Dodaj do ulubionych

Nocne jedzenie

10.05.05, 14:41
Mój syn ma 10 mieśięcy. Przy każdym przebudzeniu w nocy musi dostać butelkę z
mlekiem, inaczej nie zaśnie. Czy nie ma przeciwskazań aby mój syn jadł w nocy?
Obserwuj wątek
    • azja.david Re: Nocne jedzenie 10.05.05, 22:06
      A mój ma 14 miesięcy i budzi się raz,czasem dwa razy i tez musi dostać
      butle,inaczej płacze.Zauważyłam,że jak zrobię bardziej gęste mleko tzn.dodam
      wiecej kaszki lub kleiku to drugi raz już się nie budzi.Mam to samo pytanie co
      rooty.
      pozdrawiam
    • piotr-albrecht Re: Nocne jedzenie 10.05.05, 23:08
      Jedfzenie nocne sprzyja próchnicy, sprzyja także odwracaniu rytmu dobowego snu i
      czuwania. Przeciwwskazania istnieja ale są dzieci, których na właściwy rytm snu
      i czuwania, jedzenia i niejedzenia, niezależnie od naszych pobożnych życzeń,
      przestawić się nie da.
      • handi Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 09:09
        Czy w takiej sytuacji można zacząć podawać herbatkę w celu odzwyczajenia
        dziecka od jedzenia mleczka w nocy?
        • bea-ta Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 09:12
          Odzwyczaić od nocnego karmienia można podając coraz bardziej rozcieńczone
          mleczko i bedzie to zdrowsze niz herbatka. Mozna podawac wode, ale w tym wieku
          trudno oszukac pocieche - mój syn na to sie nie nabiera:-)Pozdrawiam, Beata
          • martaizabela Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 09:31
            Rozcieńczanie mleka wodą w coraz większych proporcjach się nie sprawdza- mój 10-
            mies. syn nie nabrał się na to, choć rozcieńczałam bardzo powoli i
            systematycznie. musi jeść w nocy, bo inaczej budzi się między 3 a 4 rano i nie
            śpi 1,5-2 godz.
            • paraga Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 10:01
              Mam dokładnie to samo! a dodam, że córka już tak ładnie przesypiała noce... Może
              to ten wiek, skok rozwojowy, potrzebuje więcej kalorii. Mój pediatra powiedział,
              że "najadać to ona powinna się w dzień" No i niby ma rację. A tu kolejna noc nie
              przespana... Właśnie idę się zdrzemnąć.
              • ryza_malpa1 Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 10:15
                No własnie moje dziecko ( kończy 9 miesięcy) znów zaczęło budzić się w nocy (
                tzn. o 5) i albo po jedzeniu dLEJ ZASYPIA albo nie :(((

Może jak zacznępodawać jej bardziej kalorycznąkaszkę np. owsianą to coś pomoże?
    • kacha111 Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 11:05
      Proszę powiedzcie mi czy jest jakiś określony wiek, kiedy należy odzwyczajać
      dziecko od jedzenia w nocy. Ja próbuję od tygodnia podawać tylko wodę. Weronika
      ma 8 miesięcy. Budzi się dwa, trzy razy, podaje jej wodę i zasypia. Do tej pory
      dostawała dwa razy w nocy pierś ale ciągnęła ją może 2 minuty i zasypiała. Mam
      nadzieję że jej nie głodzę.
    • adriado Re: Nocne jedzenie 11.05.05, 12:25
      Moja córcia od 6 m-c nie je w nocy.Na początku jak się budziła w nocy to
      podawałam wodę i zasypiała.Na noc zawsze podaję kaszkę.Teraz ma 15 m-cy i
      czasami budzi się w nocy, dostanie pić albo smoka i zasypia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka