Dodaj do ulubionych

smoczek do butelki

13.04.05, 22:12
Do tej pory tzn 10 msc karmiłam piersią. niestety synuś odmówił ssania i
musimy przejść na mieszankę. Proszę doradźcie mi jakiś smoczek do butelki.
Musi być:
- anatomiczny z kulkowego Mati absolutnie nie chce choć ma butelki Aventu
- dobrze "wciągać" powietrze bo mały tak ssie aż mu się wciąda, wtedy muszę mu
zabrać butelkę z buzi a to wiąże się z płaczem i karmienie staje się bardzo
męczące dla nas wszystkich
Obserwuj wątek
    • pynian Re: smoczek do butelki 15.04.05, 11:09
      Jezeli twój maluch jest przyzwyczajony do piersi to może zaproponuj mu smoczek
      kształtem przypominający pierś. Ja podawałam Canpol Balonik i nigdy nie miałam
      problemu z karmieniem tym smoczkiem. Wszystko zależy od dziecka i jego
      upodobań. Te smoczki są przystępne cenowo. Na początek kup 1 butelkę i 1
      smoczek dla wypróbowania. Ta firma ma fajne poradniki dotyczące karmienia i
      całej kolekcji Balonik na stronie internetowej www.canpol.com.pl.
    • izia30 Re: smoczek do butelki 15.04.05, 11:23
      a ja polecam Nuka który ma kształt taki jak pierś w buzi dziecka, sillikonowy,
      mają rózne dziurki do mleka, picia i kaszek, dobry odpowietrzacz, ale uwaga
      przed karmieniem trzeba go delikatnie czymms poruszyć, bo się czasami podtyka.
    • baikadent Re: smoczek do butelki 20.04.05, 22:05
      Wiesz, co ja przerabiałam i NUK i Canpol balonik i Avent i mam wrażenie, ze
      jednak najlepsze są Avent, tyle tylko, ze te szybsze (3 i trójprzepływowy). I
      Canpol tez jest bardzo OK i tez polecam trójprzepływowy. Ale to naprawdę kwestia
      wypróbowania i prób i błędów, bo chyba kazdy malec ma inne smoczkowe upodobania
      :-))))

gosia.gabryel napisała:

> Do tej pory tzn 10 msc karmiłam piersią. niestety synuś odmówił ssania i
      > musimy przejść na mieszankę. Proszę doradźcie mi jakiś smoczek do butelki.
      > Musi być:
      > - anatomiczny z kulkowego Mati absolutnie nie chce choć ma butelki Aventu
      > - dobrze "wciągać" powietrze bo mały tak ssie aż mu się wciąda, wtedy muszę mu
      > zabrać butelkę z buzi a to wiąże się z płaczem i karmienie staje się bardzo
      > męczące dla nas wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka