również bez prebiotyków. Pre i probiotyki wymyslono
      specjalnie po to aby maluchy nie miały problemów z wypróżnianiem, bo zaparcia
      często towarzyszą karmieniu sztucznemu, a te zawierają na rynku tylko 3 mleka
      b.omneo , bebilon i NAN bifidus. Jeśli maluch ma kłopoty z kupami to wybór
      ograniczyłabym do tych mlek. My jesteśmy na omneo.Pozdr., Beata
      • mamawiktorki Re: wybór mleka 11.03.05, 21:58
        Ja daję Bebilon 2 i nie ma zadnych problemów.Zeby kupka była ok daje małej sok z
        jabłka albo jabłko tarte.
      • mmpp Re: wybór mleka 12.03.05, 15:34
        Mój synek je Enfamil co prawda na razie 1 ale nie ma żadnych problemów z kupką
        a po Bebilonie miał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka