ela791 28.05.05, 12:53 Mój synek kończy dziś 4 miesiące karmie go bebiko 1. Kiedy przejść na mleko następne i czy na początku mieszać mieszanki? Od kiedy mogę wprowadzić kaszki? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: mleko następne 28.05.05, 12:58 Kochana , było już o tym. Mleko następne wprowadza się stopniowo, ale nie miesza się w jednym posiłku, tylko zwiększa ilość posiłków z wprowadzanego mleka. a kaszki możesz tez zacząć wprowadzac , bo są od piątego miesiąca, ale zaczynając od małych ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mleko następne 28.05.05, 13:10 moj tez jest na Bebiko 1, kupilam mu juz Bebiko 2 i bede stopniowo wprowadzac.Karmilam go juz na noc Bebiko 2R (z dodatkiem kleiku ryzowego), przyjal to godnie;)Zjadl juz cala pake Bebiko 2R i kupilam kleik ryzowy Nestle, wczoraj dalam 1,5lyz to mleka - zwyklego Bebiko 1. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: mleko następne 28.05.05, 15:16 W polowie tego miesiąca mozna przejść na 2. Mieszać nie trzeba, lepiej zwiększać częstotliwość podawania dwójki a zmniejszać jedynki. Kaszki oczywiście już mozna tylko nie wiem bardzo po co. Chyba, że dziecko jest bardzo chude lub bardzo źle jada. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: mleko następne 28.05.05, 16:14 a ja myslalam ze od 5tego m-ca kaszki/kleiku juz TRZEBA.....bo dziecku wzrasta zapotrzebowania energetyczne itp itd. Mialam zamiar dodawac mu kleik do kolejnych karmien, ale w takim razie pozostane przy tym jednym wieczornym posilku.A tak poza tym to Bebiko 2, i pomiedzy deserki, soczki.Tak jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: mleko następne 28.05.05, 20:13 Qurcze...Ja też myślałam, że kaszki trzeba podawać dla urozmaicenia diety, a moja mała to raczej żarłok i chuda to na pewno nie jest...hmm Odpowiedz Link Zgłoś